• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Rosenkålsspyd med bacon bagt i ovn

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

    Jeg hører tit folk sige det her:

    "Rosenkål skal bare tilberedes ordentlig, så smager de lækkert."

    Svar:

    Noo! :-)

    ..

    Rosenkål er i en klasse for sig.

    Og de er ikke for alle.

    De har en karakteristisk smag uanset, hvordan de tilberedes.

    Er du til gengæld pjattet med rosenkål, så hæng ved.

    Jeg er all-in på de kogte kammerater. Også dem fra frost.

    Især dem.

    Hvilken leder til endnu en:

    ..

    Jeg læser ofte det her:

    "Rosenkål må ikke koge for længe."

    "Rosenkål skal have bid."

    "Den korrekte kogetid er 7 minutter og 36 sekunder."

    "Friske rosenkål er bedst."

    Svar:

    Nææ! :-)

    ..

    Min personlige favorit er rosenkål, som liiige har fået de ekstra minutter. Yes, så de falder lidt fra hinanden og dufter af kål.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Hov, forresten - et tip, jeg fik for år tilbage, af en kok, som jeg bruger når jeg koger rosenkål.

    Kom de klargjorte rosenkål i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt 1 tsk æbleeddike, 1 tsk sukker og 1 tsk salt i gryden. Kog rosenkålene i ca. 7-9 minutter, hæld vandet fra og server.

    Magiske rosenkål, som smager af ... en anden grøntsag?

    Næ. Bare rosenkål et niveau bedre.

    You get the picture? 

    Stop med at spise rosenkål, hvis du ikke kan lide dem.

    Stop med at jagte den perfekte tilberedning, hvis du ikke kan lide rosenkål.

    Okay.

    Over til dig på rosenkålsholdet:

    Lad os snakke om dig, som trænger til noget forandring her sidst i januar.

    4-5 måneder med ren kål og rodfrugter, det kan tage modet fra enhver.

    Så.

    Spiff dine rosenkål op. 

    Med bacon.

    Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

    Skal de på pinde?

    Yes.

    Det er ligesom et rotisseri. Baconfedtet smelter ind i rosenkålene, det overskydende vælter af og du undgår sjask.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Prøv rosenkål med bacon af, det er guf for ganen.

    Hvis du altså frivilligt kaster rosenkål i indkøbskurven.

    Ellers så er lige den her opskrift nok ikke for dig.

    Sådan har jeg det selv med grønkål - i alle afskygninger ;-)

    Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn
    Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

    Rosenkål med bacon

    Rosenkål med bacon
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 4 pers.
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 8 grillpinde
    • 32 rosenkål
    • 8 baconskiver, medium tykkelse
    • Salt
    • Peber
    • 2 tsk chiliflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær stokken af rosenkålene og tag de yderste 2-3 blade af.
    • Kom vand i en gryde og kog det op.
    • Kom rosenkålene i og kog dem ca. 5 minutter til de er næsten møre.
    • Dræn dem for vand og skyl med iskoldt vand, så du stopper kogeprocessen.
    • Lad dem køle lidt, så du kan røre ved dem.
    • Find grillpinde og bacon frem.
    • Start med at sætte den yderste del af baconen forsigtigt på grillpinden, kom herefter et rosenkål på og fold dernæste bacon indover igen. Forsæt rosenkål, bacon, rosenkål, bacon, rosenkål og slut af med bacon.
    • Gør det samme ved resten af, så du får 8 grillpinde med 4 rosenkål på hver.
    • Brug en lille bradepande med rist eller læg en bagerist over en bradepande.
    • Læg dine grillspyd på risten, så din bacon bliver sprød og bradepanden opsamler overskydende fedt.
    • Krydr med salt, peber og chiliflager.
    • Bag rosenkålsspydene midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Vend spydene halvvejs.
    • Tag dine spyd ud og server.
    • Krydr evt. med mere salt og friskkværnet peber.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere inspiration?

    Flere opskrifter med rosenkål

    • Lun salat  med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing
    • Rosenkålssalat med æble og peberrod
    • Farsbrød med rosenkål og ovnbagte kartofler
    • Nordisk taboulehsalat med cremet dressing
    Rosenkål med bacon - rosenkål i ovn

     

    Madfotografering og foodstyling

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


    Billede 1: Rosenkål med bacon på rist

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: ¼ sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00, hvor lyset stadig var mere mod syd.  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue

    Billede 3: Rosenkål med bacon + hånd

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 320 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/4.5

    Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.15, hvor lyset stadig var mere mod syd. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med en stor, tynd diffuser mellem vindue og motiv. Hvid, mat reflektor på modsatte side af vindue.

    Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sarah

      marts 11, 2018 at 7:57 pm

      Hey! Det er sygt lækkert! Havde tilfældigvis lige en pose rosenkål i køleskabet og kom til at tænke på din opskrift. Har lige spist 12 rosenkål med det vildeste velbehag.
      Virkelig lækker opskrift Louise! 😁

      Svar
      • louiogbearnaisen

        marts 12, 2018 at 2:10 pm

        Hej Sarah,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.

        Hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

        Hav en forrygende dag.

    2. Piskeriset

      januar 23, 2018 at 8:32 pm

      Funky måde at få rosenkål på - den er skrevet bag øret :)

      Min yndlingsudgave er fintsnittet, krammet med lidt oliedressing og derefter vendt med andre grøntager. Det plejer at omvende de fleste rosenkålshadere :)

      Svar
      • louiogbearnaisen

        januar 24, 2018 at 11:17 am

        Hej Piskeriset,

        Tak for din kommentar.

        Åh, hvor lyder det også bare lækkert med grøntsager - det må prøves :-)

        Håber du kan lide rosenkålsspydene :-)

        Hav en dejlig dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen