Kanelsnegle i fad eller bradepande bliver lækre og snaskede fordi formen holder på fyldet. Opskrift på de bedste kanelsnegle i bradepande med masser af snasket fyld og ingen tørre kanter lige her.
Jump to:
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.
Om 2 sekunder suser foråret ind med smart hverdagsmad og hippe hapere til både påske og konfirmation.
Yup, jegstår der - med ranglede asparges, violer til overpris og røget laks op til begge ører.
Forårets kunde-madbilleder er klappet og klar til at overmande dig med forår - sommersæsonen venter bag kameraet i næste uge.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Så vi trænger til en klassiker efter foodstyling (forresten, du kan se min gratis guide til madbilleder her)
Eller okay, jeg gjorde ;-)
Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil.
Ingen dikkedarer.
Lækre, snaskede kanelsnegle - den ultimative klassiker.
Derfor skal du bage kanelsnegle i fad/bradepande
Helt enkelt, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld.
Godt brændt fast.
Og bagepladen har været skæv. Bunden af ovnen sopper derfor også. I klæbende karamel. Men kanelsnegle skal jo spises varme! Du napper ovnen senere.
Og glemmer det.
Lige indtil de koldhævede boller bare skal have fuld blæs. Swussh, over på 250 grader opvarmning. 10 minutter og det stikker i næsen. Begynder at svie i øjnene.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Rask gang ud i køkkenet. Et hiv i lågen og ...puuuf, hytten er nu indsmurt i røg af brændt karamel. Det samme med den bunke nyvasket tøj, du lige har lagt sammen på spisebordet.
Og dit hår, som du har vasket og fønnet i 17 minutter i dagens anledning fordi, du har et møde om 1 time.
Så.
Det er her, du napper kanelsnegle i fad.
Ofte stillede spørgsmål til kanelsnegle i fad
Ja, du kan godt lave opskriften uden æg, men ægget gør kanelsneglene ekstra bløde.
Skummet, mini, let eller sød - de dur alle sammen i de her kanelsnegle i fad
Nej, det giver dig ikke samme resultat. Er du ikke på mælkeholdet, så vælg i stedet en plantebaseret mælk fx. mandelmælk.
Maizena er majsstivelse og dit hemmelige våben, som holder på fyldet. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.
Yup! Skru ned til 180 grader og hold øje - nogle ovnens varmluft kan udtørre brød og brænde fyldet.
Jep, det gør kanelsneglene bløde og saftige - pas på, med at drysse for meget mel på bordet når du ruller dejen ud! Læs også guiden: Derfor får du tørt og kedeligt brød og boller.
Din mælk kan have været for varm, så din gær er blevet slået omkuld. Eller din dej er blevet æltet for meget eller for lidt.
Ja, men du skal have fat i en stor form eller bage dem i to forme, så du er sikker på, de ikke hæver opad.
De har ikke nok plads til at hæve. Det sker ofte, hvis du bager kanelsnegle i muffinsforme eller pakker dem for tæt i en bradepande.
Ja, det kan det fint.
Koldhævede kanelsnegle i fad
Skal du bruge dine kanelsnegle til morgenmad eller brunch, så kan du også lave dem koldhævet, så det bare er at hive dem ud og bage om morgenen.
Sådan bager du holdhævet:
Brug 10 g gær og følg opskriften, men i stedet for at lade sneglene hæve anden gang, så dækker du dem til og kommer dem i køleskabet i op til 12 timer.
Tag dem ud 1 time før, de skal bages og lad dem stå på køkkenbordet. Bag dem herefter, som beskrevet i opskriften.
Kanelsnegle i form med creme
Kan de bages med creme i stedet for kanelremonce, så de er som en morgenkage fra bageren? Jeps, det kan du sagtens og det smager også fantastisk!
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Sådan gør du:
Lav dejen efter opskriften, men i stedet for kanelremonce, så fordel en tyk vaniljecreme på dejen og rul forsigtigt sammen, så du ikke klemmer creme ud igen. Bag efter anvisning i opskriften herunder.
Du kan finde opskrift på min bedste hjemmelavede vaniljecreme her, som er den jeg altid bruger til fastelavnsboller og i andet bagværk.
Flere opskrifter på snaskede kanelsnegle
Du er vild med bagværk med kanel? Samme her og der er en hel bunke i arkiverne. Tjek de her ud:
Kanelsnegle i fad
DET SKAL DU BRUGE
- 1 bradepande eller fad (her 20 x 30 cm)
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2 dl mælk, lunken
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 70 g sukker
- 500-550 g hvedemel
- 60 g smør, stuetempereret
Fyld
- 150 g smør
- 200 g brun farin
- 50 g sukker
- 15 g kanel
- 1 tsk maizena
Sådan gør du
Kanelsnegledej
- Opløs gær i mælken.
- Tilsæt æg, æggeblomme, kardemomme, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen sammen. Skær smørret i tern og ælt det med ind i dejen. Dejen skal være smidig og glat, men må ikke blive tør.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i cirka 1,5 time.
Fyld til kanelsnegle
- Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen til en jævn masse.
- Rul dejen ud til en rektangel på 30 x 50 cm.
- Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
- Rul dejen stramt sammen til en pølse og skær ud i 12 ( eller 15) stykker.
- Kom kanelsneglene i en lille bradepande (her 20 x 30 cm) med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm mellem sneglene, så de kan hæve.
- Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1,5 time.
- Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
- Bag dem i ovnen ved 200° (alm. ovn) i ca. 25 minutter til de er gennembagte.
- Tag dem ud og server lune med glasur.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede med kanelsnegle i fad
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11
- Lys: Speedlight + 120 cm softbox + grid
Billede med kanelsnegle
- Objektiv: Canon EF 35 mm f/2 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
- Lys: Speedlight + 120 cm softbox
Tina Kimer
Hejsa
Tror su man kan bytte smør i remoncen ud med Nutella??
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Jeg har ikke prøvet det, men jeg tænker måske du skal skifte brun farin ud med nutella i stedet og små beholde smør og sukker. Lad mig høre, hvis du prøver at lave kanelsnegle med nutella :)
Mange hilsner
Louise
Tina Kimer
I remonce vel at mærke
Mie Bech Hanberg
Det er de lækreste kanelsnegle jeg længe har fået - eller bagt selv!
Min ovn er lidt hurtig, så de fik kun 14,5 minut og blev både mushi og smagte skønt - og fyldte en hel bradepande.
Mange tak :-)
Loui&bearnaisen
Hej Mie
Tak, hvor er det bare dejligt at høre, du kunne bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise
Susan
Hej Louise.Jeg vil sige dig tak for dine fantastiske opskrifter,hver og en fungere perfekt🌸
Loui&bearnaisen
Hej Susan
Tusinde tak for din søde kommentar - det er bare dejligt at høre og betyder rigtig meget :)
Mange hilsner
Louise
Nat
Hej Stinna
Jeg skal lave din lækre opskrift til en fødselsdag. Er det muligt at lave dejen dagen før så man blot skal samle dem og bage i ovnen på dagen?
Louiogbearnaisen
Hej Stinna,
Ja, det vil du godt kunne, hvis du kommer dejen i køleskabet.
Jeg har faktisk også prøvet for nogle månederne siden at samle sneglene og komme dem på køl til dagen efter. Så lige lade dem hæve 1-1,5 time time på køkkenbordet og så bage dem. Det fungerede også super godt 🙂
Mette
Maizena? Det har jeg aldrig hørt før, hvad gør det?
Mvh Mette
Mette
Nu så jeg, at du allerede har svaret på det, sorry
Louiogbearnaisen
No problem - bare helt i orden :-)
Louiogbearnaisen
Hej Mette,
Det er et lille hemmeligt trick, som jeg har hevet ud af ærmet :-)
Det holder på fyldet, så det ikke flyder ud af sneglene. Har du ikke majsstivelse, så brug lidt mel.
God fornøjelse!
Maria
Når du skriver æg og æggeblomme.
Så mener du et helt æg, både hvider og blomme + ekstra blomme ik? :-)
Glæder mig til at prøve din opskrift!
Louiogbearnaisen
Hej Maria,
Jo, det gør jeg :-)
God bagelyst!
Anne Sofie
Det lyder lækkert, hvis jeg bager dem nu, i et fad, og de først skal bruges i morgen efter hvordan vil du så anbefale at opbevare dem? :)
Louiogbearnaisen
Hej Anne Sofie,
Køl dem af og pak dem ind i evt. en stor frysepose eller madfilm. Så skulle de gerne kunne holde sig lækre uden at blive tørre :-)
God bagelyst!
Tina
Hej
Vil gerne vide hvad du gør med kanelsnege når de har været frosset.
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Jeg lader dem tø 80% op på køkkenbordet og så får de en tur i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter :)
Mange hilsner
Louise