Bag nemme, sunde madmuffins, som er genial ide til madpakken for både børn og voksne. Få grundopskrift på mad muffins og prøv dem med laks og spinat eller bacon, ost og squash.
Jeg overvejede at begynde at lave korssting i efteråret.
Og lige her var der ret mange, som kender mig godt, der var ved at dø af grin.
For ja, jeg fik faktisk ikke rigtig kørekort til symaskinen i håndarbejde!
Eller har strikket eller hæklet noget.
Ever.
Nå. Men.
Det er jo ikke det samme.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Så intet problem.
Ind på Google og google "korssting begyndersæt".
Åbenbart hedder det ikke rigtig korssting mere som i 90'ernes håndarbejde, hvor man lavede det obligatoriske bogmærke. Vi er mere ovre i broderier nu.
Same same.
Lige lure på diverse webshops (der faktisk gerne måtte krudte lidt mere op for info til os begyndere)
Bum bum bum.
"Ej, det ser også for nemt ud".
"Hmm, jeg er ikke vild med fugle, så sådan vil jeg ikke lave"
"To blomster? Arrh, det skal jo også tage lidt tid.."
"Den pude ser da meget sej ud"
Haps, broderi-kittet røg hjem.
Efter 3 ugers levering.
Fra Holland.
...Uden brugsanvisning.
Come on!
- For hvor starter man?
- Skal der bindes knude på snoren?
- Og hvordan laver man egentlig det korssting?
- For ikke at tale om at få det tykke garn ind gennem nålehullet uden, at "hrøøøh" have slugt halvdelen af garnet i processen?
Tak til Youtube (selvom det med garnet og nålen har jeg endnu ikke helt luret..)
Og kom der en pude?
Oh yea!
Kommer der flere?
Nope.
Det var det.
Jeg holder mig til køkkenet og hurtige resultater på under 1 time ;-)
Og de her madmuffins kan klares på den halve tid. Faktisk 25 minutter, hvis du står klar derude med hele molevitten.
Pisk, bland, bag.
Så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
De her æggemuffins er også meget gode til den sag.
Det samme med det her brunchbrød.
Anyway.
Giv de her madmuffins et skud først. Jeg garanterer, du hverken behøver Youtube eller kreative talenter for at klare sådan en omgang :-)
(Puden ..tjek den ud ovre på Instagram)
Guide til Madmuffins
Jeg har ikke testet det, så der bliver jeg svar skyldig.
Niks, den skal du holde fat i.
Jeps, du erstatter det bare med hvedemel
Det er en genial grov mel, som er nem at bage med (læs guide til hvid hvede her)
Ja, det er bare at fylde fryseren op, så der er til madpakken
Ideer til fyld i madmuffins
Nap dem her eller bland løs mellem ingredienserne.
- Skinke og peberfrugt
- Soltørret tomat og feta
- Spinat og feta
- Skinke og broccoli (kog broccoli inden)
- Æble og cheddarost
- Kylling og parmesan
- Laks og rucola
Madmuffins med laks og spinat eller bacon, cheddar og squash
DET SKAL DU BRUGE
- 1 muffinplade (12 stk)
- 12 papir muffinsforme
Ingredienser
Muffins
- 350 g græsk yoghurt 2%
- 70 g rapsolie
- 2 æg
- 1 spsk honning
- 235 g hvedemel
- 50 g groft mel , fx hvid hvede, fuldkornshvedemel eller rugmel
- 1 spsk bagepulver
- ½ tsk salt
- ⅛ tsk peber
Fyld #1: Laks og spinat
- 100 g gravad eller røget laks, i strimler
- 1 dl frisk babyspinat
Fyld #2: Bacon, cheddar og squash
- 100 g stegt bacon i tern
- 1 dl revet cheddarost
- ¼ groftrevet squash
Topping
- 2 tsk sesamfrø
Sådan gør du
- Kom yoghurt, olie, æg og honning i en skål og pisk det sammen med et piskeris.
- Tilsæt mel, groft mel, bagepulver, salt og peber og vend det i dejen. Dejen skal være ret tyk og klistret.
- Og så er det bare at vælge det fyld. som du vil blande i dine muffins.
Fyld #1:
- Kom laks i strimler og babyspinat i dejen og vend det i (dejen er tyk, så der skal mases lidt).
Fyld #2:
- Kom bacon, cheddar og revet squash i dejen og vend det i (dejen er tyk, så der skal mases lidt).
- Fordel dejen i 12 muffinforme i muffinplade og drys med sesamfrø.
- Bag ved 180 grader (alm. ovn) i 18-20 minutter.
- Tag muffins ud af ovnen og vip dem ud af den varme muffinplade, så de ikke bager videre. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
VIDEO
Noter
Madfotografering og foodstyling
Jeps, det er anderledes i dag, for spejlreflekskameraet (Canon EOS 5D Mark IV) er skiftet ud og i stedet er madbillederne fotograferet med en Iphone 13 på et Manfrotto-stativ og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere i mit kursus: iPhone fotografering og gratis video-foodstylingguide: 4 step til bedre madbilleder (om du bruger spejlrefleks, mirrorless eller smartphone)
Sabina
Kan de laves med græsk yoghurt på 10%?
Loui&bearnaisen
Hej Sabina
Jep, det kan de sagtens :)
Mange hilsner
Louise