De her saftige, bløde kanelboller er nemme at bage og smager skønt med koldt smør. Find opskriften på kanelboller herunder.
Uhmm, nybagte kanelboller - findes der noget bedre? Ikke her. Med nybagte kanelboller, så kan man altså godt lige klare sig igennem søndagen.
Efter en lørdag, der bød på skøn koncert og kolde fadøl, var der dømt søndagsafslapning på sofaen. Maven kaldte på hjemmebag, så det blev til en omgang boller med kanel - helt simple og nemme.
Jeg var lige hurtig ude i en Kanelkage, men bollerne vandt.
Nemme kanelboller
Opskriften på kanelboller er nem og hurtig at bage. Jeg har tilsæt yoghurt til bollerne, så de bliver ekstra bløde og saftige. Herudover lige en anelse smør for en lækker krumme og smag.
Jeg er ret vild med kanel, men synes du det bliver for meget kanelsmag, så skær ned på mængden af kanel i bollerne - det fungerer også fint.
Husk når du ælter dejen, ikke at tilsætte for meget mel, så du får tørre kanelboller. Dejen skal være smidig og æltes til den slipper skålens sider.
Læs mere: Derfor får du tørt og kedeligt brød og boller
Og får du ikke lige spist alle kanelbollerne, så kan de sagtens fryses ned, så du nemt kan hive sådan en bolle op og lune.
GRATIS BRØD-GUIDE:
Sådan sikrer du dig perfekt brød og boller hver gang
Tip til boller med kanel
Skal dine boller være ekstra gode til søndagen, så kan du tage tage halvdelen af kanelmængden og blande med 3 spsk sukker. Drys det på bollerne inden bagning, så får du skønne kanelboller med sprød kanel på toppen - næsten som en julebolle.
Mere bagværk med kanel
Er du vild med kanel, så tjek de her lækre opskrifter ud. Især en omgang kanelsnegle, det er storfavoritten herhjemme - både de klassiske og dem, som er bagt i fad.
Kanelboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 dl yoghurt
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kanel
- 2 dl groft mel (fx. hvide hvede), Kan udelades
- 6-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser - men hold lidt af hvedemelet tilbage.
- Ælt dejen godt på bordet, tilsæt hvedemel efter behov.
- Når dejen er smidig og lækker kommes den tilbage i skålen og hæver ca. 1 time, tildækket.
- Dejen formes til 16 boller, som efterhæver ca. 25 min, tildækket på en bageplade.
- Pensl bollerne med vand, æg eller mælk - alt efter hvad du lige har, hvorefter de bages ved 200 grader i ca. 12-15 min.
- Afkøles på en bagerist og spises lune.
A.
Årh kunne virkelig godt tænke mig at prøve dem! Sig mig, kan det smeltede smør mon skiftes ud med noget olie af samme mængde?
Susanne
Mums nogen gode boller- havde lidt chokolade jeg hakkede og kom i- ikke dårligt.
Loui
Årh ja, det kunne jeg forestile mig var godt deri :)
Katrine
Hej, jeg vil virkelig gerne prøve at lave de her boller! De ser super gode ud! :) Vil du mene at jeg vil kunne fryse dem ned, og så tage dem op og varme dem på et andet tidspunkt?
Loui
Hej Katrine
Det kan du sagtens :) Tø dem halvt op, pensl med lidt vand og ind i ovnen - så er de som nybagte :)
Karina
Ved du om de er gode at lade hæve i køleskabet natten over, hvis jeg putter mindre gær i? ;o)
Karina
Er det yoghurt natatural?
Loui
Hej Karina
Ja, jeg brugte bare en neutral yoghurt med 1,5% fedt. Bollerne er med smør og er derfor nemmest med kort hævetid. Men du kan sagtens bruge mindre gær og komme den i køleskabet. Du vil få boller med lidt mere smag og lidt mere tyngde.
Skriv endelig hvordan det gik, hvis du prøver det :)
God weekend
Louise
Jasmin
Hej Louise
De ser rigtig gode og, jeg skal helt klart lave dem. Jeg undrer mig bare over hvor meget sukker der skal i? Er det tsk eller spsk? Der står der nemlig ikke :-)
Loui
Hej Jasmin
Tak :) Det er spsk, tak for påmindelsen, det er rette i opskriften nu:)
Håber du får nogle rigtig lækre boller.
God weekend
Mange hilsner
Louise
Kaptajnen
For satan de er bare rigtigt gode!! :D