Krydrede kikærter er en nem snack at lave i ovn, på pande eller airfryer. Find opskrift på de nemme ristede og sprøde kikærter, som er perfekt som snack eller i en salat.
Ristede kikærter er en ugentlig ting herhjemme. Både som snack, men rigtig gerne i en salat, hvor de smager så skønt.
Især den her Marokkansk gulerodssalat med kikærter, pistacienødder og krydret dressing er genial, sammen med ristede kikærter, som giver masser af smag. Og det sammen med Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa, hvor de sprøde kikærter giver et lækkert pift og mæthed.
Men du kan også fint bruge dem, som en lækker snack eller bare tilbehør til aftensmad.
Krydrede kikærter
Der er masser af muligheder for at krydre dine kikærter, så det er bare at vælge lige de krydderier som du er vild med. Min favorit er kikærter med paprika, spidskommen og chili, som du finder i opskriften.
Men er du ikke vild med fx. spidskommen, så udelader du blot den. Og det samme, hvis du er vild med hvidløg, så tilsæt lidt hvidløgspulver til dine stegte kikærter.
Kikærter på pande
At stege kikærter på pande går hurtigt, men det kræver du står ved panden, så de ikke brænder på. Pas på med ikke at skrue for meget op for panden, men hold den på jævn varme og lad dine kikærter langsomt blive lækre og ristede. Når de begynder at poppe, så er de ved at være der.
Kikærter i ovn
Kikærter i ovn er super nemt og du kan lave en stor portion. Det er bare ind i ovnen og så lige røre i dem indimellem, så de bliver godt ristet på alle sider. Tag dem ud og lad dem afkøle inden, du bruger dem i fx. en salat.
Ingredienser
- 1 dåse kikærter, kogte
- 4 spsk olie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- ¼ tsk chili
- Salt
Sådan gør du
På pande
- Varm olien på en pande og tilsæt krydderierne undtagen salt.
- Brænd krydderierne let af.
- Tør kikærterne med køkkenrulle og kom dem på panden.
- Svits dem med krydderierne – rør godt.
- Skru ned til jævn varme og rør jævnligt.
- Steg kikærterne i ca. 10 minutter, til de er skrumpet og blevet lidt sprøde.
- Krydr med masser af salt.
- Lad dem afkøle på bagepapir.
- Spis dem som snack eller brug dem i en salat.
I ovn
- Bland kikærter, olie og krydderier sammen.
- Hæld det på en bageplade med bagepapir og fordel til ét lag.
- Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) til de er sprøde. Rør hver 5. minut.
- Tag ud og lad kikærterne afkøle.
Nicla
Jeg ved ikke hvorfor men jeg kan ikke få dem her til at blive sprøde. Jeg har prøvet både på panden og i ovnen og de bliver ikke sprøde. Jeg kan ikke gennemskue hvad der går galt. Øv altså.
Trine
Hej hej :)
Nu fik jeg endelig prøvet at lave disse små lækkerheder, meeen... Sprøde blev de altså ikke. De smager lækkert, men hvad filan gik der galt.. Lavede dem på panden.. Kan det mon være fordi jeg ikke havde tørret dem godt nok inden de kom på panden?
Eller tak for en dejlig blog - som jeg først lige har opdaget! Den er skøn og jeg har bruge for mere oversprings-handlings-tid til at snifle rundt herinde :)
Mvh Trine
Hanni Hjortsbjerg
Hej Trine
Det samme skete for mig, de blev heller ikke sprøde. Så lagde jeg dem på bagepapir i bradepanden, i ovnen ved 200 grader på næstøverste rille i ca. 10 minutter og - vupti - så var de lækkert sprøde. :-)
Dbh
Hanni
Loui&bearnaisen
Hej Hanni og Trine
Mærkeligt, jeg har aldrig haft problemer med at få dem helt sprøde på panden..
Men godt tip, Hanni :)
Martin
Til kolde øl - ja tak! Ville elske en rigtig kogebog fra dig. Uden alt det glutenfis, tøsekager og salater. Det er jo den eneste som bliver udgivet.
Tak for en god blog.
Hilsen Martin
Loui&bearnaisen
Præcis - genial snack til kolde øl ;)
Tusinde tak, Martin :)
Marina
De er nemlig super lækre -- også i salater mm.