Så:
...Måske står du med soveposen under armen, sommerfugle drønende rundt i maven og føler dig lige dele spændt og rædselsslagen over ny by, nyt studie og mangel på tag over hovedet.
...Måske har du nappet 3 ugers ferie her sidst i august, med planen om at grine hele vejen til hængekøjen nu sommeren endelig indfandt sig.
...Måske er du nyuddannet, har netop haft det obligatoriske introforløb hos jobcenteret og er egentlig bare rockertræt efter 15, 20 år på skolebænken - drømmer lidt om 3 måneder under en palme uden hornbrillen.
...Måske er du tilbage på din pind, med en indbakke der endnu ikke er færdig med at hente indkomne emails fra ferien. Kaffekoppen, som du har drukket af de sidste 5 år, er stadig fyldt med kantinens halvbrændte kaffe.
Det her blogindlæg er til dig!
Til dig, som oplever august som lidt op af bakke. Udmærket ved, at lige om hjørnet bliver det fint, men bare har brug for et pusterum og en velvoksen portion selvmedlidenhed.
Du får ikke bare én portion, heller ikke to, næ, tre portioner selvmedlidenhed i frossen form.
Hjemmelavet is med mint og chokolade + is med saltet karamel og nøddechuncks + is med hindbær og hvid chokolade
Ja da!
Kuren mod post-summerblues.
Skal vi ikke bare se at få den kureret, så du kan:
...Mænge dig ind hos nogle nye studiekammerater i den fede lejlighed, og nappe en fredagsbar eller to, så du kan få styr på det sommerfuglebakseri.
...Booke en afbudsrejse til en sydhavsø og bruge de resterende 2,5 ugers ferie grinende der.
...Række tunge til jobcenteret og gennemtrawle dit netværk efter det job, som aldrig helt vil føles som arbejde.
...Suse ned og købe 5 liter frisk kaffe, en balje napoleonshatte og bestikke kollegerne til indsamling til et nyt sprødt kaffemaskine-monster.
Deal?
Opskrifterne griber du herunder.
10 minutter - så er der hjemmelavet is i fryseren.
Og kræmmerhusene, det er ren blær.
Indkøbte. Dyppet i chokolade. Plus en skefuld i spidsen også - det er altid lækkert og sikrer, at isen ikke render ud.
Drysset med henholdsvis pistacienødder, ristede valnødder og kakaonibs.
Easy peasy.
Btw.
Kaster du hurtig blik ned over opskrifterne ligner det et besøg i 7 specialbutikker.
Glem det! Alle ingredienserne er købt i Føtex - og jep, jeg har tjekket - de kan også fås i både SuperBrugsen, Bilka. Og selvfølgelig på nettet, hvis du heller ikke magter kampen om madpakketrenden her i august.
Ingredienser
- 150 g kondenseret mælk
- 3 dl piskefløde
- 3 spsk saltet karamelsauce
- 75 g nøddebrud, grofthakkede
Top
- 1-2 spsk saltet karamel
Sådan gør du
- Kom kondenseret mælk og fløde i en skål.
- Pisk det tykt - det tager ca. 2-5 minutter afhængig af hvor kold ingredienserne er.
- Vend karamelsauce og nøddebrud i.
- Hæld isen i en form og swirl karamelsauce på toppen.
- Brug evt. en tandstik til at lave mønster.
- Kom isen i fryseren og frys til den er fast, ca. 4-6 timer - du skal ikke røre undervejs.
Noter
Ingredienser
- 150 g kondenseret mælk
- 3 dl fløde
- 200 g friske hindbær
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Kom kondenseret mælk og fløde i en skål.
- Pisk det tykt - det tager ca. 2-5 minutter afhængig af hvor kold ingredienserne er.
- Mos hindbær gennem en si, så kernerne fjernes.
- Vend de moste hindbær i isen.
- Hæld isen i en form og fordel den hvide chokolade på toppen.
- Kom isen i fryseren og frys til den er fast, ca. 4-6 timer - du skal ikke røre undervejs.
Ingredienser
- 150 g kondenseret mælk
- 3 dl fløde
- 3 tak pebermynteessens, kaldes også ekstrakt, aroma eller smag
- 3-5 dråber pastafarve eller grøn farve frugt farve
- 75 g mørk chokolade, hakket
Sådan gør du
- Kom kondenseret mælk og fløde i en skål.
- Pisk det tykt - det tager ca. 2-5 minutter afhængig af hvor kold ingredienserne er.
- Kom pebermynte og grøn farve i. Smag og farv isen til, da der er meget stor forskel på styrken af pebermynteessents og fødevarefarve.
- Vend chokoladen i.
- Hæld isen i en form.
- Kom isen i fryseren og frys til den er fast, ca. 4-6 timer - du skal ikke røre undervejs.
Min august?
Tjoo, nu du spørger.
Fotobaggrund workshoppen er i fuld gang med at blive opdateret. Med nye teknikker til sprøde fotobaggrunde. Dem som danner grundlaget for dit gode og unikke madbillede.
Om du er til mørke og moody madbilleder:
Eller lyse og rå madbilleder:
Du behøver ikke kaste plovmænd efter de fotobaggrunde, som alle andre også har - lav dine egne unikke baggrunde, som passer til dit brand og dit budget.
Hey.
Nu vi taler om madfotografering og is, så får du også lige den her med i købet. Du kunne jo få den fremragende ide at forevige dine hjemmelavede is: Sådan fotograferer og foodstyler du is ;)
Chris
Kan man blande lidt knust after eight i mint isen? Så det giver en lidt chunky konsistens? Eller vil du ikke anbefale det?
Louiogbearnaisen
Hej Chris,
Det lyder da top lækkert :-)
Tilsæt evt. lidt mindre pebermynter til isen, hvis du kommer after eight i.
Og lad os endelig høre om (det lækre) resultat :-)
Hav en dejlig dag!
Claudia
Har du prøvet at lave disse 3 is i en ismaskine med kompressor?
Louiogbearnaisen
Hej Claudia,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg har aldrig selv prøvet at lave dem i en ismaskine, men det vil jeg mene, at du kan. Da ismaskiner fryser forskelligt, kan det varierer lidt, hvor længe de skal have i maskinen, men som en almindelig flødeis burde passe fint 🙂
Prøv det ad og lad os endelig høre om resultatet.
Hav en dejlig dag.
Mathilde
Jeg prøvede at lave din mintis i går, da jeg elsker mintis. Men desværre mislykkedes det, da den skilte helt vildt. Tror du det kan skyldes at jeg brugte pebermyntedråber, som er en pebermynteolie? Det gik nemlig først galt da jeg tilsatte det, og så pastafarve. Jeg kunne nemlig desværre ikke finde andet end pebermyntedråber i min lokale Føtex. Eller kan det være fordi jeg havde pisket det for hårdt inden jeg tilsatte pebermynte? Vil så gerne prøve at lykkes med at lave det, men skal jo gerne lige vide hvor det gik galt for mig :) Jeg må på jagt efter pebermynteessens...
Louiogbearnaisen
Hej Matilde,
Tak for din kommentar - øv hvor træls altså...
Det kunne godt lyde som om, at det var olien - må blive dig lidt svar skyldig her, for har aldrig prøvet at det skilte eller fået feedback med det. Giv det et forsøg med essens og hold ingredienserne kolde, så burde det altså lykkes :-)
Lad mig høre, hvordan det går.
Hav en skøn dag og rigtig god weekend!