Spaghetti meatballs er en skøn pastaret, som smager fantastisk. Find min bedste opskrift på italienske kødboller i tomatsauce her.
Jump to:
Spaghetti meatballs bliver nødt til, at elske, for det er bare en fantastisk pastaret med masser af smag.
Jeg lavede de krydrede kødboller i tomatsauce og serverede med frisk pasta til forleden, hvor jeg havde skønt besøg. Så der skulle selvfølgelig en grydefuld comfort-food til og så er Spaghetti meatballs altså bare altid genialt.
Er du rigtig sej smækker du lige lidt hjemmelavet pasta sammen og serverer til dine meatballs. Der var jeg ikke lige, men godt blev det!
Og sammen med en god rødvin og forrygende selskab - ja, så behøver man ikke ret meget andet i livet end sådan en skålfuld spaghetti og meatballs med et drys revet parmesan på toppen.
Så kør Lady og Vagabonden kunsten efter og hiv den her grydefuld på bordet - enten til hverdag eller til gæster. Jeg garanterer dig for, at den går rent ind.
Kød til meatballs
Jeg brugte en blandet kalv og flæsk til de her kødboller, men du kan fint lave meatballs med svinekød, oksekød eller hakket kyllingkød. Bruger du kyllingkød til kødboller, så husk at krydre det god, da det ikke smager af så meget i sig selv.
Kødboller på pande eller direkte i tomatsauce
Jeg plejer, at lave spaghetti meatballs, hvor jeg bare dumper kødbollerne direkte i tomatsaucen, men denne gang blev de stegt lidt på panden først. Sådan en stegeskorpe er altså ret lækker på meatballs og giver lige det ekstra. Så har du tid, så prøv det.
Og tip til succes med meatballs - lav dem små!
Italiensk tomatsauce
Om du laver din tomatsauce selv eller køber et glas tomatsauce styrer du - de er gode begge to, da du efterhånden kan få ret gode tomatsovse på glas.
Jeg har skrevet opskriften på hjemmelavet tomatsauce i opskriften herunder. Der er mælk i min tomatsauce for at give den, den her cremede smag, men er du ikke til mælk, så kan det udelades. Du får stadig en super god tomatsauce, der er perfekt til dine kødboller.
Server spaghetti meatballs
Server kødboller i tomatsauce med frisk pasta - enten den klassiske tynde spaghetti eller fettuccine, top med frisk basilikum og revet parmesan. Og så lige et lækkert hvidløgsbrød til, så er der serveret.
Spaghetti Meatballs
Ingredienser
Kødboller
- 500 g kalvogflæsk, eller svinekød eller oksekød
- 1 æg
- 2 spsk friskrevet parmesan
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 3 spsk rasp
- Salt/peber
Tomatsovs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk oregano
- 1 dåse flåede tomater
- 1 stor dåse tomatpure
- 1 spsk sukker
- 1,5 dl letmælk
- Salt/peber
- En håndfuld cherrytomater i kvarte
- Masser af frisk basilikum
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
- Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
- Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
- Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
- Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
- Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
- Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
- Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
- Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
- Server med frisk pasta, basilikum og parmesan
Sine
Den her ret er blevet en klassiker hjemme hos os og vores 3 drenge elsker den også! Og den bliver brugt både til hverdag og weekend - og også til gæster :)
Loui&bearnaisen
Hej Sine
Tusinde tak for din besked, hvor er det bare mega dejligt at høre, I kan bruge retten :)
Det er bare det bedste, tak!
Mange hilsner
Louise
Pia
Nu tænkte jeg, at nu må jeg se og komme med en kommentar til din opskrift 😊
Jeg vil blot fortælle, at det er en hel fantastisk opskrift og alle i hele familien elsker, simpelhen de Meat balls. De bliver lavet i dag også og jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange jeg har
Lavet denne opskrift. 🤗 er så glad for at jeg faldt over din opskrift. ( familien siger også tak) 🤗
Fortsat god aften .
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Tusinde tak for din søde kommentar - hvor er det bare dejligt at høre, I kan bruge opskriften.
Det betyder bare rigtig meget 😊
Mange hilsner
Louise
Bo Meyer
Super lækkert, kan varmt anbefales!!
Sad I går aftes og her til morgen med en behagelig følelse af velsmag.
Jeg glæder mig til "rester" i morgen aften :-)
Tak.
Louiogbearnaisen
Hej Bo,
Tak for din kommentar.
Fantastisk - det er lige netop den følelse, man skal sidde tilbage med efter sådan en omgang spaghetti med kødboller 😊
Hav en fortsat super dag!
Anne Mette
Den tomatsauce er uovertruffen!! 👌👌 Kan spises med ske! Meget lækker opskrift! Ikke sidste gang den skal serveres!
Louiogbearnaisen
Hej Anne Mette,
Åh, hvor er det dejlige ord at høre :-)
Tusinde tak for din feedback.
Hav en fantastisk dag!
Erik
Hej
Jeg skal igang med denne opskrift. Er det en stor dåse koncert. pure eller en dåse pomordo?
Venlig hilsen
Erik
Louiogbearnaisen
Hej Erik,
Jeg tænker, du kan bruge begge dele - vælg den du bedst synes om :-)
Hav en god dag!
Jan Hermann
Koger du det rå køb i sovsen?
Louiogbearnaisen
Jeps, kødbollerne skal bare i rå - de får 20 min i saucen og koger færdige der.
Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver retten 😊
God dag!
Marie
Skal de rå kødboller bare direkte i tomatsovsen? Skal de ikke koges først?
Louiogbearnaisen
Hej Marie,
De skal bare i rå :-) De får 20 min. inden servering.
Hav en skøn dag!
Kim Back Larsen
Olien?!
Louiogbearnaisen
Hej Kim,
Mener du olien til at stege løgblandingen i? Det skal være være et par spsk. fuld - evt. lidt mere hvis man er til det :-)
Håber opskriften kan bruges!
Camilla
Har lavet denne ret flere gange den er rigtig god, hele min familie elsker når jeg laver den. :D
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Tusinde tak for din kommentar - dejligt at høre at hele familien er glade for opskriften :-)
Hav en forrygende dag!
Sanne
Har lavet retten og den smagte pragtfuldt. Skal ha den igen i aften. Mums, siger jeg bare.
Louiogbearnaisen
Hej Sanne,
Tak for din kommentar.
Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Hav en fantastisk dag
Ann
1 spsk oregano og 2 spsk oregano i tomatsovsen?
mvh Ann
Loui&bearnaisen
Hej Ann
Det beklager jeg meget, det er en fejl! Det er rette i opskriften nu.
Mia
Kan retten laves dagen før?
Loui&bearnaisen
Hej Mia
Jep, det kan den :)
Nanna
er det 500 gram kalv og 500 gram flæsk, eller 250 gram af hver?
Loui&bearnaisen
Hej Nanna
Det er supermarkedets eller slagterens blanding af kalv og flæsk - forholdet mellem dem svinger lidt :)
jacob
Til sovsen står der oregano to gange. Menes der virkelig 3 spsk oregano?
Kai Milling Andersen
Det er de bedste Meat Balls , fantastisk opskrift
venligst
Kai
Loui&bearnaisen
Hej Kai
Det er bare godt at høre de kunne bruges :)