Nem opskrift med kylling: Kylling og kartofler i samme pande med parmesan/spinatsauce er en lækker og let hverdagsret til aftensmad, når det skal være nemt, men stadig sundt. Lav hele kyllingretten i en pande og server med en grøn salat og groft brød - få den populære opskrift her
Er vi der nu igen?
Yes.
Alt godt i én pande med kylling og kartofler. 30 minutter. Og der er serveret. Nem aftensmad på en hverdag.
Det virker!
Opskriften på aftensmad med kylling og kartofler kan du som altid stikke i lommen herunder. Men inden du når så langt, så lad os lige suse over et par punkter i opskriften.
Kylling og kartofler i pande
Kylling: Jeg brugte kyllingestykker med ben for allermest smag, men du kan sagtens lave den nemme ret med kyllingebryster eller kyllinginderfilet.
Parmesan: Om du kører en hel parmesan eller hiver en pre-chopped pose ned fra kølehylden, det bestemmer du. Yes, der er mere smag i en hel fætter, men på en ganske almindelig tirsdag fungerer den nemme løsning fint.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Herbes de Provence: Herbes de Provence er et blandingskrydderi, som du kan finde i langt de fleste større supermarkeder. Eller du kan finde krydderislatterne frem fra krydderiskabet og mixer din egen blanding.
Madlavningsfløde: Du bestemmer fuldstændig om du går all in på en fuldfed piske eller vælger den ultralette madlavningsfløde. Jo mere fedtfattig, jo heller end gerne vil saucen skille. Og noget af smagen ryger også i svinget. Jeg brugte en 18% madlavningsfløde.
Grøntsager: Niks, du får ikke lov til at udelade spinat og tomat på min vagt ;) Retten skal spices op med grønt
Ofte stillede spørgsmål
Jojo. Man kunne strække sig og krudte op i ovnen, smide panden derind. Det er smart. Hvis du ikke har en ovn som min, der tager på den gode side af 20 minutter at varme op.
Jeps, det kan du sagtens. Vælg en frossen spinat, som ikke er hakket. Jeg vil komme ca. 150 g frossen spinat i retten.
Ja, det kan du fint.
Flere nemme opskrifter med kylling
Bliver du vild med opskriften her, så du vi helt sikkert også synes, de her opskrifter med kylling er et hit:
- Kyllingebryst i sennepssauce - med bacon og timian
- Kylling i grillet rød peberfrugtsauce
- Fajitas med kylling og peberfrugt
Kylling og kartoffel i spinat og parmesansauce
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 hel kylling, delt eller 5-6 stykker bryst og lår med ben.
- 2 fed hvidløg, finthakket
- ½ løg, finthakket
- 1 tsk paprika
- 1 spsk Herbes de provence
- 1 tsk chiliflager
- 450 g små kartofler, delt i kvarte
- 6 cocktailtomater, delt i kvarte
- 1 hønsebouillonterning
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 dl parmesanost, revet
- 2 dl håndfuld babyspinat (ca. 50-60g)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom olie på en stor pande og brun kyllingestykkerne på alle sider.
- Tag kyllingen af panden igen.
- Kom hvidløg, løg paprika, herbes de provence og chiliflager på panden og svits 1 minut.
- Tilsæt kartofler og svits dem med 2 minutter.
- Kom tomater på panden og svits dem med 30 sekunder.
- Hæld herefter vand og bouillonterning på panden, skru ned til jævn varme og lad det hele simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt madlavningsfløde, parmesanost, spinat, salt og peber til panden.
- Lad spinaten falde lidt sammen og kom herefter kyllingestykkerne tilbage på panden.
- Lad retten simre 15-20 minutter ved svag varme til kyllingen og kartoflerne er møre.
- Smag til med salt og peber.
- Server med et drys frisk parmesan på toppen, godt brød til at suge saucen og en frisk salat.
Tina
Wow for en smagfuld oplevelse 🤩. Jeg er straks fan 🥰.
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Ej, hvor dejligt at høre - tak :)
Mange hilsner
Louise
Mette
Ser godt ud.
Kan det hele tilberedes om formiddagen, og blot varmes op til aften? Eller i et ildfast fad og i ovnen til aften?
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Du kan begge dele :) Laver du den om formiddagen, så vent med at komme spinat i til du opvarmer den igen, det giver det bedste resultat.
Mange hilsner
Louise
Josephine
Hallo, den her ret er episk. Jeg opdagede din blog i sommers, og vi har allerede lavet retten her mange gange.
I øvrigt vild med formatet og din tilgang til madlavning!
Loui&bearnaisen
Hej Josephine
Tusinde tak for sin søde kommentar - det er bare så dejligt at høre :)
Mange hilsner
Louise
Anette
Hejsa.
Har du brugt små kartofler med skræl ? Ser mega lækkert ud
Kh. Anette
Loui&bearnaisen
Hej Anette
Ja, jeg har brugt små, nemme kartofler med tynd skræl, som renset og skrubbet godt.
Mange hilsner
Louise
Anne-Dorthe Jensen
Kan man bruge frossen spinat - i så fald hvor meget til 4 personer?
Loui&bearnaisen
Hej Anne-Dorte
Jeps, det kan du sagtens. Vælg en frossen spinat, som ikke er hakket. Jeg tænker jeg vil komme ca. 150 g frossen spinat i retten.
Mange hilsner
Louise
Anette
Simpelthen så lækker - hele familien var begejstrede - og de forlanger, at den snart kommer på bordet igen ☺️
Louiogbearnaisen
Hej Anette,
Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at hele familien var begejstret for den 👍😀
Hav en skøn dag!
Lotte Osted
Hej,
Virkelig skøn ret for os der godt kan lide kyllongeretter, og gerne vil have nye udfordringer. Har også lavet den i stor dyb “ovnklar” pande med godt resultat. Vores venner er aldrig bange for at være “prøvekaniner” hos os, og den gik rent ind 👍
Har af samme grund printet opskriften ud, og den er nu en del af vores tilbagevendende opskrifter.
Gode hilsner
Lotte
Louiogbearnaisen
Hej Lotte,
Tusinde tak for din fine kommentar - hvor er jeg bare glad for at høre, at I og jeres venner er så glade for opskriften :-)
Hav en fantastisk dag!
Bente Bugge-Berge
NYYYYYDELIG!!!
Louiogbearnaisen
🙏 Bente - dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 😀
Hav en skøn dag!
JM
Super smagfuld opskrift
Gjorde som Lis Malling og kom det hele i et ovnfast fad i ovnen til sidst.
200 grader i ca. en halv time
Louiogbearnaisen
Hej JM,
Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at den blev god :-)
Godt tip med at kommen den i ovnen 👍
Tak og hav en fortsat skøn dag! 😀
Christina
Er ikke den store parmesan-fan - kan man bruge en anden slags ost ?
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Det burde du sagtens kunne - det får selvfølgelig en anden smag, da parmesan er en relativ stor del af saucen, men en anden smagfuld ost, vil helt sikkert også være lækkert :)
Lis Hvenegaard Milling
Hej.
Super opskrift, jeg forberedte det hele på panden som efter opskriften og samlede det i et ildfast fad, med kylling øverst. Det fik 35 min v. 200 gr. og blev perfekt 👍
Mvh Lis Milling
Louiogbearnaisen
Hej Lis.
Tak for din kommentar - dejligt at høre at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en skøn dag!
Maj-Britt
OMG (sagt højere end Janice fra Venner)
Den bedste kyllinge-ret jeg længe har smagt. Er pænt glad for at jeg lavede dobbelt portion og nu har ekstra i fryseren 😊
Du er simpelthen genial.
Louiogbearnaisen
Hej Maj-Britt,
Tusinde tak for de fine ord og skønt at høre, at du er vild med opskriften 😀
Hav en super dag!
Mille
Super skuffet over den her opskrift. Begge gange jeg har lavet den har kyllingen været super rå selv efter at have fået 3x det opskriften sagde. Sidste gang jeg har lavet den.
Louiogbearnaisen
Hej Mille,
Tak for din kommentar og jeg beklager, at du ikke er tilfreds med resultatet.
Jeg har ikke selv oplevet, at kyllingestykkerne var rå efter at have stået og simret - måske du har brugt nogle meget store stykker? Du kan evt. prøve med kyllingefilleter - det smager også dejligt :-)
Hav en dejlig dag.
Mette
Ser helt vildt godt ud.
Jeg ejer ikke så stor en pande, så kan jeg flytte det hele over i et ildfast fad og så ind i ovnen og opnå samme smag?
Louiogbearnaisen
Hej Mette,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jep, du kan sagtens steg det hele af og så samle det i et fad :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en forrygende dag!
Anja
Wow, har lige prøvet din opskrift her til aften, yummy! Det er ikke sidste gang jeg laver den. Kartoflerne skulle have lidt længere end 20 min for at blive møre, men det ved jeg til næste gang ;-)
Louiogbearnaisen
Hej Anja,
Tak for din kommentar og de fine ord - skønt at høre at du kunne bruge opskriften :-)
Nogle gange kan den tid retten skal stå og simre godt variere lidt alt efter størrelsen på kartoflerne, blussets styrke osv. så ja, det er med at prøve sig frem :-)
Hav en skøn dag!
Peter
Har lavet denne ret flere gange nu, og hold da op den er god. Også serveret til gæster, som var meget tilfredse. Mange tak for lækkerierne
Louiogbearnaisen
Hej Peter,
Tak for din kommentar og de fine ord - så skønt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Må indrømme at jeg helt får lyst til at lave den igen - for den er altså bare så lækker og så er den nem at lave :-)
Hav en dejlig dag!
Morten
Hej Loui!!
Jeg er kæmpe fan! Det smager simpelthen så mega godt :p fruen er også oven ud lykkelig! Mange tak for en dejlig opskrift ;)
Louiogbearnaisen
Hej Morten,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - hvor er det dejlig at høre, at I er vilde med opskriften :-)
Hav en fantastisk dag.
Helle Høst
Dejlig udiktatorisk opskrift. Der er god plads til egne indfald. Jeg har ikke smagt den endnu, men det kommer
Louiogbearnaisen
Hej Helle,
Tak for din kommentar.
Håber du kan lide opskriften - skriv endelig igen og lad mig høre, hvad du synes om den.
Hav en fantastisk dag.