Nem og lækker æblekage med kanel - perfekt til eftermiddagskaffen. Find opskrift på nem og svampet kage med æble og kanel, som ligner en million, men er super nem at bage:
Jump to:
Til de sidste æbler, som hænger og dingler ude på træet. 1, 2, 10 minutter, så er det bikset nem æblekage med kanel sammen. Og så det bare at vente, mens du..
...bobler under slumretæppet og måske ser med her på mit fotokursus
...hænger ved bacheloropgaven.
...har overtaget børnenes græskarhovedprojekt i ren begjestring om, hvem som kan lave det bedste. Og nåhr ja, lige brugte 2 timer på Pinterest inden, overvejede en bestilling af pro-græskarudstyr fra Amazon og nu kæmper med at lave den der fede fade - med en tyndskræller.
Den der klassiker; dansk æblekage bagt i ovn - den dur bare altid.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Æblekage med kanel
For intet efterår herinde uden en æblekage med kanel. Og i år er den ekstra nem og hurtig: Pisk, bland og bag. Ingen tærtebund, ingen 2 steps bagning, intet pænt lagt 45 minutters mønster af skiver af æble (der tager modet fra de fleste!).
Kagen med æbler er lige ud af landevejen og du behøver ikke karamelglasur - æblekagen kan sagtens spises uden eller med en klassisk hvid glasur.
Æblekage med chokolade
Chokolade var lige oppe og vende, for det smager også dejligt i æblekage. Både den mørke chokolade, mælke chokolade og hvid chokolade.
Så hvis din æblekage med kanel lige skal have lidt eksta til tilsæt 50-100 g hakket chokolade til dejen og vend i. Jeg garanter dig, dine gæster bliver vilde med dig.
Bradepandekage med æbler
Skal du bage æblekage til mange, så kan du sagtens bage den her æblekage med kanel i en lille bradepande på ca- 25-35 cm. Double opskriften op og så passer den, som bradepandekage med æbler.
Ofte stillede spørgsmål til æblekage med kanel
Smør, æg og mælk skal have stuetemperatur for det allerbedste resultat. Så hiv det ud 30 minutter før, du kaster dig over kagen
På mælketypen er der frit valg - skummet, mini eller let fungerer super.
Jeps, du kan sagtens bruge en springform i stedet for en randform - en 22 cm springform burde passe.
Niks, du behøver ikke karamelsauce i glasuren (og du kan også fint bruge en købt karamelsauce, hvis du ikke har den hjemmelavede på lager - ingen løftede øjenbryn herfra).
Jeps, men gør det helst uden glasur på toppen.
Flere kager med æble
Æblekage med kanel
DET SKAL DU BRUGE
- 1 randform (22 cm x 11 cm)
Ingredienser
Kage
- 250 g smør, blødt (+2 spsk til form)
- 375 g sukker (+2 spsk til form)
- 4 æg
- 450 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 tsk kardemomme, kan udelades
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 2,25 dl mælk
- 2-3 æbler
Karamelglasur
- 150 g flormelis
- 2 spsk meget varmt vand
- 3 spsk karamelsauce, kan udelades
Sådan gør du
Kage
- Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter. Oplever du, det skiller, kan du tilsætte 1-2 spsk mel.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland mel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt sammen i en anden skål.
- Sigt det i kagen og tilsæt mælk. Pisk det hele sammen til kagedejen er jævn - ca. 30 sekunder.
- Riv et af æblerne groft og skær det andet/de andre i små tern.
- Bland revet æble og æbletern i dejen.
- Smør en randform grundigt og drys med sukker.
- Fordel dejen i formen (22 cm x 11 cm) og bank formen nogle gange ned i bordet, så der ikke kommer luftlommer i kagen.
- Bag ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 45-55 minutter. Kom evt. stanniol over de sidste 10 minutter, hvis kagen begynder at blive meget mørk.
- Tag æblekagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen. Vip den ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Karamelglasur
- Kom flormelis i en skål og rør vandet i lidt af gangen til du har en tyk glasur.
- Tilsæt karamel og rør til glasuren er jævn.
- Fordel glasuren på den afkølede kage.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Og så er de begge taget med en ekstern flash. Det bedste værktøj til at tage billeder i vinterhalvåret.
Nanna
Mums, den ligger så lækker!
Hurtigt spørgsmål; Skal æblerne skrælles eller er det en smagssag? 😊
Louiogbearnaisen
Hej Nanna,
Ja, jeg ville nok skrælle dem først, men det er nok en smagssag, som du også nævner :-)
God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!
Nanna
Mange tak 😊
Som Allan også skriver mangler der en angivelse af hvor mange æg der skal bruges.
Vil du opdatere det, så er weekend-kagen reddet 🙏🏼
Louiogbearnaisen
Hej Nanna,
Jeps, det er nu rettet - der skal 4 æg i :-)
God bagelyst og lad os endelig høre om resultatet!
Allan Vinje
Du har glemt at opgive antal æg i opskriften.
Louiogbearnaisen
Hej Allan,
Det har du da fuldstændig ret i - det beklager jeg.
Der skal 4 æg i - det får jeg lige rettet til i opskriften.
Rigtig god weekend og tak for at gøre mig opmærksom på fejlen.