Lækker og nem rissalat med krydret dressing, som smager fantastisk som tilbehør til eller en vegetarisk aftenmad - få opskrift på rissalat her
"Arrrh, marokkansk.inspireret, ikke?"
Jojo.
Den kommer altid den her:
Er den nu rigtig marokkansk eller bare inspireret.
Well.
Jeg har ikke en snert af marokkansk knogle i mig. Ej heller, har jeg spankuleret rundt og sniffet krydderier og drukket lækker mynte-te i Marokko.
Så hovedet på blokken. Rissalaten er inspireret. Og sparker liv i selv den vådeste februar.
Det er tiltrængt.
Godt nok vejer de fastelavnsboller godt op på sagen, meeen så stopper festen altså også.
Det laver vi om på.
Du får et skud lune himmelstrøg her med en omgang rissalat spicet op med alt, hvad den kan trække. Frugt, krydderurter, nødder, krydderier og marinade.
Se også: Marokkansk gryderet med græskar og kikærter
Så.
Det var meningen, at risen skulle koges med krydderier og ræ'tig suge til sig, du ved.
De brændte på.
3 gange.
Kæmpe baks med at få gravet grydebunden fri for brændt ris!
Så mellem Louise med krat-ud-pind aka. en metal-spartel og en gryde uden mere belægning, kom risposen frem.
Den slår aldrig fejl.
Planen med de sugende krydder røg direkte i en marinade. Og blandet med de lune ris, så var der mere en smag på den rissalat.
Sammen med en god frikadelle, krydret, grillet lam eller bare en grøn salat og skål hummus, så er middagen klaret.
Marokkansk rissalat
- Bland ½ dåse kikærter i for endnu mere fylde, hvis du spiser den vegetarisk
- 50 g feta er også ret lækkert smuldret på toppen af rissalaten
- 1 dl ærter, avocado eller måske gulerødder i fine tern er toplækkert for mere grønt
- Mandelsplitter kan snildt udskiftes med flager eller bare almindelig mandler
- Vælg bare den ristype, som du allerbedst kan lide
Ingredienser
Rissalat
- 500 g kogte basmatiris
- 40 g tørrede abrikoser, grofthakkede
- 40 g dadler, grofthakkede
- 40 g tranebær
- 40 g rosiner
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 1 dl friskhakket persille
- 20 g pinjekerner
- 20 g mandelsplitter
- 2 spsk nigellafrø
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 1 citron, saft
- 2 tsk honning
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- ¼ tsk chili
- Salt/peber
Sådan gør du
Ris
- Bland ris, tørrede frugter, forårsløg og friskhakket persille sammen.
- Rist pinjekerner og mandelsplitter på en tør pande.
- Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
- Bland dressingen med rissalaten.
- Top med pinjekerner, mandelsplitter og nigellafrø.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede med rissalat
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
- Lys: Speedlight med gul gel + 120 cm softbox og sort reflektor på modsatte side
Lone Hygum Valsted
Hej Louise
Hvor mange gram rå ris skal man bruge for at ende ud med 500 g kogte?
Med venlig hilsen Lone