• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Romkugler

    Af Louise | 29 Comments

    Hjemmelavede romkugler af kagerester er nemme at lave og så smager de bare fantastisk. Få den nemme opskrift på mine bedste romkugler her:

    Sus til opskrift Print opskrift
    Romkugler - den bedste opskrift på romkugler med kagerester

    Min bager i Frederikshavn, hvor jeg altid pushede studenterbrød og romkugler, når jeg var hjemme, er simpelthen lukket! Sådan uden videre og uden jeg fik hamsteret et lager.

    Jaja, tænker du - der er jo massevis af andre bagere. Men der må jeg så fastslå, at jeg endnu ikke har kunnet opstøve et helt rigtigt studenterbrød og romkugle - og nej, ikke trøffel, her i Århus eller hos nogen anden bager - heller ikke den populære på Fyn.  Så jeg er i store vanskeligheder nu, da det er min ultimative yndlingskage! :-)

    I min frustration måtte jeg selv i gang  - så med rester fra min chokoladekage blev der testet og fremstillet..

    Romkugler i massevis!

    Og jeps, du kan bruge wienerbrød i dem også. Så har du noget til overs fra formiddagskaffen på arbejdet - gerne tørt og kedeligt, skal det bare med hjem i fryseren.

    Efter en kort dag på studiet, vil jeg smække benene op og snuppe en romkugle til eftermiddagskaffen. Senere står den på mistronesuppe, med alt de skønne sager, jeg fik plyndret i grøntsagsafdelingen idag (:

    Romkugler - den bedste opskrift på romkugler med kagerester

    Romkugler er topnemme at lave, men lad os alligevel lige hurtig suse over opskriften og se på både hvilke kagerester. du skal bruge og guide til de bedste romkugler.

    Romkugler af chokoladekage

    Jeg brugte en rest chokoladekage til de her og det er altså genialt for, du får en endnu dybere smag når du bruger en chokoladekage. Find min bedste chokoladekage her.

    Romkugler med wienerbrød

    Jeps, du kan sagtens bruge weinerbrød til romkugler eller lave en blanding af flere kagerester og wienerbrød. Tilsæt kakaopulver til opskriften, hvis du bruger lyse kagerester som weinerbrød, sandkage og mazarinkage, så romkuglerne får den mørke farve.

    Tilsæt smag til romkugler

    De her er er helt klassiske kun med romessens, men du kan også tilsætte endnu mere smag med lakridspulver, kaffe eller appelsinsaft. Det er kun fantasien, som sætter grænser her.

    Og det samme med topping; brug lige den chokolade eller topping, som du er vild med. Mørk chokolade, hvid chokolade, frysetørrede hindbær eller pistacienødder er også rigtig lækkert.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Opbevaring og holdbarhed

    Kom dem i en luftæt beholder, så holder de sig lækre nogle dage (hvis du kan lade dem stå så længe!)

    Romkugler uden kagerester

    De her romkugler skal laves med kagerester, men er du ude i en anden slags lækker kugle, så tjek de her opskrifter ud, som er uden kagerester.

    • Sunde dadelkugler med appelsin og kakao
    • Chokoladetrøfler
    • Carrot Cake Balls
    • Havregrynskugler

    🍴 Opskrift

    Romkugler - opskrift på lækre hjemmelavede romkugler

    Romkugler

    Hjemmelavede romkugler af kagerester er nemme at lave og så smager de fantastisk. Opbevar dem i en lufttæt boks og så har du lækre romkugler i flere dage.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    • 300 g kagerest
    • 2-3 spsk hindbærmarmelade
    • 2-3 tsk mørk rom og eller romessens
    • Evt. 2 spsk mørk kakao, hvis du bruger en lys kagerest
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom kageresterne i en blender eller foodprocessor og kør den til smulder.
    • Tilsæt hindbærmarmelade og rom lidt af gangen og smag til - konsistensen skal være blød, men fast.
    • Kom romkuglemassen i køleskabet 1 time inden den formes.
    • Form massen til romkugler - store eller små. Det er nemmest, hvis du fugter hænderne med vand inden, du ruller kuglerne.
    • Dyp romkuglerne i smeltet mørk chokolade og rul dem krymmel, kokos eller anden "topping" (den smeltede chokolade kan udelades og du kan sagtens blot rulle dem i topping).
    • Lad romkuglerne trække nogle timer inden servering, så de lige får "sat" sig.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Iben

      juni 13, 2022 at 7:00 pm

      Hej kan de fryses?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 16, 2022 at 10:34 am

        Hej Iben,

        Det har jeg ikke prøvet, så der må jeg blive dig svar skyldig 🙂

        Prøv det evt. ad og lad os høre om resultatet.

        Hav en skøn dag!

    2. Ayman

      juli 27, 2020 at 11:19 am

      Hej!
      Uh hvor ser de bare lækre ud!! Hvis jeg skal lave en 20-25 stk romkugler (mellem størrelse) skal jeg så gange den opskrift op et par gange eller vil en portion være nok?

      De bedste hilsener,
      Ayman

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 27, 2020 at 12:25 pm

        Hej Ayman

        Tusinde tak :) Jeg tænker du skal lave en dobbelt portion for at få de 20-25 styk.

        Mange hilsner
        Louise

    3. Maja

      september 21, 2019 at 1:06 pm

      Hvor mange romkugler bliver der ud af opskriften?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 23, 2019 at 10:53 am

        Hej Maja,

        Det kommer helt an på, hvor store (eller små), du laver dem :-)

        Prøv dig frem og lav dem i den størrelse, du bedst synes om.

        Hav en fortsat forrygende dag!

    4. Marianne

      marts 22, 2018 at 11:04 am

      Hej. Har afprøvet opskrift og det er jo for nemt... og alt alt for lækkert. Tænker bruge dem til min fødselsdag den 1 April og her skal der gul krymmel på.. lidt hyggeligt med fødselsdag i påske hvor man kan bruge alle de skønne farver. Sidder lige nu og venter på at gule kaninboller skal hæve og derefter i ovnen. Tilsidesat vil jeg sige, at selvom du er fra Frederikshavn og det her er romkugler, så bliver det aldrig andet end krumseboller for mig- er nemlig fra Hirtshals og her, er det Krumseboller🤣🤣🤣 Stort klem herfra

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 22, 2018 at 1:12 pm

        Hej Marianne,

        Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

        Dejligt at høre at du kan bruge opskriften på romkugler eller krumseboller om du vil 😝 Og tænker at de helt sikkert bliver fine med gul krymmel på 😊

        Hav en fatastisk dag og god påske når du når dertil 🐣

    5. Karla

      september 24, 2017 at 8:27 pm

      Kommes der ikke smør i romkugler?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 25, 2017 at 2:30 pm

        Ikke i mine romkugler :)

    6. Frederik

      august 25, 2017 at 8:45 am

      Jeg beklager altså meget men romkugler og trøfler ER fuldstændig det samme. Det eneste navnet kommer and på er geografien

      Svar
    7. Lena

      februar 06, 2017 at 4:30 pm

      sejer bageri i Sorø, er også et besøg hver når det gælder romkugler

      Svar
    8. Linnea

      december 04, 2016 at 7:57 pm

      Hvis du eller nogle andre romkugle/ træstamme glade folk kommer til København, kan jeg anbefale at finde Grannys house i torvehallerne eller hovedbutikken i Søborg.
      Jeg har aldrig været den store fan af romkugler før jeg prøvede disse.
      Jeg blev total afhængig. Bor nu i Norge og fandt derfor denne opskrift.
      Jeg skal hurtigst muligt igang:o)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 07, 2017 at 1:26 pm

        Hej Linnea

        Det skriver jeg mig bag øret, tak for tippet :)

    9. Mie

      november 16, 2016 at 9:50 am

      God og nem opskrift som ikke kræver så mange ingredienser. Jeg havde ikke mandelmel og da jeg fik lidt for meget marmelade i puttede jeg lidt mel i. Smagte til med rom og kakao. Mums mums

      Svar
    10. Tina Østerbye

      april 03, 2015 at 11:45 am

      Hejsa...

      Jeg delte portionen i 2 og kom lakrids i den ene halvdel - skal lige finde den rette mængde lakrids, men spises kan de sagtens - MUMS.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 12, 2015 at 7:58 pm

        Hej Tina

        Uh, det lyder lækkert med lakrids i - det skal jeg da også prøve en dag :)

    11. ísbjörg

      marts 20, 2013 at 7:54 pm

      Det smager også fantastisk med marcipan i! ;-)

      Svar
      • Loui

        marts 24, 2013 at 6:55 pm

        Ej, det har jeg aldrig tænkt på - det SKAL prøves :) Tak for tippet :)

    12. Schou

      december 08, 2012 at 9:48 am

      Jeg puttede lidt ekstra mandelmel i.. Det hjalp meget på den lidt klistrede konsistens :)

      Svar
      • Loui

        december 08, 2012 at 12:55 pm

        Hej Schou :

        De så dælme gode ud, dine romkugler :D Fedt, du fik konsistensen rigtig - jeg bliver vist nødt til snart, at prøve endnu en omgang :)

    13. victoria k

      november 28, 2012 at 7:46 pm

      Kom til Skælskør i Nytorv's Konditori! De laver de bedste romkulger :-)

      Svar
    14. Kristine

      november 27, 2012 at 7:24 pm

      NØJH hvor er du led !!!!! Send lige en nordpå - ELLER 10 !!!!! HAPS!!!

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:02 pm

        Hej Kristine

        Hehe, sorry ;) Jeg har sendt en kassefuld med det vuns :)
        Det er revanche for dine biscotti, jeg savlede over forleden og MANGLEDE til min kaffe..

      • Kristine

        november 28, 2012 at 8:47 pm

        Haha, jamen undskyld for pokker da :) Mon ikke vi bare skulle have en bytter med til hinanden, når vi skal mødes til den kop kaffe ;)

    15. Charlotte

      november 27, 2012 at 4:12 pm

      Hej Louise
      Hvis det er Hånbæk bageren, så er de genopstået i dag. Denne nyhed har været i kanal Frederikshavn
      vh Charlotte

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 8:59 pm

        Hej Charlotte

        Naiii, er det rigtig :D:D:D Det er jo fantastisk - jeg skal nordpå, nu!

    16. TildeMa(d)

      november 27, 2012 at 2:36 pm

      Ja, det hedder nu trøfler i mit univers, men skidt pyt, vi kan sagtens blive enige om at det er den bedste kage ever. MUMS. Mit mundvand begynder at flyde....og nej det er ikke til at opdrive anstændige trøfler(romkugler) i Århus.

      Svar
      • Loui

        november 27, 2012 at 9:06 pm

        Hej Tilde

        Hehe, ja, den bliver vi aldrig enige om ;) Da jeg første gang spurgte efter en romkugle hernede, kiggede bager-pigen meget meget undrende på mig!!
        Sig endelig til, hvis du finder en godt "trøffel" hernede - for det er jo en livsnødvendig kage :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen