Osso buco med kartoffelmos og gremolata er en nem og lækker simreret i ovnen. Find opskrift og tilbehør her

Når efteråret rusker så er osso buco genialt - både til weekendmad og til gæster. Retten passer sig selv i ovnen, så den er super nem og du er sikker på mørt og lækkert kød. Server med en kartoffelmos og måske lidt godt brød - hjemmelavet hvidløgsflutes er også lækkert til sådan en omgang osso buco her.
Dessert? Den kan vi også klare :)
The Best Chocolate Chip Cookies med en omgang is og en god kop kaffe er et kæmpe hit. Ellers så er den her kaffe-is og ret god, hvis det skal være mere til den voksne side.

Osso buco med fennikel, gremolata og kartoffelmos
Osso buco med fennikel, gremolata og kartoffelmosLækker opskrift med osso buco
Print
Email
Pin
Antal: 4 pers.
Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
Ingredienser
- Ca. 1 kg ossobuco
- 1 løg
- 2 fennikler
- Saft fra 1 citron
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand
- 2 hakkede hvidløg
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 nip sukker
- salt
- Peber
- 2 store håndfulde hakket persille
- 1 finthakket hvidløg
- Reven skal af 1 citron
- salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle og skær den tykke sene igennem flere stedet, så kødet ikke bøjer op under stegning. Varm en stor pande op og brun kødet i lidt olie på begge sider. Krydr med salt og peber.
- Kom kødskiverne i et stort ildfast fad.
- Dåsetomaterne hældes på panden og vand tilsættes. Hvidløg, basilikum, sukker, salt og peber tilsættes og det hele koges godt igennem, hvorefter det hældes over kødet fadet.
- Fadet dækkes med sølvpapir og kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
- Imens skæres fenniklerne i tynde skiver. De koges i 3 minutter i vand med salt og citronsaft. Når de har fået 3 min hældes vandet fra.
- Skru ovnen ned til 160 grader og kom de forkogte fennikler oven i fadet med kødet. Kom fadet tilbage og lade det stege færdig i ca. 30 min, til kødet er mørt.
- Persille, hvidløg, citronskal, salt og peber blandes godt sammen.
- Osso buco serveres med drys af gremolata og kartoffelmos.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar