• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Vegetar

    Sprøde, krydrede kikærter

    Af Louise |

    Krydrede kikærter er en nem snack at lave i ovn, på pande eller airfryer. Find opskrift på de nemme ristede og sprøde kikærter, som er perfekt som snack eller i en salat.

    Sus til opskrift Print opskrift
    kikærter snack

    Ristede kikærter er en ugentlig ting herhjemme. Både som snack, men rigtig gerne i en salat, hvor de smager så skønt.

    Især den her Marokkansk gulerodssalat med kikærter, pistacienødder og krydret dressing er genial, sammen med ristede kikærter, som giver masser af smag. Og det sammen med Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa, hvor de sprøde kikærter giver et lækkert pift og mæthed.

    Men du kan også fint bruge dem, som en lækker snack eller bare tilbehør til aftensmad.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Krydrede kikærter

    Der er masser af muligheder for at krydre dine kikærter, så det er bare at vælge lige de krydderier som du er vild med. Min favorit er kikærter med paprika, spidskommen og chili, som du finder i opskriften.

    Men er du ikke vild med fx. spidskommen, så udelader du blot den. Og det samme, hvis du er vild med hvidløg, så tilsæt lidt hvidløgspulver til dine stegte kikærter.

    Kikærter på pande

    At stege kikærter på pande går hurtigt, men det kræver du står ved panden, så de ikke brænder på. Pas på med ikke at skrue for meget op for panden, men hold den på jævn varme og lad dine kikærter langsomt blive lækre og ristede. Når de begynder at poppe, så er de ved at være der.

    Kikærter i ovn

    Kikærter i ovn er super nemt og du kan lave en stor portion. Det er bare ind i ovnen og så lige røre i dem indimellem, så de bliver godt ristet på alle sider. Tag dem ud og lad dem afkøle inden, du bruger dem i fx. en salat.

    🍴 Opskrift

    Sprøde kikærter som snack

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Samlet tid12 minutter minutter

    Ingredienser

    • 1 dåse kikærter, kogte
    • 4 spsk olie
    • 2 tsk paprika
    • 1 tsk spidskommen
    • ¼ tsk chili
    • Salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    På pande

    • Varm olien på en pande og tilsæt krydderierne undtagen salt.
    • Brænd krydderierne let af.
    • Tør kikærterne med køkkenrulle og kom dem på panden.
    • Svits dem med krydderierne – rør godt.
    • Skru ned til jævn varme og rør jævnligt.
    • Steg kikærterne i ca. 10 minutter, til de er skrumpet og blevet lidt sprøde.
    • Krydr med masser af salt.
    • Lad dem afkøle på bagepapir.
    • Spis dem som snack eller brug dem i en salat.

    I ovn

    • Bland kikærter, olie og krydderier sammen.
    • Hæld det på en bageplade med bagepapir og fordel til ét lag.
    • Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) til de er sprøde. Rør hver 5. minut.
    • Tag ud og lad kikærterne afkøle.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Grønne bønner med bacon - opskrift med grønne bønner på pande
      Grønne bønner med bacon og hvidløg
    • Bagt blomkål med tahin og kapers - opskrift på blomkål i ovn
      Bagt blomkål med tahin og kapers
    • Honning bagte hokkaido græskar i ovnen - græskar salat med nødder og granatæble
      Bagte hokkaido græskar med granatæblekerner og hasselnødder
    • Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør
      Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

    Reader Interactions

    Comments

    1. Nicla

      januar 14, 2017 at 10:13 am

      Jeg ved ikke hvorfor men jeg kan ikke få dem her til at blive sprøde. Jeg har prøvet både på panden og i ovnen og de bliver ikke sprøde. Jeg kan ikke gennemskue hvad der går galt. Øv altså.

    2. Trine

      januar 22, 2016 at 12:13 pm

      Hej hej :)

      Nu fik jeg endelig prøvet at lave disse små lækkerheder, meeen... Sprøde blev de altså ikke. De smager lækkert, men hvad filan gik der galt.. Lavede dem på panden.. Kan det mon være fordi jeg ikke havde tørret dem godt nok inden de kom på panden?

      Eller tak for en dejlig blog - som jeg først lige har opdaget! Den er skøn og jeg har bruge for mere oversprings-handlings-tid til at snifle rundt herinde :)

      Mvh Trine

      • Hanni Hjortsbjerg

        marts 25, 2016 at 9:06 pm

        Hej Trine

        Det samme skete for mig, de blev heller ikke sprøde. Så lagde jeg dem på bagepapir i bradepanden, i ovnen ved 200 grader på næstøverste rille i ca. 10 minutter og - vupti - så var de lækkert sprøde. :-)

        Dbh
        Hanni

      • Loui&bearnaisen

        marts 29, 2016 at 12:18 pm

        Hej Hanni og Trine

        Mærkeligt, jeg har aldrig haft problemer med at få dem helt sprøde på panden..
        Men godt tip, Hanni :)

    3. Martin

      februar 28, 2015 at 10:36 pm

      Til kolde øl - ja tak! Ville elske en rigtig kogebog fra dig. Uden alt det glutenfis, tøsekager og salater. Det er jo den eneste som bliver udgivet.

      Tak for en god blog.

      Hilsen Martin

      • Loui&bearnaisen

        marts 02, 2015 at 12:48 pm

        Præcis - genial snack til kolde øl ;)
        Tusinde tak, Martin :)

    4. Marina

      februar 25, 2015 at 5:36 pm

      De er nemlig super lækre -- også i salater mm.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen