De lækreste pizzasnegle, som er nemme at bage og holder sig saftige. Opskrift på verdens bedste pizzasnegle, som er perfekt til madpakken.
Jump to:
Pizzasnegle er altid et kæmpe hit på madpakken - både for børn og voksne. Jeg er i hvert fald fan af lige at nappe sådan et par stykker op af fryseren om morgenen og så er de tøet op til frokost.
Det bliver bare ikke nemmere på travle dage. Og det bedste - pizzasnegle kan varieres i uendelighed med fyld og meltyper.
Pizzasnegle
Dej: Jeg har bagt den her dej til pizzasnegle med fuldkorn - her hvid hvede, som gør den lidt sundere og giver dejlig mæthed, men jeg synes også at både rug og fuldkornshvedemel giver lækker smag og mæthed til dem.
Er du mest til en helt klassisk pizzasnegl, så brug ren hvedemel eller pizzamel for lækre sprøde snegle.
Fyld: Helt klassisk her med tomatsauce, skinke og ost, som er en klar favorit. Okay, peperoni eller oksekød er nu også ret godt - især de her Tex-Mex snegle med oksekød er ofte i fryseren herhjemme. Men bag dine pizzasnegle med dit favorit fyld. Se masser af ideer herunder.
Fyld i pizzasnegle
Der er utallige muligheder for fyld i pizzasnegle og det er kun fantasien, som sætter grænser her. Jeg er vild med den klassiske med skinke og ost, men pesto og ost er også virkelig lækkert. Her under finder du masser af ideer til fyld, så lad dig inspirere:
- Oksekød (fx. rest af kødsovs fra aftensmad) + revet ost
- Bacon (så lækkert!)
- Kylling + ost
- Parmeskinke + revet parmesan
- Pesto + ost
- Soltørrede tomater + basilikum
- Flødeost med smag
- Laks + rucola
- Forskellige slags oste
- Spinat + feta
- Pepperoni + ost
Vegetar eller veganske pizzasnegle
Skal dine pizzasnegle være vegetariske, så hiver du blot andet fyld ind i dem. Spiser du ost, kan du bruge soltørrede tomater, spinat, rucola eller feta i dine snegle.
Skal de være veganske, kan du lave dem bare med en god tomatsauce eller lave pestosnegle, som de her:
Ekstra nemme pizzasnegle med færdigdej
Du kan sagtens nappe en færdiglavet rulle pizzadej, hvis det skal være endnu nemmere med dine pizzasnegle, som jeg har gjort det med de her pizzatwistere.
Jeg anbefaler en købt pizzadej fremfor butterdej, hvis du vil bruge dine snegle til madpakken, da butterdejen er mere porøs og sprød. Den fungerer bedre til appetizers og snacks, som fx. Butterdejssnegle med pesto og ost.
Sådan laver du snegle med færdiglavet dej.
- Rul færdigdejen ud og fordel tomatsauce, skinke og ost på dejen.
- Rul dejen stramt sammen til en roulade og skær ca. 2-3 cm skiver/snegle af pølsen - afhængig af, hvor store dine snegle skal være.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Tag dem ud og lad dine pizzasnegle afkøle på en bagerist.
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Jeps. Hvid hvede kan fint erstattes af andet groft mel eller bare udelades. Og det samme med hvedemelet; skal dine snegle være ekstra sprøde og saftige, så brug en pizzamel eller tipo 00 mel
Den hvide hvede kan fint erstattes af durummel, som gør sneglene ekstra sprøde.
Du kan erstattes gær med surdej, men udskiftes du med fx. bagepulver, så får du pizzasnegle, som lynhurtigt bliver tørre.
Så napper du bare en færdiglavet i supermarkedet - der findes et hav af gode saucer.
Jeps, brug 5 g gær og kom dejen i køleskabet natten over - så får du pizzasnegle med endnu mere smag.
Du kan sagtens nappe en færdiglavet rulle dej, hvis det skal gå hurtigt. Eller endnu bedre, så køb pizzadej fra pizzamanden og brug det for super saftige snegle.
Flere lækre snegle og snurrer med fyld
Pizzasnegle
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 100 g hvid hvedemel, eller anden grov meltype
- 400-450 g hvedemel
Tomatsauce (eller brug en købe tomatsauce)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpure
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tørret oregano
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
Fyld
- 200 g skinkestrimler, eller parma/serranoskinke
- 100 g revet mozeralla
- tørret oregano
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt sukker, olivenolie og hvid hvede.
- Tilsæt salt og hvedemel og ælt dejen godt sammen til den er smidig og slipper skålens sider, hvis du bruger en røremaskine.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter.
Tomatsauce
- Svits det hakkede løg og hvidløg ved jævn varme, det skal ikke tage farve.
- Tilsæt hakkede tomater og tomatpure og kog saucen op.
- Derefter tilsættes krydderier og saucen smages til.
- Varmes igennem et par minutter og pures herefter med en stavblender. Afkøles.
Pizzasnegle
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 30 cm x 50 cm.
- Fordel først halvdelen af tomatsaucen i et lag på dejen og drys derefter skinke og ost udover.
- (Den anden halvdel af tomatsaucen fryses ned og bruges evt. til en gang pizzasauce.)
- Rul dejen sammen på den lande led som til en roulade og skær den ud i 16 tykke stykker.
- Bøj den yderste ende ind under sneglene og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglende hæve tildækket i 30 minutter.
- Drys med oregano og bag sneglende ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 min til de er gyldne og bagte.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Julie
Skøn og nem opskrift. Godkendt af alle i vores familie. Dem bager vi helt sikkert igen :-)
Loui&bearnaisen
Tusinde tak for de fine ord Julie 🙏
Dejligt at høre at opskriften var et hit 😊
Hav en dejlig dag!
Fru N
Hej Louise.
Jeg skal lave pizzasnegle til min søn og svigerdatters flytning i morgen, og vil derfor lave dejen i aften og i stedet komme 10 gram gær i og noget mere vand, ca 3-3½dl ialt og så lade dem hæve i køleskab i ca 8-10.
Tror du det kan lade sig gøre på denne måde. 😉
Hilsen Fru N
Loui&bearnaisen
Hej Fru N
Ja, det vil sagtens kunne lade sig gøre.
Din dej kan opleves lidt mere elastisk, så har du problemer med at rulle den ud, så lad den hvile lidt på køkkenbordet undervejs.
Mange hilsner
Louise
Solyc
Super fin opskrift.... kan anbefales 👌
Louiogbearnaisen
Dejligt at høre Søren - tak 🙏 😊
RaSsI
heeej Louise.. det er rassi... så er det snart skiferie og så skal jeg bage pizzasnagle... vi har lige bagt mine boller... det gik fint men vi havde ik noget grahamsmel :( ... men vi brugte lidt rug mel og hvidhvedemel...og far ville ha at der skulle en brødblanding i..men jeg ville ik have det så han tog lidt brødblanding i den ene skål... vi ses søs