• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Lammekølle fyldt med feta og friske krydderurter

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lammekølle er nemt at lave og smager fantastisk. Find opskrift på lækker og saftig lammekølle i ovn med tilbehør her.

    Sus til opskrift Print opskrift

    Lammekølle - nem opskrift på saftig lammekølle i ovn

    Selvom påsken er ovre for i år, kan man sagtens klemme lidt lam ned. Opskriften her er påskelammet vi fik i år og som er det hidtil bedste lam, jeg har lavet. Saftigt og mørt. Perfekt (:

    Jeg ved ikke helt hvorfor, men rmange tror det er vildt besværligt, at lave lam og at det bare smager af uld.

    Det er bestemt en fejl.

    Lammekølle er nemt at lave i ovnen og smager forrygende.

    Den her opskrift har gjort det endnu nemmere, da lammekøllen bare skal stå og hygge sig i en gryde, i ovnen - og endda med tilbehøret også. Det eneste, som man lige skal fixe er en ordenligt spandfuld tzatziki. Og så er der serveret!

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Og en lille note! Har du svært ved hvidløg? Skal sidde tæt med andre mennesker dagen efter? Eller har en vanskelig kæreste? Ja, så er det nok ikke det her lam, du skal hoppe på ;-)

    Dessert?

    De her desserter er ekstra gode efter sådan en omgang lammekølle.

    • Citronfromage
    • Cheesecake med citron
    • Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)

    Lammekølle - nem opskrift på saftig lammekølle i ovn

    Lammekølle fyldt med feta og friske krydderurter + tzatziki

    Lammekølle fyldt med feta og friske krydderurter + tzatziki
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid1 time time 30 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 45 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 1 lammekølle

    Fyld

    • 200 g god feta
    • 2 forårsløg i tynde skiver
    • 2 spsk hakket, frisk rosmarin
    • 2 spsk hakket, frisk timian
    • 2 spsk hakket, frisk oregano
    • 1 spsk fennikelfrø
    • Salt/peber

    Top

    • ca. 8 fed hvidløg
    • 4-5 spsk olivenolie
    • Frisk timian
    • Frisk oregano
    • Frisk rosmarin
    • Groft salt
    • Friskkværnet peber

    Tilbehør

    • Ca. 500 g små kartofler med skræl
    • 1 fennikel i grove skiver
    • 3-5 stilke frisk timian
    • Olivenolie
    • Groft salt
    • Friskkværnet peber

    Tzatziki

    • Ca. 4-5 dl græsk yoghurt 10%
    • Ca. 1-2 fintrevet hvidløg
    • 1 revet agurk - presset for væde
    • 1 spsk citronsaft
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle ingredienserne til fyldet sammen og smag det til
    • Udben lammekøllen for nøglebenet.
    • Skær små indsnit/lommer lammekødet og spæk dem med de 8 fed hvidløg.
    • Fyld fetafyldet i lammekøllen og bind den stramt sammen med bomuldssnor.
    • Kom olivenolie udover lammekøllen og gnid den med krydderierne, salt og peber.
    • Lammekøllen lægges i en stegegryde eller et stort fad smurt med lidt olivenolie.
    • Kom den i ovnen ved 200 grader og lad den stege i 45 minutter uden låg.
    • Tag gryden ud og kom fennikel og kartofler vendt med lidt olivenolie og krydderier nederst i gryden. Læg lammekøllen øverst.
    • Steg det hele færdigt i ca. 40-50 minutter.
    • Tag kødet ud på et spækbræt og lad det hvile 5-10 minutter før det skæres i skiver.
    • Server med tilbehøret og tzatziki
    • <br>

    Tzatziki

    • Rør alle ingredienserne sammen til tzatzikien - smag til.
    • Lad den trække, mens lammekøllen steges i ovnen.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ole Gilberg

      juli 26, 2014 at 12:50 am

      Mine gæster er gået og køkkenet ser pænt ud igen.
      Jeg udbenede køllen, der er "hjemmelavet", hvilket vil sige at lammet har gået og græsset på en lokal eng, hjemmeslagtet og parteret. Derfor har jeg kun selve køllen uden skank, og den vejede lidt over 3 kg.
      Køllen kom i ovnen kl. 15 ved 100 grader. Kl. 18 kom kartofler og fennikel i, og kl. 21 var middagen på bordet. Kartoflerne var lidt pudsige - hårde uden at være rå . Vi snakkede en del om, at det kunne være sorten, eller at det kunne være, at kartofler bare skal have højere temperatur. Næste gang forkoger jeg dem måske.
      Så - for det femte var det en succesaften, hvor der næsten intet var levnet, selvom vi kun var 5 :-)
      Mvh
      Ole

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 27, 2014 at 6:48 pm

        Hold nu op, det lyder pragtfuldt :D Sådan en omgang kunne jeg godt lige klare på en sommerdag - og sikke en luksus med hjemmelavet lam! Dine gæster er godt nok blevet forkælet og jeg er da en smule misundelig :) Med hensyn til kartoflerne er det sorten/årstiden. Sommerkartofler er fastere end vinterkartofler. Jeg tror en forkogning måske vil hive for meget "smag/tekstur" ud af kartoflerne, men nu kan jeg også godt lide dem faste. Det er selvfølgelig en smagssag.

        Lækkert det blev en succes :)

    2. Ole Gilberg

      juli 20, 2014 at 8:40 pm

      Kære Loui
      For det første er det en rigtig dejlig blog, du har. Super med den megen humor indbygget.
      For det andet sidder nøglebenet oppe ved skulderen, så det kan ikke være det du udbener ;-)
      For det tredie fortjener en lammekølle (på ca. 3 kg) 5 - 6 timer i ovnen ved 100 grader.
      For det fjerde skal jeg have 2 gourmetkokke til middag på fredag, og den her skal - med nogle få justeringer - prøves.
      Mvh Ole

      Svar
    3. Peter J

      oktober 20, 2013 at 5:36 pm

      Hej Loui.
      Ser først din blog i dag,den ser godt ud, og kan virkelig bruge den, har du låg på gryden efter du har kartofler og fennikel i..

      Svar
      • Loui

        oktober 21, 2013 at 5:07 pm

        Hej Peter

        Tak - godt den kan bruges :) Ja, det gjorde jeg :)

    4. Lone

      april 03, 2013 at 7:41 pm

      Så fik jeg lyst til at lave lam. Er normalt ikke helt vild med lammekød, men din opskrift har de helt rigtige ingredienser, som lige rammer mine smagsløg.
      Det er altså en rigtig god mad blog, du har! Gode billeder og fin humor!

      Hilsen Lone

      Svar
      • Loui

        april 04, 2013 at 5:06 pm

        Tusinde tak - er glad for du kan bruge bloggen :) Ja, er også mest til lammekød, når der er godt med smag til :)

    5. Camilla

      april 03, 2013 at 12:08 pm

      Uhm jeg elsker lammekølle..
      Desværre får vi det alt for sjældent, men tror snart det skal på menuen igen herhjemme ;)

      Svar
      • Loui

        april 04, 2013 at 5:05 pm

        Elsker også bare lam og glæder mig helt vildt til sommer, hvor det kan komme på grillen :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen