Frisk og super svampet appelsinkage med marcipan og yoghurt, som holder sig saftig i flere dage. Få opskrift på nem og lækker appelsinkage i springform lige her.
Der er brunkager i ovnen, så vi napper den her lynhurtigt.
Saftig, svampet appelsinkage
Et must til din december.
For lad os bare være ærlige her; Appelsin skal kun i kager når det er jul.
Det samme med chokolade.
Orange-smagen er heftig og gør sig bedst i decembers søge sager.
Og i den her appelsinkage, som er spækket med appelsinskal, saft, yoghurt og marcipan.
Jeps, det eneste som gæsterne kommer til at kløjs i er den lidt for skarpe gløgg, som er perfekt sammen med appelsinkagen.
Vi er faktisk ude i, at du snildt kan lade den stå 3 dage på køkkenbordet og stadig trykke en kroget finger, efter pebernødderulning, ned i appelsinkagen - stadig saftig!
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Den her appelsinkage dur.
Og så er den langt hurtigere end brunkager at få bakset sammen. Et vif flormelis og så juler du bare igennem :-)
Ofte stillede spørgsmål til appelsinkage
Naah, så skal du ud og google en anden opskrift
Fino - den bruger du bare i din appelsinkage, ingen problem
Hiv et stykke bagepapir i bunden, så du nemt kan flytte kagen over på et fad
Ja, det kan den fint.
Topping til appelsinkage
Bare flormelis på toppen? Well, du kunne også lave en flødeost-topping eller mascarponecreme og fordele på toppen af kagen, hvis den lige skal have et nøk opad. Det vil smager super lækkert!
Flere lækre kageopskrifter, du hurtig kan bage
Appelsinkage
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 175 g sukker
- 175 g smør, blødt
- 3 æg
- 80 g marcipan, groftrevet
- 200 g yoghurt 1,5%
- 2 spsk revet appelsinskal, ca. 1 appelsin
- 4 spsk appelsinsaft
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk sukker og smør lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt æggene et af gangen pg pisk godt mellem hvert æg. (Tilsæt evt. 1 spsk af hvedemelet med hvert æg, hvis du oplever de gerne vil skille).
- Pisk revet marcipan, yoghurt, appelsinskal og appelsinsaft i.
- Bland bagepulver, vaniljesukker og hvedemel sammen i en skål.
- Tilsæt melblandingen og rør den i dejen - dejen skal ikke piskes, den skal bare samles.
- Smør springformen (22-24cm) og fordel dejen heri.
- Bage appelsinkagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til den er gylden og bagt.
- Tag den ud og lad den afkøle helt i formen.
- Tag appelsinkagen ud af formen, sigt flormelis ud over og server.
Noter
Madfotografering og foodstyling
Billedet er fotograferet med Canon EOS 60D på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/8.0
Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder
Lone
Hvis kagen skal holde flere dage , hvor og hvordan opbevares den ?
Loui&bearnaisen
Hej Lone
Bare pakket ind på køkkenbordet.
Mange hilsner
Louise
Anne
Hej, hvor mange personer de den til? Vi er 9 voksne og 4 børn, der trænger til lidt sødt efter en julefrokost 🤪
Loui&bearnaisen
Hej Anne
Der er til ca. 8 personer, med et medium stykke kage til hver :)
Mange hilsner
Louise
Helene
Eminent kage! Har lavet den en gang før og i dag dobbelt bash, hvoraf anden omgang er i ovnen nu. Den er yderst tilgivelig mht ingredienser - har aldrig haft den rette yoghurt og bare hældt noget i. I dag en blanding af vanillekvark og en-eller-anden-frugt yoghurt. Sikker på det bliver perfekt. Kun fået komplimenter for denne, så tusind tak!
Loui&bearnaisen
Hej Helene
Tusinde tak - hvor er det bare dejligt at høre, du kan bruge kagen :)
Mange hilsner
Louise
Ingrid Sørensen
Den her appelsinkage er ultimativt den bedste jeg har bagt. Brugte kvarg i stedet for yoghurt.
Louiogbearnaisen
Hej Ingrid,
Tusinde tak for din kommentar - så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 🙂
Og tak for tippet med kvark 🙏
Hav en skøn dag!
Betina Ramm
Hvilken rille? Er der noget fundamentalt jeg er gået glip af, jeg synes generelt det er sjældent det er angivet, hvor i ovnen, når der er tale om almindelig ovn, og det er jo ikke helt uvæsentligt. Er der en tommelfingerregel?
Er ved at bage appelsinkagen nu og har valgt næst-nederste (et kompromis) og håber på det bedste ;-)
Mh Betina
Louiogbearnaisen
Hej Betina,
Hvordan gik det med at bage appelsinkagen? Jeg håber den blev god :-)
Når jeg bager, så er det midt i ovnen, som jeg bruger som udgangspunkt, og jeg ved, at de fleste opskriftsudviklere og kokke også bruger det. Hvis ikke det er midt i ovnen, så angiver jeg det i opskriften 🙂
Rigtig god weekend!
Anni
må smør æggemassen gerne skille?
Louiogbearnaisen
Hej Anni,
Nej, helst ikke. Hvis den gør det, så skal du tilsætte lidt af hvedemelet sammen med æggene, når du pisker dem i. Det sker ofte, hvis æggene er for kolde i forhold til smør-massen.
Lars Rosengren
Hej
Hvad str. springform brugte du?
Lone Hygum Valsted
Hej Louise, hvor stor en springform er opskriften beregnet til?
Mange julehilsner fra Lone
Louiogbearnaisen
Hej Lone,
Jeg brugte en springform på 24 cm, men du kan også bruge en på 22 cm som nævn i opskriften under "Sådan gør du" :-)
God bagelyst!