En pande, 30 minutter og så er der nem og lækker aftensmad med kylling. Server med ris, kerner og en grøn salat - nem hverdagsmad med kylling
I halvandet år har jeg jagtet en kommode.
Og mistet tålmodigheden.
Mest af alt fordi foråret pludselig sprang frem og hev den der obligatoriske oprydningstrang med sig.
Det sker hvert år og er et værre menageri herhjemme. Du kender det: Genbrugspladstur(e). Genbrugsbutikker. Storskrald. Ikea.
..
Så, onsdag i Ikea.
Kommode-vurdering:
Okay...den er godt nok grim.
Hvor efter de friske forårstanker spunser ind og tager over:
Arhmen, den skal bare lige males. Have nogle andre greb. Måske nye ben også. Et par justeringer med de raslende skuffer. Og så er den jo helt perfekt!
De opbakkende overbevisninger på vej hjem i bilen:
Der skal bare liiiiige blive lidt varmere og mere tørt i vejret. Og farven skal jo også lige overvejes, så det bliver den helt rigtige. Det samme med greb og ben - de kan ikke rigtig vælges før, farven er valgt.
Jeg er verdensmester i selvbedrag - især når foråret .. swussh, kommer bragende ;-)
For lad os være ærlige her;
Det kommer ikke til at ske. Den kommode kommer aldrig til at mærke suset af et penselstrøg.
Og det samme er gældende for retten her.
Hvor end jeg gerne vil prale med, at jeg til efteråret laver den med selvplukkede svampe, så kommer det aldrig til at ske.
Niks.
Men fin ide, da jeg strikkede opskriften sammen - alle gode intentioner vælter bare frem pt, sammen med den forårsblomstereng, jeg nu har kørende i haven.
Nuvel.
Noget som dog er hundred procent realistisk, det er mængden af, eller skal vi sige manglen på opvask. For ikke at tale om hurtigheden af retten.
1 pande. 30 minutter. Så er der aftensmad med kylling.
Vi har været der før.
- Kylling og kartofler i spinat/parmesansauce
- Kylling i grillet rød peberfrugtsauce
- Kyllingebryst i sennepssauce med bacon og timian
De pander hitter noget så heftigt herinde og i appen, så du får lige endnu en #onepanchicken med på vejen.
Tjoo, lidt en efterårs/vinter-udgave, det kan du sige.
Gdt nok er foråret her, men de spring friske råvarer, de skal lige have lidt tid.
Så frem med baconen, fløden og osten - de dur lidt endnu ;-)
Opskrift med kylling svampe, bacon og balsamico 101
- Kast en håndfuld rucola i saucen. Eller server med en lækker rucolasalat. Den pebrede, bitre smag er et perfekt match.
- Kan champignonerne erstattes af en anden svamp? Ja da!
- Du bruger kun den heftige fløde om lørdagen? Got yah. Du kan sagtens lave saucen i en lettere version. Kør halv mælk og halv madlavningsfløde og jævn eventuelt saucen med lidt majsstivelse, hvis du vil have den tykkere.
- Den gode opgradering: Æbletern, ristede hassselnødder og friskrevet parmesan på toppen - så er er der ikke en mundvige tør.
Ingredienser
- 150 g bacon
- 400 g kyllingeinderfilet, eller kyllingebryst i strimler.
- 200 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 spsk balsamico
- ½ hønsebouillonterning
- 2,5 dl madlavningsfløde 8%
- 50 g revet parmesanost
- Frisk persille
- Evt. 1 håndfuld rucola i saucen lige inden servering
Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande. Tag baconen af panden og læg det til side på en tallerken. Lad halvdelen af fedtet blive tilbage på panden.
- Kom kyllingefileterne på panden med baconfedt. Krydr med salt og peber og steg kyllingefileterne igennem - ca. 7-10 minutter. Tag dem af panden.
- Skær hvidløg i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
- Kom hvidløg og champignoner på panden, krydr med salt og peber. Svits dem 1 minut ved høj varme.
- Skru ned til jævn varme og lad svampene blive møre, men stadig have bid. - ca. 5 minutter.
- Tilsæt basilikum og balsamico og varm det med i ca. 30 sekunder, så champignonger suger balsamicoen.
- Tilsæt madlavningsfløde, parmesanost og smuldr en bouillonterning i saucen.
- Kog det hele igennem 1 minut.
- Kom kyllingen tilbage på panden, skru ned og lad saucen simre ved svag varme i 3-5 minutter. Smag til.
- Drys baconen over og top med frisk persille. Server straks.
Katrine Emma Rosenfeldt Jensen
Hejsa
Nu prøvede jeg at hente appen for at få inspiration. Men jeg har en helt blank app hvor der bare står “Der findes ingen opskrifter på nuværende tidspunkt”. Mystisk
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Tak for din kommentar. Har du fundet ud af det?
Ellers så er du meget velkommen til at sende en email til: mail@louiogbearnaisen.dk - så skal vi hjælpe dig hurtigst muligt.
Hav en dejlig dag.
Belinda
Hej Loui, jeg har fundet din blog og dine opskrifter. Specielt een SMÅ TÆRTER MED TUNMOUSSE og har er spørgsmål til hvor længe de kan holde sig sprøde. Hvis man venter med at fylde dem med tun til umiddelbart før servering.
Jeg har også købt din app, desværre ikke jeg ikke finde ud af hvor jeg skulle lægge dette spørgsmål, så derfor kommer det lidt ind fra sidelinien her:-)
Mvh Belinda
Louiogbearnaisen
Hej Belinda,
Tak for din kommentar.
Du kan altid skrive en email til os med dine spørgsmål - så hjælper vi dig på bedste og hurtigste vis :-)
Ang. de små tærter, så har jeg haft dem stående i et døgns tid, inden de blev serveret med fyld, og der var de stadig lækre og sprøde 🙂
Håber de bliver gode, og at du er glad for appen :-)
Hav en dejlig dag!
Michelle
Hej,
Følger din blog og syntes du har mange gode opskrifter til inspiration.
Men nu står der at vil jeg have denne opskrift skal jeg hente (og betale) for din app.
Er det sådan bloggen bliver fremadrettet? At du skriver om en opskrift og så findes den i din app og ikke på din blog?
Mvh
Michelle
Louiogbearnaisen
Hej Michelle,
Tak for din besked - dejligt at høre at du følger bloggen og kan bruge opskrifterne :-)
Der vil stadig komme opskrifter på bloggen, som der plejer og som er helt gratis, men ca. 1 gang månedligt vil der komme en opskrift eksklusivt i appen.
Hav en fortsat skøn dag!