• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Appelsinkage

    Af Louise | 15 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Frisk og super svampet appelsinkage med marcipan og yoghurt, som holder sig saftig i flere dage. Få opskrift på nem og lækker appelsinkage i springform lige her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Appelsinkage - opskrift på kage med appelsin - julekage

    Der er brunkager i ovnen, så vi napper den her lynhurtigt.

    Saftig, svampet appelsinkage

    Et must til din december.

    For lad os bare være ærlige her; Appelsin skal kun i kager når det er jul.

    Det samme med chokolade.

    Orange-smagen er heftig og gør sig bedst i decembers søge sager.

    Og i den her appelsinkage, som er spækket med appelsinskal, saft, yoghurt og marcipan.

    Jeps, det eneste som gæsterne kommer til at kløjs i er den lidt for skarpe gløgg, som er perfekt sammen med appelsinkagen.

    Vi er faktisk ude i, at du snildt kan lade den stå 3 dage på køkkenbordet og stadig trykke en kroget finger, efter pebernødderulning, ned i appelsinkagen - stadig saftig!

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Den her appelsinkage dur.

    Og så er den langt hurtigere end brunkager at få bakset sammen. Et vif flormelis og så juler du bare igennem :-)

    Appelsinkage - opskrift på kage med appelsin - julekage

    Ofte stillede spørgsmål til appelsinkage

    Kan marcipan udelades?

    Naah, så skal du ud og google en anden opskrift

    Du har kun yoghurt 0,5%?

    Fino - den bruger du bare i din appelsinkage, ingen problem

    Har du en lidt medtaget springform?

    Hiv et stykke bagepapir i bunden, så du nemt kan flytte kagen over på et fad

    Kan kagen fryses?

    Ja, det kan den fint.

    Topping til appelsinkage

    Bare flormelis på toppen? Well, du kunne også lave en flødeost-topping eller mascarponecreme og fordele på toppen af kagen, hvis den lige skal have et nøk opad. Det vil smager super lækkert!


    Flere lækre kageopskrifter, du hurtig kan bage

    • Chokoladekage
    • Citronkage med birkes
    • Citronkage
    • Chokoladekage med banan
    Appelsinkage - opskrift på kage med appelsin - julekage

    Appelsinkage

    Appelsinkage
    Frisk og super svampet appelsinkage med marcipan og yoghurt, som holder sig saftig i flere dage.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 springform 22 cm.

    Ingredienser

    • 175 g sukker
    • 175 g smør, blødt
    • 3 æg
    • 80 g marcipan, groftrevet
    • 200 g yoghurt 1,5%
    • 2 spsk revet appelsinskal, ca. 1 appelsin
    • 4 spsk appelsinsaft
    • 2,5 tsk bagepulver
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 200 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk sukker og smør lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter.
    • Tilsæt æggene et af gangen pg pisk godt mellem hvert æg. (Tilsæt evt. 1 spsk af hvedemelet med hvert æg, hvis du oplever de gerne vil skille).
    • Pisk revet marcipan, yoghurt, appelsinskal og appelsinsaft i.
    • Bland bagepulver, vaniljesukker og hvedemel sammen i en skål.
    • Tilsæt melblandingen og rør den i dejen - dejen skal ikke piskes, den skal bare samles.
    • Smør springformen (22-24cm) og fordel dejen heri.
    • Bage appelsinkagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til den er gylden og bagt.
    • Tag den ud og lad den afkøle helt i formen.
    • Tag appelsinkagen ud af formen, sigt flormelis ud over og server.

    Noter

    Appelsinkagen holder sig saftig i 3-4 dage. Kagen kan fryses. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Madfotografering og foodstyling

    Billedet er fotograferet med Canon EOS 60D på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/8.0

    Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder 

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lone

      december 06, 2023 at 11:48 pm

      Hvis kagen skal holde flere dage , hvor og hvordan opbevares den ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2024 at 12:52 pm

        Hej Lone

        Bare pakket ind på køkkenbordet.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Anne

      november 28, 2023 at 5:36 am

      Hej, hvor mange personer de den til? Vi er 9 voksne og 4 børn, der trænger til lidt sødt efter en julefrokost 🤪

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2024 at 12:51 pm

        Hej Anne

        Der er til ca. 8 personer, med et medium stykke kage til hver :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Helene

      maj 31, 2023 at 4:56 pm

      Eminent kage! Har lavet den en gang før og i dag dobbelt bash, hvoraf anden omgang er i ovnen nu. Den er yderst tilgivelig mht ingredienser - har aldrig haft den rette yoghurt og bare hældt noget i. I dag en blanding af vanillekvark og en-eller-anden-frugt yoghurt. Sikker på det bliver perfekt. Kun fået komplimenter for denne, så tusind tak!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 01, 2023 at 11:08 am

        Hej Helene

        Tusinde tak - hvor er det bare dejligt at høre, du kan bruge kagen :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. Ingrid Sørensen

      juni 26, 2022 at 3:27 pm

      Den her appelsinkage er ultimativt den bedste jeg har bagt. Brugte kvarg i stedet for yoghurt.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 27, 2022 at 12:29 pm

        Hej Ingrid,

        Tusinde tak for din kommentar - så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 🙂

        Og tak for tippet med kvark 🙏

        Hav en skøn dag!

    5. Betina Ramm

      december 05, 2021 at 1:22 pm

      Hvilken rille? Er der noget fundamentalt jeg er gået glip af, jeg synes generelt det er sjældent det er angivet, hvor i ovnen, når der er tale om almindelig ovn, og det er jo ikke helt uvæsentligt. Er der en tommelfingerregel?
      Er ved at bage appelsinkagen nu og har valgt næst-nederste (et kompromis) og håber på det bedste ;-)
      Mh Betina

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 10, 2021 at 12:06 pm

        Hej Betina,

        Hvordan gik det med at bage appelsinkagen? Jeg håber den blev god :-)

        Når jeg bager, så er det midt i ovnen, som jeg bruger som udgangspunkt, og jeg ved, at de fleste opskriftsudviklere og kokke også bruger det. Hvis ikke det er midt i ovnen, så angiver jeg det i opskriften 🙂

        Rigtig god weekend!

    6. Anni

      februar 17, 2021 at 12:25 pm

      må smør æggemassen gerne skille?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 18, 2021 at 3:10 pm

        Hej Anni,

        Nej, helst ikke. Hvis den gør det, så skal du tilsætte lidt af hvedemelet sammen med æggene, når du pisker dem i. Det sker ofte, hvis æggene er for kolde i forhold til smør-massen.

    7. Lars Rosengren

      december 11, 2019 at 11:15 am

      Hej

      Hvad str. springform brugte du?

      Svar
    8. Lone Hygum Valsted

      december 10, 2019 at 11:12 pm

      Hej Louise, hvor stor en springform er opskriften beregnet til?
      Mange julehilsner fra Lone

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 11, 2019 at 6:28 pm

        Hej Lone,

        Jeg brugte en springform på 24 cm, men du kan også bruge en på 22 cm som nævn i opskriften under "Sådan gør du" :-)

        God bagelyst!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen