Osso buco med kartoffelmos og gremolata er en nem og lækker simreret i ovnen. Find opskrift og tilbehør her
Når efteråret rusker så er osso buco genialt - både til weekendmad og til gæster. Retten passer sig selv i ovnen, så den er super nem og du er sikker på mørt og lækkert kød. Server med en kartoffelmos og måske lidt godt brød - hjemmelavet hvidløgsflutes er også lækkert til sådan en omgang osso buco her.
Dessert? Den kan vi også klare :)
The Best Chocolate Chip Cookies med en omgang is og en god kop kaffe er et kæmpe hit. Ellers så er den her kaffe-is og ret god, hvis det skal være mere til den voksne side.
Osso buco med fennikel, gremolata og kartoffelmos
Lækker opskrift med osso buco
Print opskrift
Pin opskrift
Antal: 4 pers.
Ingredienser
- Ca. 1 kg ossobuco
- 1 løg
- 2 fennikler
- Saft fra 1 citron
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand
- 2 hakkede hvidløg
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 nip sukker
- salt
- Peber
- 2 store håndfulde hakket persille
- 1 finthakket hvidløg
- Reven skal af 1 citron
- salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Dup skiverne tørre med køkkenrulle og skær den tykke sene igennem flere stedet, så kødet ikke bøjer op under stegning. Varm en stor pande op og brun kødet i lidt olie på begge sider. Krydr med salt og peber.
- Kom kødskiverne i et stort ildfast fad.
- Dåsetomaterne hældes på panden og vand tilsættes. Hvidløg, basilikum, sukker, salt og peber tilsættes og det hele koges godt igennem, hvorefter det hældes over kødet fadet.
- Fadet dækkes med sølvpapir og kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
- Imens skæres fenniklerne i tynde skiver. De koges i 3 minutter i vand med salt og citronsaft. Når de har fået 3 min hældes vandet fra.
- Skru ovnen ned til 160 grader og kom de forkogte fennikler oven i fadet med kødet. Kom fadet tilbage og lade det stege færdig i ca. 30 min, til kødet er mørt.
- Persille, hvidløg, citronskal, salt og peber blandes godt sammen.
- Osso buco serveres med drys af gremolata og kartoffelmos.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Skriv en kommentar