Jeg hører tit folk sige det her:
"Rosenkål skal bare tilberedes ordentlig, så smager de lækkert."
Svar:
Noo! :-)
..
Rosenkål er i en klasse for sig.
Og de er ikke for alle.
De har en karakteristisk smag uanset, hvordan de tilberedes.
Er du til gengæld pjattet med rosenkål, så hæng ved.
Jeg er all-in på de kogte kammerater. Også dem fra frost.
Især dem.
Hvilken leder til endnu en:
..
Jeg læser ofte det her:
"Rosenkål må ikke koge for længe."
"Rosenkål skal have bid."
"Den korrekte kogetid er 7 minutter og 36 sekunder."
"Friske rosenkål er bedst."
Svar:
Nææ! :-)
..
Min personlige favorit er rosenkål, som liiige har fået de ekstra minutter. Yes, så de falder lidt fra hinanden og dufter af kål.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Hov, forresten - et tip, jeg fik for år tilbage, af en kok, som jeg bruger når jeg koger rosenkål.
Kom de klargjorte rosenkål i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk æbleeddike, 1 tsk sukker og 1 tsk salt i gryden. Kog rosenkålene i ca. 7-9 minutter, hæld vandet fra og server.
Magiske rosenkål, som smager af ... en anden grøntsag?
Næ. Bare rosenkål et niveau bedre.
You get the picture?
Stop med at spise rosenkål, hvis du ikke kan lide dem.
Stop med at jagte den perfekte tilberedning, hvis du ikke kan lide rosenkål.
Okay.
Over til dig på rosenkålsholdet:
Lad os snakke om dig, som trænger til noget forandring her sidst i januar.
4-5 måneder med ren kål og rodfrugter, det kan tage modet fra enhver.
Så.
Spiff dine rosenkål op.
Med bacon.
Skal de på pinde?
Yes.
Det er ligesom et rotisseri. Baconfedtet smelter ind i rosenkålene, det overskydende vælter af og du undgår sjask.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Prøv rosenkål med bacon af, det er guf for ganen.
Hvis du altså frivilligt kaster rosenkål i indkøbskurven.
Ellers så er lige den her opskrift nok ikke for dig.
Sådan har jeg det selv med grønkål - i alle afskygninger ;-)
Ingredienser
- 8 grillpinde
- 32 rosenkål
- 8 baconskiver, medium tykkelse
- Salt
- Peber
- 2 tsk chiliflager
Sådan gør du
- Skær stokken af rosenkålene og tag de yderste 2-3 blade af.
- Kom vand i en gryde og kog det op.
- Kom rosenkålene i og kog dem ca. 5 minutter til de er næsten møre.
- Dræn dem for vand og skyl med iskoldt vand, så du stopper kogeprocessen.
- Lad dem køle lidt, så du kan røre ved dem.
- Find grillpinde og bacon frem.
- Start med at sætte den yderste del af baconen forsigtigt på grillpinden, kom herefter et rosenkål på og fold dernæste bacon indover igen. Forsæt rosenkål, bacon, rosenkål, bacon, rosenkål og slut af med bacon.
- Gør det samme ved resten af, så du får 8 grillpinde med 4 rosenkål på hver.
- Brug en lille bradepande med rist eller læg en bagerist over en bradepande.
- Læg dine grillspyd på risten, så din bacon bliver sprød og bradepanden opsamler overskydende fedt.
- Krydr med salt, peber og chiliflager.
- Bag rosenkålsspydene midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Vend spydene halvvejs.
- Tag dine spyd ud og server.
- Krydr evt. med mere salt og friskkværnet peber.
Mere inspiration?
Flere opskrifter med rosenkål
- Lun salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing
- Rosenkålssalat med æble og peberrod
- Farsbrød med rosenkål og ovnbagte kartofler
- Nordisk taboulehsalat med cremet dressing
Madfotografering og foodstyling
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Billede 1: Rosenkål med bacon på rist
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: ¼ sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, hvor lyset stadig var mere mod syd. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue
Billede 3: Rosenkål med bacon + hånd
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 320 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/4.5
Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.15, hvor lyset stadig var mere mod syd. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue.
Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende
Sarah
Hey! Det er sygt lækkert! Havde tilfældigvis lige en pose rosenkål i køleskabet og kom til at tænke på din opskrift. Har lige spist 12 rosenkål med det vildeste velbehag.
Virkelig lækker opskrift Louise! 😁
louiogbearnaisen
Hej Sarah,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.
Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en forrygende dag.
Piskeriset
Funky måde at få rosenkål på - den er skrevet bag øret :)
Min yndlingsudgave er fintsnittet, krammet med lidt oliedressing og derefter vendt med andre grøntager. Det plejer at omvende de fleste rosenkålshadere :)
louiogbearnaisen
Hej Piskeriset,
Tak for din kommentar.
Åh, hvor lyder det også bare lækkert med grøntsager - det må prøves :-)
Håber du kan lide rosenkålsspydene :-)
Hav en dejlig dag.