• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nemme og lækre kartofler bagt i ovnen? Prøv knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner, som er lækkert tilbehør til aftensmaden. Nap opskrift på knuste kartofler i ovn her:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)
    Jump to:
    • Guide til knuste kartofler i ovn
    • Ideer til fyld på de knuste kartofler i ovn
    • Flere opskrifter med kartofler
    • Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner
    • Madfotografering og foodstyling

    Culottestegen er parat til dyp i sous-viden. Mørbraden er marineret både 1, 2 og 3 gange, Eller den hele lakseside ligger næsten klar på grillen.

    Grøn salat.

    Tjek. 

    Surdejsbrød.

    Tjek. 

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Men hvad med den der kartoffel?

    De nye af slagsen er landet i butikkerne og det er jo egentlig meget lækkert bare med sådan en kogt fætter.

    Eller er det?

    Hvis du nu skal være heeeelt ærlig?

    "Det er det da, Louise?"

    Jojo..

    Meeeen lad os lige tage kartoflerne nøkket op. For med både smør, krydderurter og ost - og lige bagt i ovnen, så de er både sprøde og bløde, så siger jeg dig at både culottestegten, mørbraden og laksen får kamp til stregen med de her knuste kartofler.

    Det samme med den klassiske 'delle.

    For de her knuste kartofler er gode til det meste, som du kan finde på til både aftensmad og gæstemad.

    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

    Jeg gik med gæstemaden.

    De her krabater hittede nemlig i påskeferien nordpå.

    Du ved, der oppe hvor kragerne er vendt, der altid er en grad er 5 koldere og flødeskum på brunsvigeren er et must.

    Frederikshavn.

    Jeg var faktisk lige et sving forbi bageren deroppe. Og yup, der er stadig flødeskum på. Men slikket, det manglede!

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Anyway.

    Sammen med den grillede lakseside, en hurtig tomatsalat med både avocado og mozzarella og riglige mængder hvidløgssmør til den grove brød, så var der de her knuste kartofler. 

    Nemme.

    Hurtige.

    Eller det er lyv, de tager lidt tid. Men det er her, du lige hiver hvidvinen frem, parkerer den i køkkenet og får - helt uden bagtanker - gelinde guidet gæsterne ud og hakke tomater. Og blande en hurtig cremefraiche-dip med krydderurter og hvidløg, som er perfekt til kartoflerne.

    Bare en ide ;-)

    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

    Så.

    Klar til at gå sommersæsonen i møde på kartoffel-fronten?

    Lad os få spiffet dine ovnbagte kartofler op!

    Men inden, så lad os lige drøne igennem 101'eren til opskriften og et par gode ideer til fyld, så du kan hive den ene plade knuste kartofler ud af ovnen efter den anden.

    Guide til knuste kartofler i ovn

    Hvilke kartofler?

    Vælg små eller medium kartofler.

    Er 1 kg kartofler nok?

    Der påregnes i alm. opskriftberegning 250 g kartofler pr. person, men jeps, de har kartofler går som varmt brød! Så afhængig af, hvad du serverer til og sultne maver omkring bordet, så overvej at øge mængden til 1,5 kg - så du sikker.

    Jeg er bare ikke vild med parmesan?

    Hiv den ud eller udskift med lige din favorit ost. Både faste oste og de mere bløde, som revet mozzarella er lækkert på kartoflerne.

    Kan jeg bruge tørret persille og rosmarin?

    Rosmarin kan sagtens være tørret, men persillen er bedst helt frisk.

    Kan jeg bruge andet end rosmarin?

    Er du mere til timian, oregano eller den rene persille, så hopper du bare på den.

    Tip, hvis du bruger store kartofler

    Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre. 

    Kan knuste kartofler laves i airfryer?

    Jeps, det kan du sagtens. Sænk blot tilberedningstiden.

    Ideer til fyld på de knuste kartofler i ovn

    • Hvidløgssmør + krydderurter
    • Chiliflager + revet cheddar
    • Pesto + revet ost
    • Oregano + citron ( + smuldret feta over, de er kommet ud af ovnen!)
    • Smuldret bacon + cheddarost (og friske forårsløg på toppen ved servering)


    Flere opskrifter med kartofler

    • Lun kartoffelsalat med sennepsdressing
    • Hjemmelavede chips af sød kartoffel + Ranch dip
    • Grøn marineret kartoffelsalat med ærter
    • Pommes Anna med bacon, æble og kartofler
    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner - opskrif på ovnbagte kartofler (2)

    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner

    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner
    Knuste kartofler med krydderurter, parmesan og pinjekerner er nemme at lave og er super lækkert tilbehør til aftensmaden.
    Print Email Pin
    Forb. tid8 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Kogetid20 minutter minutter
    Samlet tid53 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 gryde
    • 1 bageplade

    Ingredienser

    • 1 kg kartofler, små/medium
    • 50 g smør
    • 6 spsk friskhakket persille (+ 4 spsk til servering)
    • 2 spsk friskhakket rosmarin, eller 2 tsk tørret
    • Salt/peber
    • 50 g revet parmesan
    • 40 g pinjekerner
    • 4 spsk olivenolie
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig har en anelse bid (ca. 20 minutter afhængig af størrelse).
    • Dræn dem for vand og lad dem tørre 5 minutter i gryden.
    • Smelt imens smørret og bland det med friskhakket persille og rosmarin.
    • Fordel dem på en bageplade - der skal være lidt mellemrum mellem dem.
    • Tryk dem let flade med bunden af et glas.
    • Fordel 1-2 tsk af det smeltet smør på hver knuste kartoffel og krydr med salt og peber.
    • Drys herefter med revet parmesan, pinjekerner og dryp med lidt olivenolie.
    • Bag kartoflerne ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til, de begynder at blive sprøde.
    • Tag de bagte kartofler ud af ovnen, drys med friskhakket persille og server straks.

    VIDEO

    https://louiogbearnaisen.dk/wp-content/uploads/2022/04/FinalVideo_1650915225.258798-1-1.mp4

    Noter

    • Afhængig af tilbehør til kartoflerne og sultne maver om bordet, så øg mængden af kartofler. 
    • Bruger du meget store kartofler, som skal have længere tid i ovnen, så vent med at drysse pinjekerner på indtil 5-10 minutter før, de er færdige i ovnen. Så undgår du pinjekerner bliver meget mørke og bitre. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Madfotografering og foodstyling

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Billede 1: Knuste kartofler

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.0

    Lys: Fra top i vestvendt vindue kl. 14.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue med diffuser.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen