• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Spaghetti meatballs - Kødboller i tomatsauce

    Af Louise | 29 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Spaghetti meatballs er en skøn pastaret, som smager fantastisk. Find min bedste opskrift på italienske kødboller i tomatsauce her.

    Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs
    Jump to:
    • Kød til meatballs
    • Kødboller på pande eller direkte i tomatsauce
    • Italiensk tomatsauce
    • Server spaghetti meatballs
    • Spaghetti Meatballs

    Spaghetti meatballs bliver nødt til, at elske, for det er bare en fantastisk pastaret med masser af smag.

    Jeg lavede de krydrede kødboller i tomatsauce og serverede med frisk pasta til forleden, hvor jeg havde skønt besøg. Så der skulle selvfølgelig en grydefuld comfort-food til og så er Spaghetti meatballs altså bare altid genialt.

    Er du rigtig sej smækker du lige lidt hjemmelavet pasta sammen og serverer til dine meatballs. Der var jeg ikke lige, men godt blev det!

    Og sammen med en god rødvin og forrygende selskab - ja, så behøver man ikke ret meget andet i livet end sådan en skålfuld spaghetti og meatballs med et drys revet parmesan på toppen.

    Så kør Lady og Vagabonden kunsten efter og hiv den her grydefuld på bordet - enten til hverdag eller til gæster. Jeg garanterer dig for, at den går rent ind.

    Spaghetti og meatballs - Spaghetti and meatballs

    Kød til meatballs

    Jeg brugte en blandet kalv og flæsk til de her kødboller, men du kan fint lave meatballs med svinekød, oksekød eller hakket kyllingkød. Bruger du kyllingkød til kødboller, så husk at krydre det god, da det ikke smager af så meget i sig selv.

    Kødboller på pande eller direkte i tomatsauce

    Jeg plejer, at lave spaghetti meatballs, hvor jeg bare dumper kødbollerne direkte i tomatsaucen, men denne gang blev de stegt lidt på panden først. Sådan en stegeskorpe er altså ret lækker på meatballs og giver lige det ekstra. Så har du tid, så prøv det.

    Og tip til succes med meatballs - lav dem små!

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Italiensk tomatsauce

    Om du laver din tomatsauce selv eller køber et glas tomatsauce styrer du - de er gode begge to, da du efterhånden kan få ret gode tomatsovse på glas.

    Jeg har skrevet opskriften på hjemmelavet tomatsauce i opskriften herunder. Der er mælk i min tomatsauce for at give den, den her cremede smag, men er du ikke til mælk, så kan det udelades. Du får stadig en super god tomatsauce, der er perfekt til dine kødboller.

    Server spaghetti meatballs

    Server kødboller i tomatsauce med frisk pasta - enten den klassiske tynde spaghetti eller fettuccine, top med frisk basilikum og revet parmesan. Og så lige et lækkert hvidløgsbrød til, så er der serveret.

    spaghetti og kødboller

    Spaghetti Meatballs

    Spaghetti Meatballs
    Spaghetti Meatballs er en skøn pastaret, som smager fantastisk. Lav en stor portion italiensk kødboller i tomatsauce og server med pasta og hvidløgsbrød.
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Kødboller

    • 500 g kalvogflæsk, eller svinekød eller oksekød
    • 1 æg
    • 2 spsk friskrevet parmesan
    • 1 fed hvidløg, fintrevet
    • 1 tsk oregano
    • 1 tsk timian
    • 3 spsk rasp
    • Salt/peber

    Tomatsovs

    • 1 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk oregano
    • 1 dåse flåede tomater
    • 1 stor dåse tomatpure
    • 1 spsk sukker
    • 1,5 dl letmælk
    • Salt/peber
    • En håndfuld cherrytomater i kvarte
    • Masser af frisk basilikum
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
    • Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
    • Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
    • Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
    • Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
    • Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
    • Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
    • Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
    • Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
    • Server med frisk pasta, basilikum og parmesan

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sine

      november 18, 2023 at 6:58 pm

      Den her ret er blevet en klassiker hjemme hos os og vores 3 drenge elsker den også! Og den bliver brugt både til hverdag og weekend - og også til gæster :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 19, 2023 at 1:34 pm

        Hej Sine

        Tusinde tak for din besked, hvor er det bare mega dejligt at høre, I kan bruge retten :)
        Det er bare det bedste, tak!

        Mange hilsner
        Louise

    2. Pia

      august 02, 2023 at 6:43 pm

      Nu tænkte jeg, at nu må jeg se og komme med en kommentar til din opskrift 😊
      Jeg vil blot fortælle, at det er en hel fantastisk opskrift og alle i hele familien elsker, simpelhen de Meat balls. De bliver lavet i dag også og jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange jeg har
      Lavet denne opskrift. 🤗 er så glad for at jeg faldt over din opskrift. ( familien siger også tak) 🤗
      Fortsat god aften .

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 03, 2023 at 10:30 am

        Hej Pia

        Tusinde tak for din søde kommentar - hvor er det bare dejligt at høre, I kan bruge opskriften.
        Det betyder bare rigtig meget 😊

        Mange hilsner
        Louise

    3. Bo Meyer

      februar 02, 2023 at 6:05 am

      Super lækkert, kan varmt anbefales!!
      Sad I går aftes og her til morgen med en behagelig følelse af velsmag.
      Jeg glæder mig til "rester" i morgen aften :-)
      Tak.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 02, 2023 at 2:41 pm

        Hej Bo,

        Tak for din kommentar.

        Fantastisk - det er lige netop den følelse, man skal sidde tilbage med efter sådan en omgang spaghetti med kødboller 😊

        Hav en fortsat super dag!

    4. Anne Mette

      juni 05, 2020 at 4:20 pm

      Den tomatsauce er uovertruffen!! 👌👌 Kan spises med ske! Meget lækker opskrift! Ikke sidste gang den skal serveres!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 09, 2020 at 10:41 am

        Hej Anne Mette,

        Åh, hvor er det dejlige ord at høre :-)

        Tusinde tak for din feedback.

        Hav en fantastisk dag!

    5. Erik

      marts 23, 2020 at 6:21 pm

      Hej
      Jeg skal igang med denne opskrift. Er det en stor dåse koncert. pure eller en dåse pomordo?
      Venlig hilsen
      Erik

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 24, 2020 at 10:46 am

        Hej Erik,

        Jeg tænker, du kan bruge begge dele - vælg den du bedst synes om :-)

        Hav en god dag!

    6. Jan Hermann

      februar 16, 2020 at 6:42 pm

      Koger du det rå køb i sovsen?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 17, 2020 at 2:25 pm

        Jeps, kødbollerne skal bare i rå - de får 20 min i saucen og koger færdige der.

        Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver retten 😊

        God dag!

    7. Marie

      februar 12, 2020 at 6:38 pm

      Skal de rå kødboller bare direkte i tomatsovsen? Skal de ikke koges først?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 17, 2020 at 2:19 pm

        Hej Marie,

        De skal bare i rå :-) De får 20 min. inden servering.

        Hav en skøn dag!

    8. Kim Back Larsen

      januar 04, 2020 at 7:33 pm

      Olien?!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2020 at 4:22 pm

        Hej Kim,

        Mener du olien til at stege løgblandingen i? Det skal være være et par spsk. fuld - evt. lidt mere hvis man er til det :-)

        Håber opskriften kan bruges!

    9. Camilla

      december 10, 2018 at 5:06 pm

      Har lavet denne ret flere gange den er rigtig god, hele min familie elsker når jeg laver den. :D

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 13, 2018 at 12:21 pm

        Hej Camilla,

        Tusinde tak for din kommentar - dejligt at høre at hele familien er glade for opskriften :-)

        Hav en forrygende dag!

    10. Sanne

      februar 19, 2018 at 6:38 am

      Har lavet retten og den smagte pragtfuldt. Skal ha den igen i aften. Mums, siger jeg bare.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 19, 2018 at 3:43 pm

        Hej Sanne,

        Tak for din kommentar.

        Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

        Hav en fantastisk dag

    11. Ann

      juli 04, 2017 at 4:55 pm

      1 spsk oregano og 2 spsk oregano i tomatsovsen?

      mvh Ann

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 02, 2017 at 2:16 pm

        Hej Ann

        Det beklager jeg meget, det er en fejl! Det er rette i opskriften nu.

    12. Mia

      december 15, 2016 at 8:20 am

      Kan retten laves dagen før?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 1:55 pm

        Hej Mia

        Jep, det kan den :)

    13. Nanna

      maj 26, 2016 at 5:36 pm

      er det 500 gram kalv og 500 gram flæsk, eller 250 gram af hver?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 30, 2016 at 12:46 pm

        Hej Nanna

        Det er supermarkedets eller slagterens blanding af kalv og flæsk - forholdet mellem dem svinger lidt :)

    14. jacob

      januar 17, 2015 at 4:28 pm

      Til sovsen står der oregano to gange. Menes der virkelig 3 spsk oregano?

      Svar
    15. Kai Milling Andersen

      januar 04, 2015 at 3:06 pm

      Det er de bedste Meat Balls , fantastisk opskrift
      venligst
      Kai

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 06, 2015 at 10:55 pm

        Hej Kai

        Det er bare godt at høre de kunne bruges :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen