• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Hjemmelavet pasta

    Af Louise | 8 Comments

    Hjemmelavet pasta er super nemt at lave og kræver næsten kun mel og æg. Se den nemme og hurtige opskrift på lækker hjemmelavet pasta med eller pastamaskine her.

    Jump to:
    • Hjemmelavet pasta uden maskine
    • Ingredienser til frisk pasta:
    • Hjemmelavet pasta med smag
    • Ofte stillede spørgsmål til hjemmelavet pasta
    • Kogetid på hjemmelavet pasta
    • Opbevaring og holdbarhed
    • Lækre opskrifter med frisk pasta
    • 🍴 Opskrift
    Hjemmelavet frisk pasta

    Den hjemmelavede pasta smager bare fantastisk og giver lige det ekstra, som den friske købe pasta ikke har, selvom der nu er ret gode slags på markedet.

    Men det er fedt at lave pasta selv og du kan sagtens gøre det uden en pastamaskine, så her får du en nem og hurtig grundopskrift, som kan bruges til alle slags pasta.

    Om du er ude i fettuccine til Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan, lasagneplader, fyldt pasta eller en klassisk spaghetti.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Hjemmelavet pasta uden maskine

    Jeps, du behøver ikke stikke hovedet i skabet og finde pastamaskinen frem - bare du har en kagerulle, så kan du sagtens lave sådan en omgang frisk pasta.

    Jeg har skrevet fremgangsmåden i opskriften, så se med der, hvordan du laver pasta uden pastamaskine.

    Så lad os få set på opskriften og hvad skal du egentlig bruge til hjemmelavet pasta:

    one pot pasta

    Ingredienser til frisk pasta:

    Jeps, den er god nok! Du har kun brug for 4 ingredienser til at lave en omgang frisk pasta, som smager fantastisk i så mange pastaretter fx. Carbonara med krydderbagte tomater.

    Mel: Du kan både bruge en klassisk hvedemel, tipo 00 (pizzamel) mel eller durummel til at lave hjemmelavet pasta og de giver allesammen et perfekt resultat.

    Æg: Æg giver den der lækre, cremede konsistens og smag i din pasta.

    Salt: Jeps, der skal både salt i pastadejen og kogevandet for, du får den allerbedste smag frem i din pasta.

    Olivenolie: Sammen med æg, så giver olivenolie din dej væske, men gør den også lækker smidig. Vælg en olivenolie, som ikke smager af for meget.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Hjemmelavet pasta med smag

    Den klassiske friske pasta passer til de fleste pastaretter, men du kan også tilsætte smag til din pastadej. Prøv at tilsætte dejen krydderurter eller citronskal, der giver ekstra smag og farve.

    Et andet hit er tomat eller spinat, som også giver super fine farver til pasta.

    Frisk pasta med spinat:

    Brug frossen hakket spinat eller frisk spinat, som er blancheret og finthakket i en blender eller med en stavblender. Tilsæt spinaten til pastadejen og ælt den godt ind i dejen. Så har du nemt en lækker spintpasta med fin grøn farve.

    Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan - pastaret

    Ofte stillede spørgsmål til hjemmelavet pasta

    Kan jeg erstatte hvedemel med durummel?

    Jeps, det kan du godt - du kan også lave 50% af hver - det giver også super lækker pasta.

    Kan jeg lave frisk pasta kun med æggeblommer?

    Jeps, det giver en endnu mere rig smag til din pasta og en virkelig gul farve. Dog skal du bruge virkelig mange æggeblommer, så jeg vil anbefale du bruger æggeblommer på flaske, hvis du vil lave din pasta udelukkende med æggeblommer.

    Kan jeg lave pasta uden æg?

    Nej, i den her opskrift skal du bruge æg.

    Hjemmelavet frisk pasta

    Kogetid på hjemmelavet pasta

    Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 1-3 min. Kogetiden kan variere alt efter tykkelse på din pasta, men et tip er at bide din pasta over og hvis den har en lille hvid midte, så er den klar.

    Opbevaring og holdbarhed

    Frisk pasta kan opbevares i køleskabet, pakket ind i plastikpose eller madfilm, i op til 2 dage. Ellers fryses den også faktisk kommes direkte fra frost i det kogende vand.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Lækre opskrifter med frisk pasta

    Arhmen, det er næsten ikke noget bedre en frisk pasta - og den hjemmelavede pasta er bare ekstra god.

    Pasta med pesto:

    Skal det være helt simpelt, så vend den med grøn pesto eller rød pesto, lidt frisk basilikum og drys med parmesanost, så har du en fantastisk pastaret.

    Pastaretter:

    Andre gode pastaretter, som du kan bruge din hjemmelavede pasta til er de her opskrifter:

    • One Pot Pasta med forårsgrøntsager
    • Feta pasta med tomater
    • Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan
    • Bloody Mary Linguine

    🍴 Opskrift

    Hjemmelavet frisk pasta

    Hjemmelavet pasta

    Hjemmelavet pasta er super nemt at lave og du behøver ikke engang en pastamaskine.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid3 minutter minutter
    Hviletid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 kagerulle eller pastamaskine

    Ingredienser

    • 250 g hvedemel , gerne pizzamel (tipo 00)
    • 3 æg
    • ½ tsk salt
    • 1 spsk olivenolie
    • 1-2 spsk koldt vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom mel i en bunke på bordet og lav en fordybning.
    • Tilsæt æg, salt og olivenolie til fordybningen.
    • Saml/bland dejen med en gaffel eller hænder.
    • Ælt dejen med hænderne til den begynder at samle sig - det tager lige lidt tid, hvor den smuldrer meget, men blev ved, så samler dejen sig. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis du oplever din dej er meget tør.
    • Bliv ved at ælte dejen godt sammen i ca. 3-4 minutter til den er glat og smidig.
    • Del dejen i 4 dele og form til kugler. Dæk kuglerne til med madfilm og lad dem hvilke i 30 minutter på køkkenbordet. Er dit køkken meget varmt, så kom dem på køl.
    • Tag en af dejkuglerne og placer på et meldrysset bird (lad de andre dejkugler blive under plastic, da de hurtigt tørrer ud).
    • Rul pastadejen ud med en kagerulle (eller pastamaskine) til en lang pastaplade på ca. 1-2 mm i tykkelse.
    • Drys pladen godt med mel, inden den anden halvdel af pladenfoldes ovenpå. Drys mere mel på toppen af anden halvdel. Hver side skal være melet, så dine pastastrimler ikke klistrer sammen.
    • Skær pastapladen i strimler i den tykkelse som du ønsker. Vend pastastrimlerne med mel og kom dem på en bakke eller fad, men du laver de øvrige pastakugler.
    • Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 2-3 min.

    Noter

    Frisk pasta kan opbevares i køleskabet, pakket ind i plastikpose eller madfilm, i op til 2 dage.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Isabella

      februar 03, 2020 at 1:35 pm

      Hvor længe tænker du at dejen kan holde sig i køleskabet før at den bliver rullet ud?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 05, 2020 at 3:58 pm

        Hej Isabella,

        Den kan godt holde sig nogle dage i køleskabet.

        Prøv det ad og lad os høre, hvordan det går :-)

        Hav en skøn dag!

    2. gritt

      juni 09, 2019 at 7:06 pm

      så gik jeg igang med at eksperimentere med hjemmelavet pasta - og jeg må sige det ikke er sidste gang. Hold op det var en lækker pasta.
      Det var let og hurtigt. Tak for opskriften

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 10, 2019 at 9:47 am

        Hej Gritt,

        Så fedt at høre :-)

        Og ja, der er stor forskel på hjemmelavet og købe pasta - hjemmelavet smager bare så meget bedre 😋

        Hav en dejlig dag!

    3. Klaus

      august 07, 2018 at 4:14 pm

      0,5 mm ?
      Du mener nok enten 5 mm eller 0,5 cm

      Eller tager jeg helt fejl?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:34 pm

        Hej Klaus,

        Tak for din kommentar og fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.

        Du har selvfølgelig fuldstændig ret :-)

        Jeg retter det med det samme.

        Hav en fortsat skøn dag.

    4. Louise

      september 12, 2017 at 4:52 pm

      Du nævner ikke at ægget skal i???

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 18, 2017 at 11:50 am

        Det har du ret i, det er rette :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen