Bag lækre blåbærmuffins med vanilje, citron og sprød crumbletop (eller uden). Nem og hurtig opskrift på blåbær muffins, som holder sig saftige og svampede.
Jump to:
Såå aprilsnar. Jeg lavede den bedste. En helt klassisk med kronhjort i haven.
Og yes, resten af weekenden har jeg så spankuleret rundt, gnægget, godtet mig over, at jeg vandt i år med 'snaren. Det er vigtigt herhjemme ;)
For at fejre sejren røg der blåbærmuffins på søndagsbordet.
Plus crumbletop. Og lige en anelse frosne blåbær, well, så var der kræs for ganen.
Og tiltrængt. Der er firbenet feriebarn på besøg. Og sammen med den 6 månders slyngel, som huserer her til hverdag, så har der været fart på!
Nuvel, er der fart på! Der er stadig to pelsede gutter, som lige sætter ekstra tryk på kaffemaskinen en dag endnu. Jeg tænker, at der er plads til en blåbærmuffin eller to.
Blåbærmuffins uden crumble
Kan de laves uden crumble på toppen? Jeps, du kan sagtens lave de her muffins med blåbær uden crumble, hvis de skal være endnu nemmere. Så undlader du bare det step i opskriften - ingen problem.
Tip til frosne blåbær og frossen frugt i muffins
Oplever du at dine frugter synker til bunden i dine muffins?
Bruger du frosne blåbær eller anden frossen frugt, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.
Blåbærmuffins med chokolade
Skal dine muffins være ekstra gode, så tilsæt chokolade til dejen. Især hvid chokolade er et hit sammen med blåbær.
Så kom kom 50-75 g hakket hvid chokolade i de her blåbærmuffins - det er kræs.
Flere lækre opskrifter på saftige muffins med frugt
Blåbærmuffins
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 180 g mel
- 150 g sukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- Korn af ½ stang vanilje
- 1 æg
- 0,75 dl mælk
- 1,25 dl neutral olie, her rapsolie
- 100 g blåbær
- 1 spsk revet citronskal
Crumble
- 40 g smør
- 75 g sukker
- 35 g mel
Sådan gør du
Muffindej
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør i en anden skål vanilje, æg, mælk og olie sammen.
- Sigt de tørre ingredienser i den våde blanding og fold dejen sammen.
- Det er vigtig dejen foldes/røres og ikke piskes.
- Vend blåbær og citronskal i.
- Fordel dejen i 10 muffinsforme i en muffinspande.
Crumble
- Kom alle ingredienserne i en skål og smuldr dem sammen til en crumble med fingrene.
- Det kræver lidt tålmodighed..
- Drys crumble på toppen af hver muffins.
- Bag muffins ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter.
- Lad dem køle 2-3 minutter i muffinspladen og vip dem herefter forsigtig ud.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
- Blåbær kan udskiftes med andet bær.
- Bruger du frosne blåbær, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.
Clara
Kan man godt bage dem uden en muffinsform, men bare en normale bage plade?
Loui&bearnaisen
Hej Clara
Ja, hvis du smører formen godt eller den er af slip-let materiale, så ville du godt kunne det. Vær dog opmærksom på at crumblen ikke kommer for meget udover, da den nemt kan sætte sig fast pga. sukkeret.
Mange hilsner
Louise
Ditte
Hej kan man evt fryse disse muffins?
Louiogbearnaisen
Hej Ditte,
Jeps, disse blåbærmuffins kan sagtens fryses, så lav du bare en ordentlig portion :-)
God bagelyst!
Mie
Har lille bagt disse... hold nu op de er gode, vild med den sprøde top oven på den bløde kage😍
Louiogbearnaisen
Tusinde tak Mie – hvor er det bare fantastisk at høre 🙏😋
Hav en fortsat skøn dag!
Tina
Jeg er ikke så meget til bærmuffins, men de her er da klart de bedste jeg nogensinde har smagt. Tusinde tak den opskrift.
Louiogbearnaisen
Hej Tina,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Hav en forrygende dag!
Sandra
Mon de er gode efter en tur i fryseren?
Er i fuld gang med at fylde fryseren med barselskage, og de her muffins lyder simpelthen for lækre 😍
Louiogbearnaisen
Hej Sandra,
Tak for din kommentar og dit spørgsmål til opskriften.
Disse blåbærmuffins kan sagtens fryses, så lav du bare en ordentlig portion, så du har nok til alle dine gæster :-)
Held og lykke!
Adeviye
De smager rigtigt godt! Dog flød de ud af papirformene (havde ikke andre forme). Hvad gør man, for at de bliver i og topper?
Louiogbearnaisen
Hej Adeviye,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne lide dem :-)
Det lyder lidt som om bagepulveret i din dej ikke har været optimalt. Det kan evt. være fordi du har mixet dejen for "hårdt" sammen.
Håber det lykkes næste gang :-)
Hav en skøn aften.