Kanelkage er en nem og hurtig bradepandekage som altid er en favorit. Opskrift på svampet kanelkage bagt i bradepande med kakaoglasur her.
Quiz:
Hvor mange forsøg kræver det for at hive den bedste kanelkage ud af ovnen?
1.
2.
3.
4
5. forsøg på en uge.
Eller rettere 2 kg sukker, 1 kg smør og kanel nok til, at tage livet af et par nisser eller 7.
Du ved, den skal bare have den der helt rigtige, svampede konsistens og perfekt mængde kanel.
Hård uge, hård test ;)
Men vi er der nu;
Svampet kanelkage i bradepande med kakao/kaffeglasur
En klar favorit på en nem og hurtig skærekage, som dur til det hele:
Turen ud i det blå (du modvilligt er blevet trukket med på), kagedagen på jobbet (du har glemt og nu er klokken 21.35), søndag på langs med snuden under tæppet og de tykke sokker trukket op til knæene (fordi du nægter at tænde for varmen før sommertiden er ovre)
...eller når du lige skal have en pause fra de to totter, som holder gang i weekenden.
Jeps, de to pelsdyr her!
Der var brug for kaf' og kage til weekendfesten ;)
Nuvel.
Der er selvfølgelig frit valg på alle hylder af skærekager til de gode stunder.
Lækre skærekager
- Squashkage med valnødder
- Gulerodskage
- Banankage
- Familiekage
- Abrikoskage med kokosmarengs
- Chokoladekage
Men hey, efteråret råber da på en kanelsag.
Jeg var inde over med et æble-tvist. Du ved, revet æble i dejen - ret lækkert, ikke?
Det blev nedstemt herhjemme.
Man rør ikke ved de klassiske skærekager!
Og det er nu nok meget godt, for den helt enkle kanelkage dur. Både på nemhed, forrygende smag og ikke mindst holdbarhed.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Yes, det er en af de kager, som kan holde sig svampet på køkkenbordet i dagevis. Hvor du lige er henne og nappe et stykke. Løbende. Gennem dagen.
Sådan en kage på køkkenbordet frister!
Så dagevis er måske lige optimistisk nok - men saftig, det holder kanelkage sig til sidste krumme.
Scroll ned og nap opskriften - men pas på!
Det er vanedannende weekendbagning..
Ingredienser
Kanelkage er super nem at bage og den her er lavet med kærnemælk, så den bliver svampet og saftig - en rigtig luksus udgave af en kanelkage toppet med kakaoglasur.
Æg: Æggene giver både luftighed og tekstur til kanelkage.
Sukker: Jeg har brugt en helt almindelig hvid sukker, men du kan også bruge en rørsukker, hvis du har den på lager.
Kanel: I en kanelkage skal der masser af kanel, så den smager af noget. Husk at dufte til dit kanel, hvis du ikke bruger det så ofte. Det kan nemt miste sin smag, hvis det står for længe i skabet.
Natron: Her er der brugt natron, som hævemiddel, da det giver en skøn luftig kage, sammen med Kærnemælk: Kærnemælk gør kanelkage saftig og lækker og giver så skøn en smag. Har du ikke kærnemælk kan du læse i næste afsnit, hvad du så kan bruge.
Hvedemel: Brug en helt almindelig hvedemel.
Kærnemælk:
Smør: Brug en rigtig smør, som fx. Lurpak og undgå at bruge et blandingsprodukt som fx. Kærgården, da det indeholder olie. Du får den allerbedste kanelkage med rigtig smør.
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
Kanelkage uden kærnemælk
Da der er natron i dejen til den her kanelkage, så skal der kærnemælk eller andet syrnet produkt i kagedejen. Du kan eventuelt bruge 2 dl mælk og 1,5 dl yoghurt eller tykmælk i stedet, men kanelkage er allerbedst med kærnemælk.
Glasur til kanelkage
Er du ikke vild med den klassiske kaffeglasur, så erstatter du blot kaffe med vand i din glasur.
Vil du hellere servere din kanelkage med almindelig glasur, så kan du også sagtens det. Så laver du blot en glasur med vand og flormelis og kommer på.
Ofte stillede spørgsmål til kanelkage
Jeg har brugt en 20 x 30 cm bradepande. Vil du bage kanelkage i en stor bradepande, så gang opskriften op.
Nej, så skal du ud og finde en anden opskrift.
Sagtens - jeg anbefaler, at du ikke kommer glasur på så.
Ingredienser
Kanelkage
- 2 æg
- 400 g sukker
- 2 spsk kanel, jep, spiseskefulde!
- 2 tsk natron
- 1 nip salt
- 400 g hvedemel
- 3,5 dl kærnemælk
- 125 g smeltet smør
Glasur
- 50 g smør, blødt
- 200 g flormelis
- 1 spsk kakao
- ½ dl stærk kaffe, eller vand
Sådan gør du
Kanelkage
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.
- Bland kanel, natron, salt og hvedemel sammen i en anden skål.
- Sigt det i ægge/sukker-massen.
- Tilsæt kærnemælk og pisk dejen sammen
- Tilsæt smeltet smør og pisk hurtigt dejen sammen til den er jævn.
- Beklæd en lille bradepande eller en kageform (20 x 30 cm) med bagepapir.
- Fordel dejen heri.
- Bag kanelkagen ved 180 grader i ca. 30 minutter i alm. ovn. Prik med en tandstik i midten for at tjekke om den er bagt.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.
Glasur
- Kom smør, flormelis, kakao og kaffe i en skål.
- Pisk det sammen til en tyk glasur.
- Fordel glasuren på den afkølede kage.
- Spis løs!
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og kun efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Kanelkage uden kniv
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/90 sec. | Blænde: f/3.5
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.30, overskyet dag. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med stor diffuser foran vinduet. Grå reflektor på modsatte side, men skråt foran for at oplyse fronten på kagen.
GRATIS VIDEO-MASTERCLASS:
Gratis foodstyling-træning, så du kan tage blændende gode madbilleder, som skiller sig ud
Pia Koch
Hej
Kan man bage kagen to dage før man skal bruge den, uden at den bliver tør?
Mange hilsner
Pia
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Det kan du godt, men de fleste kager er nu allerbedst de første dage.
Mange hilsner
Louise.
Rie
Hej
Min kanelkage endte med at falde sammen på midten efter den kom ud af oven, hvordan kan det være?
Jeg lavede en dobbelt portion af dejen.
Mvh Rie
Loui&bearnaisen
Hej Rie
Øv! Det kan skyldes flere ting, når kager gør det. Ofte kan det skyldes dejen er blevet overmixet, ovnen ikke bager helt præcist i temperatur, ovndøre er blevet åbnet eller hævemiddel har været for gammelt. Men da du skriver, at du har lavet dobbelt portion kan det også være grunden. Enten at kagen måske ikke har fået helt længe nok eller størrelse på bageformen, som kan gøre kagen blive for høj og dermed ikke kan holde sig selv.
Mange hilsner
Louise
Annette
Først og fremmest, jeg er vild med dine opskrifter og den måde du skriver dem på, der giver en god forståelse for, hvorfor man kunne "bare" kan skifte en ingrediens ud med en anden 😊
Jeg har lovet min svigerfar, at jeg vil bage kage til hans fødselsdag. Valget er faldet på en kanelkage, men du skriver godt nok, at man ikke kan fryse den med glasur på - hvad tænker du, der vil ske med den? Vil glasuren skille?
Loui&bearnaisen
Hej Annette
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre.
Ja, glasuren har det med at skille og bliver meget våd, når den fryses og efterfølgende optøes, så kom hellere den på når du har optøet kagen :)
Mange hilsner
Louise
Emilia
Super god opskrift på kanelkage! Jeg tryllede den nemt både glutenfri og laktosefri. Jeg brugte laktosefri minimælk med lidt citronsaft i stedet for kærnemælk, og jeg udskiftede mel i 1:1 forhold af en blanding med 50% havremel, 25% rismel og 25% sorghummel. Bagetiden passede perfekt, og resultatet blev en lækker og luftig kanelkage til sarte maver. Mums 😋
Louiogbearnaisen
Hej Emilia,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og tusinde tak for dine tips til glutenfri og laktosefri bagning - dem er jeg sikker på, at der er mange læsere der bliver glade for 👍😊🙏
Hav en fortsat skøn dag!
Dorthe
Hej Louise.
Jeg skal lave kage til en navngivningsfest og vil derfor gerne lave din kage.
Jeg havde planlagt at lave den dagen før, men skal den virkelig bare stå med glasur på køkkenbordet og ikke i køleskab? Og tror du ikke godt, man kan lave glasuren så fast, at den kan sprøjtes ud i tyller?
Samtidig ville jeg jo gerne pynte den lidt - har du nogle forslag til dette?
Tak for en dejlig blog :)
Dorthe.
Louiogbearnaisen
Hej Dorthe,
Ja, du kan sagtens lade kagen stå på køkkenbordet med glasur til dagen efter. Intet problem.
Om den kan sprøjtes med tyl, må jeg blive dig svar skyldig på - tænker måske du skal have fat i en mere fast smørcreme til det.
Uhh, jeg er ikke den store pynter, som du nok kan se på mange af mine billeder af kager 😉 Men altså alle former for sprinkles og farvet støv er altid et hit. Ellers så tænker jeg også, at det vil være lækkert med små karamelkugler eller måske de der chokolade-kaffebønner, hvis det skal være mere voksnet 🙂
God navngivningsfest og fortæl os endelig om resultatet i en kommentar her på bloggen 🙂
Emilie
Jeg erstattede kærnemælken med 1 dl græsk yoghurt og 2½ dl mælk. Det fungerede helt fint, og kagen er blevet svampet, lækker og smager skide godt!
Efter 30 minutter i ovnen var den stadig flydende inden i, så den fik 20 minutter ekstra. Det løste problemet uden at kagen blev hverken tør eller brændt på.
Jeg lavede desuden dobbeltportion af glasuren, og det viste sig at være en meget dekadent men absolut fantastisk beslutning! Den er simpelthen så god, at jeg lige nu tænker, at den skal i alt jeg bager fremover.
Louiogbearnaisen
Så dejligt at høre at du kunne bruge opskriften Emilie 😊
Ang. bagetiden, så er det meget forskelligt, hvordan ovne bager, så super fint at du gav den 20 min ekstra 👍
Tak for feedback og hav en skøn dag!
Amina
Hej. Tak for en super god opskrift. Jeg havde ikke kernemælk, så brugte alm. mælk blandet med ca. 3spsk. Citronsaft, rør rundt og lad det hvile i ca 10 min.
Louiogbearnaisen
Hej Amina,
Tak for din kommentar. Hvordan blev resultatet? :-)
Hav en dejlig dag.
Anne
Som den anden person også skriver så er min kage også flydende og har givet den 15 min ekstra
Louiogbearnaisen
Hej Anne,
Øv altså – det er så træls, når det sker :-(
Som nævnt i en tidligere kommentar kan der være en del grunde til, at din kage ikke lykkedes.
Det som ofte giver en klæg/ubagt kage er:
– En bageform, som ikke fordeler varmen optimalt (ofte keramik og porcelæn)
– Bagepulver/natron er for gammelt
– Dejen er blevet overmixet – pisket for meget sammen
– For lille en bageform i forhold til bagetid og temperatur
– For kolde ingredienser
– Ovntemperaturen er upræcis og/eller ovnen bager ikke jævnt.
– Brug af varmluft (jeg bruger altid alm. ovn)
Så ja, hvad der præcis er på spil, kan jeg ikke sige, men måske det er en af ovenstående grunde?
Jeg tester altid mine opskrifter min. 3 gange, og den her kage er blevet teste en del flere gange (https://louiogbearnaisen.dk/2018/10/bag-opskriftudvikling-til-louiogbearnaisen.html), så jeg er helt sikker på, at bagetiden er korrekt :-)
Håber det kan hjælpe dig lidt, og at du giver kagen endnu en chance, for den er altså ikke mindre end himmelsk god :-)
Heidi
Hej Louise
Selve kagen bliver super god (har lavet dobbelt op) men når det kommer til glasuren ja så går der galt. Har lige lavet 3 dobbelt mål og den er lige så flydende youhurt.
Det er godt nok træls☹️
Louiogbearnaisen
Hej Heidi,
Tak for din kommentar - dejligt at høre at kagen blev god :-)
Ang. glasuren så er det med at lave den lidt på gefüfl, er den for flydende skal der mere flormelis i og er den for tyk skal der mere vand i.
Håber det hjælper, så glasuren får den rette konsistens :-)
Hav en fortsat dejlig dag og god weekend!
Pernille
Okay, du skriver ca 30 min ved 180° c min fik 40 og den hang ikke ved da jeg stak i den, tager den ud, afkøler den, løfter den ud af formen og den er ikke bagt, den er mildt sagt stadig flydende inden i
Så selvom den lyder besnærende og dufter himmelsk bliver det desværre nok ikke en genganger her i huset
Louiogbearnaisen
Hej Pernille,
Øv altså - det er så træls, når det sker :-(
Der kan være en del grunde til, at din kage ikke lykkedes, så hvad grunden præcis er, kan jeg desværre ikke sige.
Men...det som ofte giver en klæg/ubagt kage er:
- En bageform, som ikke fordeler varmen optimalt (ofte keramik og porcelæn)
- Bagepulver/natron er for gammelt
- Dejen er blevet overmixet - pisket for meget sammen
- For lille en bageform i forhold til bagetid og temperatur
- For kolde ingredienser
- Ovntemperaturen er upræcis og/eller ovnen bager ikke jævnt.
- Brug af varmluft
Så ja, hvad der præcis er på spil, kan jeg ikke sige, men måske det er en af ovenstående grunde?
Jeg tester altid mine opskrifter min. 3 gange, og den her kage er blevet teste en del flere gange (https://louiogbearnaisen.dk/2018/10/bag-opskriftudvikling-til-louiogbearnaisen.html), så jeg er helt sikker på, at bagetiden er korrekt.
Håber det kan hjælpe dig lidt, og at du giver kagen endnu en chance, for den er altså ikke mindre end himmelsk god :-)
Louise Pelle
Hej Louise.
Vil så gerne give mig i kast med denne lækre kanelkage, meeen, da jeg er bosat i Chile, kan jeg ikke skaffe kærnemælk. Hvad kan jeg bruge som erstatning??
Mange bagehilsner fra Louise
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Du kan udskifte kærnemælken med halv mælk, halv yoghurt (så lav fedtprocent, som muligt - det skal helst være en lidt tynd yoghurt), så skulle du meget gerne opnå samme effekt :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Rigtig god weekend !
Kristina
Tak for opskrift :-)
Jeg har lige bagt kagen - lavede dobbelt portion og regnede med, at det passede til en bradepande. Det havde nok været rigeligt at gange med 1½ kan jeg se. Men den har fået godt med højde på og blev alligevel gennembagt, inden den blev mørk på toppen, så det går nok :-D Og kage kan man jo i virkeligheden aldrig få for meget af :-D :-)
Jeg er blevet meget i tvivl - hvordan vil du opbevare kagen, når der er kommet glasur på? Fordi der er smør i glasuren, overvejer jeg, om den ikke burde stå i køleskabet, men det er bare så synd for kagen, synes jeg. Glasuren er vel ikke til at smøre ud over kagen, hvis man laver den aftenen i forvejen og så bare har den stående i en skål i køleskabet? - jeg forestiller mig, at den blot vil størkne i skålen og ikke lige være til at røre lækker igen - tror du ikke?
Venlig hilsen Kristina
Louiogbearnaisen
Hej Kristina,
Hahaha...nej kage kan man aldrig få for meget af :-)
Ang. dit spørgsmål så kan glasuren på kagen sagtens holde sig, når den står ude på køkkenbordet - du skal ikke sætte din kage i køleskabet, så bliver den kedelig. Og præcis som du skriver, så bliver glasuren ret hård, når den står i køleskabet og umulig at smøre ud. Et trick kan være at smide den 10 sek. i mikroovnen, hvis du har haft den i køleskabet og så røre den godt inden, du smører den på.
Håber det kan hjælpe dig - hav en forrygende dag :-)
Silje
Hej Louise
Kan man bage kagen i muffinform?
Kh Silje
Louiogbearnaisen
Hej Silje,
Tak for dit spørgsmål.
Du burde godt kunne bage kagen i muffinsforme - prøv at fylde dem ca. 3/4 op og se hvad der sker :-)
Skriv meget gerne tilbage og fortæl os om resultatet.
Hav en skøn dag!
Fru andersen
Hejsa!
Kan man bruge laktosefri mælk istedet?
Mvh.
Louiogbearnaisen
Hej Fru Andersen,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg har ikke selv erfaring med at bruge laktosefri mælk, men det burde sagtens kunne bruges. Prøv det ad og fortæl os om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)
Hav en dejlig dag!
Agnethe
Kan jeg evt. skifte smør ud med olie, da det plejer at gøre dem dejligt svampede? Tusind tak for en dejlig blog, jeg bruger dine opskrifter ugentligt!
Louiogbearnaisen
Hej Agnethe,
Tak for din interesse i opskriften.
Du kan godt skifte smørret ud med olie, men den præcise mængde olie som du skal bruge, er jeg ikke sikker på. Jeg prøvede faktisk selv at lave den ene kagetest med olie og den blev også super lækker :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet.
Hav en super dag!
Katrine
Er det mon varmluft eller alm. Ovn?
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg bager altid i alm. ovn med mindre andet er nævnt i opskriften :-)
Håber du kan bruge opskriften - fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen, hvis du bager kagen.
Hav en skøn dag!
Katrine
Den blev virkelig god! Stor ros fra alle mine kolleger 😍
Mia
Den Bedste kanelkage jeg prøvet og jeg har bagt mange 😊
louiogbearnaisen
Tak Mia 🙏 - så dejligt at høre :-)
Hav en skøn dag!
Lajla
Vildt flotte billleder!
Jeg har lige taget sidste modul på foodstyling Masterclass i weekenden og har lært så meget. Virkelig et fantastisk kursus,som er praktisk og brugbart. TAK for det. Du er en unik underviser,
Jeg glæder mig til dit blogkursus.
De bedste hilsner Lajla
Louiogbearnaisen
Hej Lajla,
Åhh...du ved slet ikke hvor glad dine ord gør mig :-) - så dejligt at høre, at du har fået en masse ud ad Foodstyling Masterclass!
Vi ses online til blogkurset :-)
Hav en forrygende dag!
Linda
Bagte den i dag og det er en ny favorit opskrift på kanelkage herhjemme!
Tanya
Hej Louiogbearnaisen
Mega lækker kanelkage. Herhjemme lavede vi den
med laktosefri smør og i stedet for kærnemælk (da laktosefri kærnemælk ikke altid er at finde) brugte
vi laktosefri cremefraiche 250ml fortyndet med laktosefri mælk så det blev de 3,5dl. Mega lækker og luftigt.
Louiogbearnaisen
Hej Tanya,
Dejligt at høre at, I blev tilfredse med resultatet 😊
Og tak for tippet til en laktosefri kanelkage 👍 Det er jeg sikker på, at der er flere af læserene der bliver glade for!
Hav en fortsat fantastisk dag!
Charlotte Olsen
Hej søde Louise,
Jeg elsker din blog og dine opskrifter, men jeg mangler en pinterest knap på din side.
Nogle gange har du allerede lagt opskriften på pinterest og så kan jeg finde den der og gemme den. Men hvis du endnu ikke har lagt den på pinterest, så er sandsynligheden for at jeg ikke får det gjort, meget stor!
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Tusinde tak for din kommentar, de søde ord og dit forslag til forbedring af læseroplevelsen på bloggen.
Det vil jeg helt sikkert få set nærmere på :-)
Hav en fortsat dejlig dag!