Hasselback eller ja.. hasselbagte kartofler er nemt og lækkert tilbehør til aftensmad. Find opskrift og video på de ekstra gode hasselback kartofler med friske krydderurter her eller prøv en af de andre 9 varianter, som du også finder herunder.
Jump to:
Dem her.
Du kender dem helt sikkert og har nok spist din del.
Jeg var der i hvert fald heftigt i 90'erne.
For enten var det bagekartofler med hvidløgssmør eller de her hasselbagte .. hasselback kartofler, som blev langet på bordet når, det lige skulle være lidt ekstra.
Og nu hiver vi dem frem igen fra gemmerne.
Lige spiffet lidt op med grønt til både øjet og ganen, men ellers helt som sådan en omgang hasselback kartofler skal være.
Sprøde udenpå, bløde indeni og topnemme at lave.
Også det der med at få dem skåret igennem.
For måske har du sådan en hasselback-kartoffel-form liggende bagerst i skuffen?
Du ved, den træplade med en fordybning i midten. Jeg var faktisk ude i sådan en kammerat i sløjd. Altså for efterhånden en hel del år siden. Det endte som en smørkniv...
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Men måske har du den liggende.
Eller så hiv fat i spisepinde eller træ-grillspyd og tjek videoen i opskriften herunder.
Du kan selvfølgelig også bare tage den på gefühl når, du skærer dine hasselback kartofler.
Living on the edge.
Ingen løftede øjenbryn herfra.
Jeg var der selv med de sidste 4..
Nu i halve ;-)
Nå, lad os få set på sagen. Først så napper vi lige 101'en og så får du også 9 ideer til fyld i kartoflerne.
For du kan godt mærke det, ikke?
Det bliver 2023-trenden de her ;-)
Guide til Hasselback kartofler
Jeg synes det bliver allerbedst med kartofler med skræl. Både fordi (det er nemt!), skrællen holder mere på kartoflerne og også gør dem mere sprøde. Men har du kun vinterkartofler med den helt tykke skræl, så kan du sagtens lave dem uden skræl
Du kan bruge alle slags kartofler. Jeg synes det er lækkert med en lidt mindre kartoffel, men er du fx. til søde kartofler, så kan du også bruge dem.
Jeps, det er ret genialt og du får super sprøde kartofler.
9 ideer til dine hasselback kartofler
- Salt: Den helt klassiske. Bare salt og olie. Ingen dikkedarer.
- Rasp: Kom rasp på toppen af kartoflerne - det giver ekstra sprøde kartofler og lækkert knas.
- Parmesan: Riv parmesan udover kartoflerne - det er en af mine favoritter
- Ost: Er du mere på den bløde ost, så fordel enten revet ost eller små stykker af ost nede mellem lamellerne i kartoflerne. Klassisk mozzarella eller cheddar er altid godt.
- Paprika: Krydr dem med paprika, barbecuekrydderi eller lige dit favorit krydderi. Det giver lige det ekstra til kartoflerne.
- Rosmarin: Eller andre af de gode, grønne krydderurter; timian, oregano, salvie. De er også geniale.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
- Bacon: Uh, den her er god. Fordel små stykker af bacon nede mellem skiverne i kartoflerne og skal det være ekstra godt, så drys med ost. Du behøver næsten ikke tilbehør til sådan en kartoffel.
- Hvidløg: Vi kommer ikke uden om den, for hvidløg og kartofler dur altså bare. Så om du pensler dem med lidt hvidløgssmør inden bagning eller kommer det på efter bagning - det er bare et hit!
- Pesto: Yup, den er nem. Og smager også fantastisk på kartoflerne. Både om du vælger en grøn eller rød pesto.
Flere opskrifter med kartofler
- Bagte søde kartofler med bacon og æblefyld
- Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner
- Fyldte kartofler med cheddar og bacon
Hasselback kartofler med krydderurter
Ingredienser
Hasselback kartofler
- 1 kg kartofler , små eller medium størrelse
- 4 spsk olie , raps, solsikke eller olivenolie
- Salt og peber
Top
- 50 g smeltet smør, kan erstattes af 4 spsk olivenolie
- 2 spsk friskhakket persille
- 2 spsk friskhakket basilikum
- 1 spsk friskhakket purløg
- ½ fed finthakket hvidløg
Sådan gør du
Hasselback kartofler
- Vask kartoflerne godt og lad skrællen sidde på, hvis du bruger kartofler med en spiselig skræl.
- Tip: Skær en lille del af bunden af kartoflen, så ligger den bedre og det er nemmere at skære skiverne. Du kan lægge en spisepind på hver side af kartoflen når du skærer - så sikrer det, at du ikke kommer til at skære helt igennem (se video under opskriften)
- Skær hver kartoffel næsten igennem i tynde skiver på tværs.
- Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir eller kom dem i et smurt ildfast fad.
- Pensl dem med olie og drys med salt og peber.
- Kom kartoflerne i ovnen og bag dem ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 45-50 minutter til de er sprøde og møre. Bagetiden afhænger af størrelse på dine kartofler.
- Tag kartoflerne ud af ovnen.
Top
- Bland smeltet smør med de friske krydderurter og hvidløg.
- Fordel 1 spsk af blandingen på hver af de varme kartofler.
- Server straks.
Skriv en kommentar