• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Squashkage med valnødder og flødeost-topping

    Af Louise | 14 Comments

    Lækker svampet squashkage med nødder og chokolade - toppet med fløde ostecreme med citron. Få min bedste opskrift på saftig og nem squashkage i bradepande her.

    Jump to:
    • Verdens bedste squashkage.
    • Squashkage med chokolade
    • Squashkage med krydderier
    • Tilsæt tørret frugt 
    • Squashkage med glasur
    • Sund kage med squash
    • Amerikansk squashkage
    • 3 bageforme, du kan bruge
    • Tip til ekstra svampet kage med ostecreme
    • Ofte stillede spørgsmål til squashkage
    • 🍴 Opskrift
    squashkage-opskrift

    Verdens bedste squashkage.

    Efter de 10 opskrifter med squash var der lidt uro om mangel på squashkagen. Mest inde i mine tanker.

    Men Anja, Mette, Susanne, Nicklas og Kathrine stemte også i. Både her på bloggen og som svar på min email i sidste uge.

    Jeg prøvede at glatte ud med henvisning til andre kager med grøntsager på Louiogbearnaisen:

    • Chokoladekage med rødbede
    • Spinatkage med citronglasur
    • Gulerodskage
    • Brownies med græskar
    • Carrot Cake Balls

    Men I er ikke så nemme at spise af ;)

    Så her er som lovet; den bedste squashkage!

    Intet mindre.

    Helt seriøst. Klem sammen på kagen og den svupper op igen - ren svamp.

    Her på 4. dagen, hvor den har stået på køkkenbordet, er den stadig saftig. Og nope, sølvpapiret er ikke blevet pakket omhyggeligt ned omkring den efter hver bid, som er blevet nappet. Løbende. Gennem dagen. Sådan en squashkage på køkkenbordet frister!

    Squashkage

    Jeg holdt squashkage helt klassisk. Bare squash, nødder og topping - okay, med et lille citrontwist.

    Men der er hundrede varianter. Eller mindst 17, da. Så er du vild med at eksperimentere, så har jeg linet et par ideer op.

    Squashkage med chokolade

    Squashkage med chokolade er i ret høj kurs. Er du også med der, så tilsæt grofthakket chokolade til din squashkage.

    Den mørke chokolade er bedst, da kagen er ret sød. Men er du mest til den hvide, så kaster du bare den i. Du styrer showet :)

    Squashkage med krydderier

    Skal der fuld knald på krydderierne, så er squashkagen fremragende med stødt ingefær, lidt muskatnød eller allehånde. Du kan også bare tage den helt plain og gå med en vaniljestang og måske lidt skal fra en revet citron. Det gør godt i en sådan en kage.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Tilsæt tørret frugt 

    Tilsæt lyse rosiner - eller bag den frække udgave med tern af abrikoser, dadler eller ananas. Det tørrede frugt er knaldgodt sammen med ekstra krydderier i din kage.

    Squashkage med glasur

    Er du ikke meget til flødeost, så er det den klassiske glasur du hælder på.  Tilsæt evt. lidt citronsaft til glasuren eller drys toppen med revet citronskal.

    squashkage-opskrift

    Sund kage med squash

    Arh, det er også at strække den, men du kan godt spare lidt på olien i kagen. Udskift 1 dl olie med 1 dl æblesauce og du får en himmelsk lækker kage med hint af æble.

    Amerikansk squashkage

    Er du ude efter en amerikansk squashkage vil den ofte være kamufleret; 1 spsk kakao i dejen og væk er de grønne squashstrimler.

    Lyder det som en plan?

    Sådan laver du amerikansk squashkage:

    Kom 1-2 spsk kakao i dejen og brug kun 275 g mel, tilsæt hakket, mørk chokolade og lav en kakaofrosting eller chokoladeglasur, så er din squash helt skjult og jep, du er faktisk ude i en chokoladekage med squash.

    Squashkage

    3 bageforme, du kan bruge

    Squashkage er en klassisk bradepandekage. I hvert fald herhjemme. Men er du til runde kager, så napper du en stor springform og skal den være aflang, så er vi ude i en sandkage. Her er du nødt til, at dele dejen over to omgange, mindre du har fundet den velvoksne rugbrødsform frem.

    Hey, vurder lige bagetiden med tandstik, hvis du vælger andre forme. Især squashkage i muffinsforme - jeg skyder dem til ca. 15 minutter i ovnen. Kortere tid, hvis du har brugt de små muffinsforme.

    Tip til ekstra svampet kage med ostecreme

    Skær squashkagen igennem og smør ostecremen i mellem. Du slipper for, at have flødeosttopping smurt ud over alt, samt kagen holder sig ekstra saftig.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Ofte stillede spørgsmål til squashkage

    Kan valnødder udskiftes?

    Du er ikke pjattet med valnødder? Pekannødder er lige så godt. Du kan også springe på en klassisk hasselnød, som når nye højder når den lige bliver ristet inden den ryger i kagen. Alt saft, kraft og smag springer frem.

    Kan olie erstattes af smør?

    Nej, ikke i den her opskrift.

    Kan kagen fryses?

    Jeps, det kan den sagtens.

    Kan jeg bage squashkage uden æg?

    Nej, æggene i opskriften gør at dejen hæver og kagen bliver super luftigt.

    Kan lys muscovadosukker erstattes af farin?

    Ja, men du vil få en kage med en dybere smag når du bruger farin.

    🍴 Opskrift

    squashkage-opskrift

    Squashkage med valnødder og flødeostecreme

    Lækker squashkage toppet med fløde ostecreme med citron, som er super svampet. Klem sammen på kagen og den svupper op igen - så saftig.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid35 minutter minutter
    Samlet tid35 minutter minutter
    Antal: 16 stk

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 lille bradepande (25x30cm)

    Ingredienser

    • 4 æg
    • 200 g sukker
    • 100 g lys muscovadosukker
    • 300 g hvedemel
    • 1,5 tsk bagepulver
    • 1 tsk natron
    • ½ tsk salt
    • 1 tsk kanel, kan udelades
    • 3 dl olie, her rapsolie
    • 350 g fintrevet squash med skræl
    • 100 g grofthakkede valnødder eller pecannødder, kan udelades

    Topping

    • 300 g flødeost, ikke light
    • 100 g flormelis
    • Revet citronskal
    • 1 tsk vaniljesukker
    • Ca. saft af ½ citron
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Squashkage

    • Kom æg, muscovadosukker og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
    • Bland i en anden skål mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
    • Sigt det i æggemassen og rør det i.
    • Tilsæt, olie, squash og nødder og rør det i dejen.
    • Beklæd en lille bradepande (her 25x30cm), en stor springform (28 cm) eller to sandkageforme.
    • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180 grader (alm. ovn)
    • Bag kagen i ca. 30-40 minutter (bagetid afhænger af form) - tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
    • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

    Flødeost-top

    • Pisk flødeost med flormelis, vanilje og citronskal.
    • Smag til med citronsaft.
    • Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.

    Noter

    Tilsæt evt. 100 g mørk grofthakket chokolade til dejen
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ulla

      august 22, 2019 at 6:28 am

      Åh, lige hvad jeg manglede til vejfesten ❤️Tak !

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 22, 2019 at 12:19 pm

        Hej Ulla,

        Fantastisk - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

        God vejfest!

    2. Kim

      august 21, 2019 at 4:36 pm

      Hej
      Kan man bruge brun farin i stedet for muscivadosukker?

      Og hvor meget ekstra skal jeg lave til en bradepande der er 32x40 cm 😀

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 22, 2019 at 3:26 pm

        Hej Kim,

        Ja, du kan godt bruge brun farin i stedet for.

        Hmm, jeg tænker, at en dobbel portion til den størrelse bradepande er passende, men det er lidt svært at vurdere, da jeg ikke har bagt kagen i den størrelse.

        Prøv det ad og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en fortsat god dag og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

    3. Marianne Kristensen

      august 10, 2019 at 4:33 pm

      Hej,
      Jeg undrede mig ligesom andre over at der er natron i opskriften. Ligeså gjorde min mand der har været bager i 40 år. Så jeg skiftede 2 af de 3 dl olie ud med 225 gram græsk yoghurt. Resultatet blev en kage der hævede meget flot.
      Vh
      Marianne

      Svar
      • A

        august 23, 2020 at 12:58 pm

        Har du blot kagen til at stå på køkkenbordet i flere dage - også når der er flødeostecreme ovenpå? :-)

      • Loui&bearnaisen

        august 24, 2020 at 12:51 pm

        Hej Agathe

        Nej, ikke med flødeost på :) Men ellers så har jeg kagen til at stå på køkkenbordet dækket til.

        Mange hilsner
        Louise

    4. Rikke Øgaard Pedersen

      januar 30, 2019 at 3:51 pm

      Hej tak for en god side. Jeg prøver at finde ud af hvorfor der er natron i opskriften (både natron og bagepulver),da natron bruges (aktiveres) i kombination med et syrligt produkt. På forhånd tak for svar og en god opskrift som er afprøvet.
      Mvh. Rikke

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 31, 2019 at 4:23 pm

        Hej Rikke,

        Tak for din kommentar og fine ord - dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)

        Ang. dit spørgsmål, så er natron er en base og jep, det aktiveres ved syre. Men det er ikke kun syrlige produkter som er det. Det er også mørkt sukker (muscovadosukker), som i opskriften her. Så udover bagepulver, så er natron tilsat for at gøre kagen endnu mere luftig - det er 3 gange stærkere end bagepulver. Skulle bagepulveret give samme "hævning", skulle der en massiv mængde i for samme resultat.

        Og omvendt. Skulle der nok natron i til at give det resultat, så ville der ikke være nok syre til at neutralisere og kagen vil smage træls.

        Så derfor er der både natron og bagepulver i - for at give det bedste resultat :-)

        Håber mit svar kan hjælpe dig med at få afklaring på forholdet mellem natron og bagepulver :-)

        Hav en skøn dag.

    5. Henriette

      september 12, 2017 at 8:38 pm

      Ej, det er lidt sjovt, jeg har lige været igennem det samme med mine props her i weekenden.
      Efter at have taget dit helt fantastiske foodstylingkursus her i sommerferien blev der ryddet ud og der er allerede blevet mere overskueligt, når jeg skal vælge de "rigtige" props :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 18, 2017 at 11:49 am

        Hej Henriette

        Det er fantastisk at have dig med på kurset :D
        Ja, det gør en kæmpe forskel at få ryddet ud, selvom det godt kan være lidt en hård omgang ;) Jeg havde i hvert fald lyst til at beholde det meste bare fordi det var "gode fund".

        Mange hilsner
        Louise

    6. Mette

      september 12, 2017 at 8:32 pm

      Helt fantastiske billeder!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 18, 2017 at 11:49 am

        Tusinde tak, Mette :)

    7. Sabrina hansen

      september 12, 2017 at 5:27 pm

      Den bager jeg da vist lige i weekenden. Tak inspirationen.
      Mvh Sab

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen