Saftige og lækre æblemuffins med kanel og sprød crumble på toppen! Jeps, det her er en efterårsbasker af de helt gode og så er de både nemme og hurtige at bage. Find opskrift de gode muffins med æble, kanel og crumble her.
September, æblerne dingler ude på træet og du har hevet strømper på for første gang i 3-4 måneder.
Det er tid!
Tid til både simremad, kanelsnegle og alt det bedste med æble. Faktisk det meste med æble - de skal jo spises. Og har du også et æbletræ, så ved du, der er en del derude. Det er bare ret mange æblekager, der skal køres ned
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Så har du været forbi den klassiske Æblecrumble og også Æblekage med marcipan, så er der nu, du skal springe på kombi'en: æblemuffins!
Men ikke bare æblemuffins.
Niks.
Æblemuffins med kanel og crumble. Jeps, alt det bedste svampet i en muffin, som både dur til gæsterne lørdag, dybt nede i sofaen under slumretæppet søndag og nåhr ja, som "det er jo mandag"-kage, der sidst på eftermiddagen :)
Jump to:
Æblemuffins med kanel
Hvedemel: Brug den klassiske hvedemel og lad pizzamelet blive i skabet.
Sukker: Brug den almindelige hvide sukker eller en rørsukker til de her æblemuffins.
Bagepulver: Da de her muffins bages med mælk, så bruges der bagepulver som hævemiddel i opskriften. Det kan ikke udskiftes med natron. Husk at tjekke dit bagepulver, hvis du ikke bager så ofte, da det kan blive for gammelt.
Kanel: Frem med kanel og hey, giv den lige et snif; dufter den? De der stødte krydderier i skabet kan bare hurtig miste deres saft og kraft, så sikr dig lige, der er fuld smag på din kanel, så du får de bedste muffins.
Vaniljesukker: Har du en vaniljestang eller vaniljeessens, så kan du også sagtens bruge det i opskriften her.
Salt: Salt fremhæver smagen på de lækre muffins med æble og giver dem lige det der, du ikke kan sætte fingeren på. Brug en fin salt og lad den dyre sydesalt stå i skabet.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Æg: Der kan være kæmpe forskel på størrelsen på æg. I opskriften her er det et medium æg - ca. 50g.
Mælk: Jo mere fedt, som er i din mælk, jo mere giver det smag og den bløde tekstur i dine muffins. Men har du kun skummetmælk, så kan du sagtens bruge det til dine æblemuffins.
Neutral olie: Vælg en raps eller solsikkeolie.
Smør: Brug en rigtig smør, som fx Lurpak, til din crumble. Et blandingsprodukt, som fx. Kærgården som indeholder olie og vil ikke give din crumble den rigtige tekstur.
Æble: Brug gerne et æble, som ikke er for fast, så det når at blive lidt "moset" i dine muffins og giver masser af svampethed. Når det er sagt, så skal der gerne være lidt bid i dine muffins, så bruger du et meget blødt æble, så skær større tern. Og ligeledes, hvis dit æble er mere fast, så skær ternene mindre.
Bag med frugt
Husk også, der kan være forskel på saftighed i æbler! Yup, at bage med frugt kræver altid lige et ekstra tjek for, du får det bedste resultat.
Det betyder, at løber saften ud af dine æbler, når du skærer dine æbletern, så reducer evt. til 0,75 dl mælk i opskriften.
Muffin Crumble top
En crumble er lavet af en blanding af mel, sukker og koldt smør. Og det kolde smør er hemmeligheden til en perfekt crumble, med den helt rigtige tekstur. Bruger du smør, som ikke er kold, så kan du hurtigt ende op med en omgang tyk dej, i stedet for sprød crumble.
Er du ikke til finger-metoden til at få blandet din crumble, så kan du sagtens bruge en foodprocessor. Kom alle ingredienserne i og kør ca. 10 sekunder. Der skal gerne være nogle gode klumper, så pas på, at det ikke bliver for fin en crumble.
Fyld i æblemuffins med crumble
Havregryn: Skal der være ekstra bid i din crumble, så kan du sagtens udskifte noget af hvedemel med havregryn i stedet. Det giver både en skøn smag, men også lækker tekstur til de svampede æblemuffins.
Kokos: Ligesom havregryn er et hit, så er kokos det også på toppen - både på smag og på ekstra tekstur.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Nødder: Bland hasselnødder eller mandler i din crumble og der er skøn sprødhed og smag. Du kan også tilsætte lidt nødder til dejen, hvis du vil have knas i dine æblemuffins. Og uh, forresten, så er makroner også virkelig lækkert, hvis du lige har en rest liggende i skabet.
Kardemomme: Skal dine muffins med æble have ekstra smag, så er kardemomme et hit. Både sammen med kanel, men også hvis du vil lave dine muffins kun med kardemomme, som giver en skøn smag til dem.
Citron: Jeg er vild med at tilsætte 1-2 tsk revet citronskal til muffindejen, så den bliver ekstra frisk.
Opbevaring og frysning
Hapser du ikke alle 10 æblemuffins, så kan du sagtens fryse dem ned. Lad dem køle helt og frys dem så ned i en frysepose eller lufttæt beholder. Så har du lækre muffins med æble og kanel i fryseren, når lækkersulten melder sig.
Sunde æblemuffins
Selvom der er æbler i den her opskrift på æblemuffins, så er vi ude i en kagesag og de er ikke til den sunde side.
Vil du gerne lave sunde æblemuffins, så har jeg faktisk sådan en omgang i gemmerne her: Klik her og se opskriften på sunde muffins med æble
De er både perfekt til madpakke og som nem og lækker eftermiddagssnack.
3 lækre opskrifter med æble, du også skal prøve
Æblehorn med kanelsukker som ligner en million, men er super nemme at lave. De er perfekte både til gæster til kaffe eller som en lille sød snack, der midt på eftermiddagen.
Æblekage med kanel og karamelglasur - det er bare pisk, bland og bag. Ingen tærtebund, ingen 2 steps bagning, intet pænt lagt 45 minutters mønster af skiver af æble (der tager modet fra de fleste!). Den er æblekage er så nem og super svampet.
Æblecrumble er en klassiker, som sælger sig selv - i hvert fald herhjemme. Den er både nem og hurtig at lave og smager fantastisk med både vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Æblemuffins
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Muffindej
- 180 g hvedemel
- 150 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1,25 dl neutral olie, fx rapsolie
- 125 g æble i tern , ca. 1-2 æbler
- 2 spsk hvedemel
Crumble
- 50 g koldt smør i tern
- 95 G sukker
- 50 g hvedemel
Sådan gør du
Muffindej
- Bland hvedemel, sukker, bagepulver, kanel, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
- Bland æg, mælk og olie sammen i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser i de våde ingredienser og fold dejen sammen. Det er vigtigt, du ikke pisker dejen her, den skal blot lige samles.
- Vend æbletern med hvedemel, kom æbleternene i dejen og fold dem forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i 10 papair-muffinsforme i muffinbageplade.
Crumble
- Kom smør, mel og sukker i en skål og smuldr det til en crumble med fingrene.
- Fordel crumble på toppen af de 10 muffins.
Æblemuffins
- Kom æblemuffins i ovnen ved 200 grader i ca. 16-20 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle nogle minutter i muffinsbagepladen før, du forsigtigt vipper dem ud. Lad dem afkøle på en bagerist.
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på Manfrotto-stativ, i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8L | ISO: 125 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3 eller f/11
Skriv en kommentar