Cheesecake i glas er super nemme at lave og er perfekte, som dessert eller bare en skøn, frisk kage til gæster. Find opskrift på cheesecake i glas, uden husblas, her.
Weekenden er blevet brugt i min nye have. Det som skulle have været afslapning blev til havearbejde, så det et krævede dessert. Skulle man ud i en Banankage med chokolade eller måske noget frisk med en Citronkage med mandler?
Den er altid svær, den kage.
Det endte med en nem omgang cheesecake i glas med de lækre brombær fra haven. Og heldigvis holder cheesecakes sig nemt i køleskabet, så jeg tror lige desserten er klaret igen i morgen. Måske med jordbær eller hindbær på toppen, det er også bare lækkert.
Nem cheesecake i glas
Bund: Bunden er lavet helt klassisk med digestivekiks, men noget, som også er rigtig lækkert er at bruge knuste kammerjunkere. Jeg kan godt lide at bunden sætter sig og bliver lidt fast, men er du i tidsnød, så behøver du ikke sætte bunden på køl.
Fyld: De her cheesecake i glas er lavet uden husblas, så de er super nemme at lave. Brug en philadelphia flødeost, som ikke er lightudgave og det samme med creme fraiche. Så får du det bedste resultat.
Citron: Jeg tilsatte lidt smag til mine cheesecakes med citron i fyldet. Det kan du udelade, hvis du ikke er til citron.
Top: Her er der brugt brombær, men du kan bruge lige dine favorit-bær. Både jordbær og hindbær er så lækkert på cheesecake i glas.
Jeg vendte mine brombær i sukker, da de var til den syrlige side, men bruger du fx. jordbær, så kan du fint bruge dem friske. Eller marinere dem i sukker og fx. lidt citronsaft, så får du de dejligste jordbær ovenpå din cheesecake.
Flere nemme cheesecakes
Vild med ostekager? Der er masser af dem i gemmerne - se bare nogle af dem her:
Cheesecake i glas
Ingredienser
Bund
- 6 digestivekiks, eller kammerjunkere
- 2 spsk mandelmel, kan udelades
- 25 g smeltet smør
Fyld
- 150 g flødeost, philadelphia
- 75 g cremefraiche 38%
- Korn af ½ vaniljestang, eller 1 tsk vaniljesukker
- 30 g sukker
- 1 spsk citronsaft
Top
- 200 g brombær, eller andet bær
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
Bund
- Knus kiksene og bland dem med mandelmel og smeltet smør.
- Pres kiksemassen ned i 4 portionsglas.
- Stil dem på køl til kiksemassen er helt kold.
Fyld
- Pisk alle ingredienserne til fyldet til en luftig masse.
- Fordel fyldet jævn i glassene.
- Stil glassene på køl til fyldet har sat sig, min. 2 timer.
Top
- Bland brombær og sukker sammen i en skål.
- Lad det stå og trække min. 1 time.
Servering
- Sigt brombærerne og fordel dem på toppen af fyldet.
- Server straks.
Rikke Smed Nielsen
Hvor mange personer/glas er ovenstående opskrift til?
Louiogbearnaisen
Der er til 2-4 portionsglas alt efter størrelsen på glasset og hvor meget du kommer i hver 😊
Katrine
Hejsa, hvor er glassene fra? 🙂
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Tak for dit spørgsmål.
Glassene er købt i Ikea :-)
Hav en dejlig dag
Stine
Skal det være friske bær eller kan man bruge frosne?
Loui
Hej Stine,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg brugte friske bær. Bruger du frosne, så tø dem op i en si, så du får væden fra dem. Giv dem også gerne lidt sukker, da de kan være ret sure.
Du må endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål.
Hav en fantastisk aften.
Lonnie Andersen
Smagte helt fantastisk, jeg brugte bare glutenfri digestives med chokolade (hvilket ikke gjorde den værre tænker jeg) istedet for almindelige - og så havde jeg jo en lynhurtig glutenfri dessert... :) Og så fin...
Anne
Endelig en nem cheesecake uden husblas og alt muligt bøvl, Den må prøves ! Hvilken flødeost brugte du? ( der er vel forskel på, hvor salte de smager og sådan? Og mon en portion kunne passe ned i i mine 2 små tærtefade? :)
Loui&bearnaisen
Jep, den er så nem! Jeg brugte philadelphiaost, som jeg synes er bedst til cheesecake :)
Fru Kofoeds Køkken
Nøj, hvor ser det godt ud! Jeg elsker cheesecake i glas :-) Og det lyder, som om det var en velfortjent dessert :-)
Loui&bearnaisen
Samme her, er vild med portionsanretninger! Ork ja, den var SÅ velfortjent - er øm i hver en muskel idag ;)