• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Marokkansk rissalat

    Af Louise | 1 Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lækker og nem rissalat med krydret dressing, som smager fantastisk som tilbehør til eller en vegetarisk aftenmad - få opskrift på rissalat her

    Sus til opskrift Print opskrift
    rissalat - opskrift på marokkansk rissalat

    "Arrrh, marokkansk.inspireret, ikke?"

    Jojo.

    Den kommer altid den her:

    Er den nu rigtig marokkansk eller bare inspireret.

    Well.

    Jeg har ikke en snert af marokkansk knogle i mig. Ej heller, har jeg spankuleret rundt og sniffet krydderier og drukket lækker mynte-te i Marokko.

    Så hovedet på blokken. Rissalaten er inspireret. Og sparker liv i selv den vådeste februar.

    Det er tiltrængt.

    Godt nok vejer de fastelavnsboller godt op på sagen, meeen så stopper festen altså også.

    Det laver vi om på.

    Du får et skud lune himmelstrøg her med en omgang rissalat spicet op med alt, hvad den kan trække. Frugt, krydderurter, nødder, krydderier og marinade.

    Se også: Marokkansk gryderet med græskar og kikærter

    rissalat - opskrift på marokkansk rissalat

    Så.

    Det var meningen, at risen skulle koges med krydderier og ræ'tig suge til sig, du ved.

    De brændte på.

    3 gange.

    Kæmpe baks med at få gravet grydebunden fri for brændt ris!

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Så mellem Louise med krat-ud-pind aka. en metal-spartel og en gryde uden mere belægning, kom risposen frem.

    Den slår aldrig fejl.

    Planen med de sugende krydder røg direkte i en marinade. Og blandet med de lune ris, så var der mere en smag på den rissalat.

    Sammen med en god frikadelle, krydret, grillet lam eller bare en grøn salat og skål hummus, så er middagen klaret.

    rissalat - opskrift på marokkansk rissalat

    Marokkansk rissalat

    • Bland ½ dåse kikærter i for endnu mere fylde, hvis du spiser den vegetarisk
    • 50 g feta er også ret lækkert smuldret på toppen af rissalaten
    • 1 dl ærter, avocado eller måske gulerødder i fine tern er toplækkert for mere grønt
    • Mandelsplitter kan snildt udskiftes med flager eller bare almindelig mandler
    • Vælg bare den ristype, som du allerbedst kan lide
    rissalat - opskrift på marokkansk rissalat

    Marokkansk rissalat

    Marokkansk rissalat
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Rissalat

    • 500 g kogte basmatiris
    • 40 g tørrede abrikoser, grofthakkede
    • 40 g dadler, grofthakkede
    • 40 g tranebær
    • 40 g rosiner
    • 2 forårsløg, fintsnittet
    • 1 dl friskhakket persille
    • 20 g pinjekerner
    • 20 g mandelsplitter
    • 2 spsk nigellafrø

    Dressing

    • 6 spsk olivenolie
    • 1 citron, saft
    • 2 tsk honning
    • 2 tsk stødt gurkemeje
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk koriander
    • ¼ tsk chili
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Ris

    • Bland ris, tørrede frugter, forårsløg og friskhakket persille sammen.
    • Rist pinjekerner og mandelsplitter på en tør pande.
    • Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
    • Bland dressingen med rissalaten.
    • Top med pinjekerner, mandelsplitter og nigellafrø.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

    Billede med rissalat

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
    • Lys: Speedlight med gul gel + 120 cm softbox og sort reflektor på modsatte side

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lone Hygum Valsted

      februar 15, 2020 at 8:50 am

      Hej Louise
      Hvor mange gram rå ris skal man bruge for at ende ud med 500 g kogte?
      Med venlig hilsen Lone

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen