• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

    Af Louise | 32 Comments

    Den lækreste tuc kage, som er fyldt med rabarber, marcipan og flødeskum og smager helt fantastisk. Få opskriften på den nemme rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på rabarberkage

    Tuc kiks kage eller faktisk en rabarberkage med tuckiksbund.

    Hurra for rabarber! Jeg er gået lidt i selvsving over de fine stængler og da en kagemulighed bød sig i sidste uge, ja, så slog rabarberne til igen!

    Jeg kan uden tvivl sige, at det  til dato er den allerbedste rabarberkage jeg har bagt. Sådan en kage med tuckiks er bare perfekt og indeholder alle mine yndlings herligheder; rabarber, marcipan, tuckiks, nødder og flødeskum.

    Tuc-kiks

    Tuc kage med rabarber og flødeskum

    Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på rabarberkage

    Tuckage med rabarberskum

    Tuckagen her er med et lag rabarberkompot og så flødeskum, men du kan sagtens blande de to til en lækker rabarberskum og komme ovenpå kagen.

    Der smager også fantastisk og ser super fint ud med det lyserøde rabarberskum på toppen.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Tuc kage med frugt

    Er du ikke vild med rabarber, så kan du sagtens lave den her tuc kage med lige præcis, den frugt, som du er vild med eller som lige er i sæson. Og både frisk frugt og frugtkompot er lækkert at bruge.

    Frisk frugt: Fordel flødeskum på bunden og top med friske hindbær, jordbær, blåbær eller lav et bærmix, som ser super lækkert ud på en sommerkage

    Frugtkompot: Både æblekompot, hindbær og stikkelsbærkompot er rigtig lækker erstatning for rabarber.

    Rabarberkage med tuckiks og flødeskum - opskrift på Tuc kage

    Holdbarhed og frysning

    Kan en tuc kage laves på forhånd? Jeps, du kan nemt lave bunden med tuckiks dagen i forvejen og så toppe med frugt og flødeskum lige inden servering.

    Dog kan bunden ikke fryses, så mister den sin lækre sprødhed. Så spis kagen frisk, mens den er allerbedst.

    Flere lækre kager

    • Jordbærkage
    • Roulade med rabarber, marengs og flødeskum
    • Rabarberkage med mandler
    • Rabarberkage med marcipan og mandelmel

    🍴 Opskrift

    Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

    Nem og lækker rabarberkage med sprød bund, rabarberkompot og flødeskum på toppen. Kan nemt laves dagen i forvejen og så toppes med flødeskum lige inden servering.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Hviletid3 timer timer
    Samlet tid3 timer timer 40 minutter minutter
    Antal: 8 pers

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 springform 22-24 cm

    Ingredienser

    Bund

    • 3 æggehvider
    • 200 g sukker
    • 100 g hasselnøddemel eller mandelmel
    • 1 pakke knuste tuc-kiks
    • 75 g revet marcipan

    Frugtkompot

    • 500 g rabarber i tern, eller hindbær, solbær, stikkelsbær, blommer, brombær osv.
    • 1 dl sukker
    • ½ dl vand
    • 1 vaniljestang, eller 1 tsk vaniljepulver

    Top

    • 2,5 dl piskefløde
    • Hakkede hasselnødder eller mandler - gerne ristede
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bund:

    • Pisk æggehviderne stive.
    • Kom lidt af sukkeret i øggehviderne, mens der piskes. Blev ved indtil alt sukkeret er kommet i og er "opløst" i hviderne. Det tager 4-5 minutter.
    • Tilsæt hasselnøddemel, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt sammen.
    • Hæld massen i en smurt springform (22 cm)
    • Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter.
    • Tag bunden ud og afkøl lidt i formen.

    Rabarberkompot:

    • Imens laves rabarberkompotten.
    • Kom rabarbertern, sukker, vaniljekorn+stang og vand i en gryde. Kog det op og lad det koge nogle minutter. Rabarberne skal ikke koge ud!
    • Tag kompotten af varmen og lad den afkøle lidt.
    • Fordel den lune kompot på den lune bund, mens bunden stadig er i springformen.
    • Lad kagen afkøle og sætte sig nogle timer - gerne natten over.

    Servering:

    • Pisk fløden til skum og fordel det på kagen.
    • Drys med hakkede nødder og server straks.

    Noter

    Kan du ikke finde hasselnøddemel, så blend almindelige hasselnødder meget fint eller brug mandelmel.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lis

      februar 27, 2023 at 6:02 pm

      Kan jeg måske bruge frosne rabarber?
      Er kagen ikke super svær at få ud fra springformen?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 28, 2023 at 2:09 pm

        Hej Lis

        Ja, det kan du sagtens - er de meget vandede, så tilsæt evt. lidt majsstivelse.
        Nej, det synes jeg ikke. Jeg har bagepapir i bunden af formen.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Trine

      august 13, 2022 at 6:28 am

      Hejsa,
      Forbliver bunden sprød, når den har stået i køleskabet med rabarberkompot på toppen?:)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 16, 2022 at 12:03 pm

        Hej Trine

        Bunden skal ikke være super sprød, det er mere ovre i en makronbund i kagen her :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Hanne

      september 30, 2020 at 8:30 pm

      Wauw den er god. Mine rabarber var kogt ud, men det betyder intet, når alting smager så fantastisk

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 01, 2020 at 10:34 am

        Hej Hanne,

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)

        Hav en super dag!

      • Lene

        november 17, 2020 at 12:22 am

        Hej. Vil lige høre, om jeg kan bruge noget andet end marcipan, da det jo er ret dyrt? Hilsen Lene🙋🏼‍♀️

      • Louiogbearnaisen

        november 24, 2020 at 4:20 pm

        Hej Lene,

        Jeg har ikke testet kagen med andet end marcipan, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

        God bagelyst!

    4. Benthe Helmer

      juni 16, 2020 at 1:08 pm

      Når kompotten er fordelt på bunden er det så i køleskab eller på køkkenbord at kagen skal opbevares til næste gang
      Mvh
      Benthe

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 18, 2020 at 3:56 pm

        I køleskabet 🙂

        God bagelyst!

    5. Lillian Jønsson

      maj 29, 2020 at 10:06 am

      Bedste rabarber kage , ever.....Mmuuummmssss <3

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 29, 2020 at 10:50 am

        Hej Lillian,

        Hvor er jeg glad for at høre, at den var et hit :-)

        Tak fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse med os.

        Rigtig god dag og weekend!

    6. Louise

      april 25, 2020 at 10:42 pm

      Kan jeg bruge hvedemel i stedet for? :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 27, 2020 at 3:03 pm

        Hej Louise,

        Nej desværre, men du kan udskifte hasselnøddemel med mandelmel. Bunden er en form for makronmasse, så den bliver ikke god med hvedemel.

        God bagelyst!

    7. Britta Olesen

      juli 23, 2018 at 9:12 pm

      Vil lige høre om kagen kan fryses med rabarber, og så pyntes på dagen, hvor den skal spises?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 24, 2018 at 12:35 pm

        Hej Britta,

        Tak for din kommentar og spørgsmål til kage.

        Jeg har aldrig prøvet at fryse kagen, men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en dejlig dag.

    8. Fatma

      maj 14, 2018 at 9:49 pm

      Hvor meget piskefløde bruger du til en kage? :o)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 15, 2018 at 2:57 pm

        Hej Fatma,

        Tak for dit spørgsmål.

        Hvor meget piskefløde du skal bruge til kagen er helt afhængig af, hvor flødeglad du er :-)

        Jeg vil skyde på ca. 2,5 dl (rundt regnet).

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en super dag.

    9. Fatma

      maj 14, 2018 at 9:35 pm

      Hej Louise. Skal kagen bages med varmluft eller almindelig ovn? Jeg påtænker at bage den til mine kolleger om et par dage, så jeg skal nok bage to. Ville du bage den på varmluft så?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 15, 2018 at 2:55 pm

        Hej Fatma,

        Tak for dit spørgsmål.

        Om kagen skal bages med vamrluft eller i alm. ovn, kommer helt an på din ovn. Min bager meget hårdt ved varmluft, så det bruger jeg stort set aldrig. Men har du en ovn, som bager okay ved varmluft, så kan du sagtens bruge det :-)

        Håber det kan hjælpe dig.

        Lad mig endelig vide, hvordan resultatet blev :-)

        Hav en dejlig dag

    10. Anne

      februar 02, 2018 at 5:13 pm

      Hej Louise! Er LIGE faldet pladask for din kage! Og til mit held bugner min fryser med rabarber der trænger til at blive brugt. :D
      Jeg skal dog lige høre.. Hvor stor en springform du har brugt? Kan ikke se det står nævnt nogle steder. ;)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 05, 2018 at 3:19 pm

        Hej Anne,

        Tak for dit spørgsmål og de fine ord :-)

        Jeg tror at den springform jeg brugte var omkring 22-24 cm.

        Hav en dejlig dag og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål eller vil dele din rabarberkage med os :-)

    11. Dorthe

      juni 19, 2016 at 10:40 pm

      Hej
      Skal kagen i køleskabet natten over ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juni 20, 2016 at 10:38 am

        Hej Dorthe

        Nej, ikke nødvendigvis :)

    12. Anette

      maj 04, 2014 at 9:31 pm

      Mums :-)
      Lækker, syndig; Har du rabarber i haven, så se at komme i gang; du vil ikke fortryde denne skønne kage.

      Svar
    13. Johanne

      maj 02, 2014 at 2:08 pm

      Når du skriver kagen skal stå og afkøle, er det så i køleskab eller ved stuetemperatur? :)

      Svar
    14. Olivia

      juli 15, 2013 at 7:20 pm

      Uhh den skal afprøves. Er desværre ikke særlig glad for tuckiks, tror du man kan benytte digestive kiks i stedet for? :)

      Svar
      • Loui

        juli 16, 2013 at 9:50 am

        Hej Oliva

        Det er jeg helt sikker på vil smage godt også :)

    15. Bitten

      juli 15, 2013 at 3:56 pm

      Kææææft den ser god ud! Godt jeg har rabarber i fryseren :D

      Svar
      • Loui

        juli 15, 2013 at 5:06 pm

        Yeaaahr :D De skal op ;)

    16. Sine

      juli 15, 2013 at 2:14 pm

      Årh den ser lækker ud! Har endda næsten alle ingredienserne herhjemme. Tak for opskriften.
      Det lyder som om du rigtig nyder ferien.

      Svar
      • Loui

        juli 15, 2013 at 5:08 pm

        Velbekom, den er altså også skøøøøn :) Ja, jeg prøver i hvert fald på det :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen