• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

    Måske sidder du i en spraglet shorts. Hurtig solbrille. Overvejer hvad du skal smide på grillen i den her uge.

    Well.

    Det bliver nok ikke den her opskrift.

    Så hej hej, igen.

    No hard feelings.

    Den passede SÅ godt til de sidste ugers vejr. Regn, kedelige skyer og en anelse blå tæer. For ikke at tale om selvmedlidenhed over, at der stadig var 3 ugers tid til sommerferien.

    En ren vinder ret.

    Og så skete det:

    Vejrmanden hev kortet frem mellem Argentina - Kroatien.

    Kæmpe smil, som var han dagens mand i skysovs.

    29 grader!

    Igen!?

    Arh.

    Det dur altså ikke, når de her bagte kødboller i tomatsauce er smidt ind, med store, fede bogstaver, i min content-kalender.

    En madbloggers hårde liv på den her tid af året. Is til kogende dage eller italienske kødboller til råkolde sommerdage. Den er bare ikke nem.

    Nu vi taler om det, så er det der sommerferie-værk det heller ikke. Altså nemt.

    kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

    For nogle uger siden, gik det op for mig: 

    Assistenter holder også sommerferie!?

    Nooo - don't go, June!

    Yes, du kan godt se det, ik? Vi kan lige så godt lukke butikken - det er ren krise her på fronten ;-)

    Anyway.

    Bogmærk opskriften til 20-22 graders tider. Her burde de bagte kødboller i nem tomatsovs fint kunne klares.

    Med brød "on the side" og en hurtig grøn salat, hvis der skal være lidt til øjet.

    Det her grydebrød er perfekt til de bagte kødboller. Grove pitabrød kan også fint bruges eller et kæmpe italiensk brød. Og det her rustikke brød med rugmel vil også kunne klare opgaven.

    Du bestemmer, bare brødet kan suge til sig, så er der frit valg på alle hylder.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Årh, btw. Cathrine, som tidligere diskede op med de her koldhævede boller herinde, hev det fineste, pæneste brød ind på Instagram i weekenden. Vi taler sådan rocker pænt med lækker skorpe og prof' mønster.

    Ligeledes vil det fad kødboller.. krydrede frikadeller i tomatsovs.

    Når du har fået rullet kødbollerne, så passer det faktisk sig selv. Det eneste du skal gøre er at have rigeligt med viskestykker på lager til fedtede fingre. Og nåhr ja,  lige lave heads up til dem, du skal dele spisebord med; Hvidt tøj. Det er no-go!

    kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

    Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid1 time time 30 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 30 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    Kødboller

    • 450 g oksekød
    • 1 lille løg, finthakket
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • 75 g græsk yoghurt, her 10%
    • 50 g rasp
    • 1 æg
    • 1 spsk oregano
    • Salt/peber

    Tomatsauce

    • 2 spsk olie
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 600 g passata, er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
    • 1 dl rødvin
    • 2 tsk chiliflager
    • 1 tsk sukker
    • ¼ tsk kanel
    • 1 spsk oregano
    • Salt/peber

    Top

    • 200 g feta

    Servering

    • Friskhakket persille
    • Ristede pinjekerner
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Kødboller

    • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
    • Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
    • Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
    • Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
    • Tag dem herefter af panden igen.
    • Brug panden til tomatsaucen.

    Tomatsauce

    • Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
    • Hæld saucen over i et ovnfast fad.
    • Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
    • Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
    • Skru ovnen op til 225 grader.
    • Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
    • Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.

    Server

    • Top med friskhakket persille og pinjekerner.
    • Spis med godt brød, pasta eller couscous.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Flere gode opskrifter på kødboller:

    • Spaghetti Meatballs
    • Meatball sandwich
    • Chorizo Meatballs 

    Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne.

    MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    OBS! Jeg lavede en kæmpe fejl, da jeg fotograferede de her billeder. Mit kamera havde været brugt til undervisning, hvilket gjorde at filformatet stod til JPEG og ikke Raw, som jeg altid fotograferer i.

    Det gjorde, at billedbehandlingen blev markant længere, da jeg ikke kunne bruge mit normale workflow i Lightroom og farvekvaliteten i billederne ikke er spot on.

    Rigtig mange kameraer kan have svært ved at fotografere rød og derfor er det en kæmpe fordel, at fotografere i raw.


    BONUS: Få min gratis guide til det bedste fotoudstyr for begyndere til gode billeder. Klik her og få fotoguiden nu

    BILLEDE 1: Fad + ske + brød

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

    BILLEDE 2: Close up, brød + kødbolle

    Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.8

    Håndholdt kamera, derfor kort lukketid.

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

    BILLEDE 3: Ske i fad + brød

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

    Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, tynd diffuser mellem vindue og motiv, for at undgå for meget genskin i ske. Grå reflektor 0,5 meter fra motiv i bunden.

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kirsten Jønsson

      februar 08, 2024 at 1:11 pm

      Det er meget lang tid i ovnen, med de el-priser vi har.
      Er det vigtigt for det endelige resultat?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 14, 2024 at 12:58 pm

        Hej Kirsten

        Det giver smag til retten, da saucen koger ind. Men du kan sagtens give retten kortere tid eller lave den på komfuret på en pande eller i en gryde :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen