Fajitas med kylling, peberfrugt og krydderier er lækker mexicansk mad, som er super nemt, når du laver det i ovnen. Få opskrift på fajitas her
Er det røget ind bagerst i skabet? Mellem de flåede tomater med smag, artiskokker på dåse og de halve poser med tørrede abrikoser, svesker og bulgur. Det, du aldrig helt kommer i bund med.
Er dit hjemmelavede taco spice mix blevet mast derind?
Det røg på den mexicanske lakseside. Måske i en omgang hakket oksekød og... blev glemt!
Frem med det.
Eller har du endnu ikke fået bakset en omgang sammen, så sus ned (eller ind på nettet) og tøm krydderihylderne.
Vi skal bruge rigeligt af taco krydderiet til den her omgang fajitas i dag.
Yes, mexicansk fest.
TOP 10 MADPAKKE-FAVORITTER:
Få vores 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten, der sidst på eftermiddagen.
Igen igen.
Men skal vi ikke aftale, at det er sådan en hverdags-mexicansk fest?
Opskriften på fajitas er i hvert fald så nem og hurtigt, at den burde være klistret til din ugentlige madplan.
Især fordi fajitas også storstråler på madpakken dagen efter.
Som jeg, måske lidt for ofte og friskt, får proklameret; det bliver bare ikke meget bedre.
Men det gør det altså ikke ;)
Så.Du kan gå all in med hjemmelavede tortillas, salsa og en god mole. Du kan også klikke de pre-made sager hjem - ingen hævede øjenbryn herfra.
Er du i overskudshjørnet. Har bare en lækker dag, så har jeg været i arkivet og hevet de bedste samarbejdspartnere frem til fajitas.
Tilbehør til fajitas
- Mexicansk salat med spidskål
- Mexicansk salat med lime og chili
- Pico de Gallo
- Stegte sorte bønner eller ris
- Tortillas
Salsaen? Nu bliver det lidt pinligt. Den er der ikke. Altså i arkivet.
Vi er helt enige, det burde den være.
Men åbenbart er det der, jeg springer over med mine lange kridtstænger - hver evig eneste gang. Haps, pre-made salsa. Nemt!
Den bliver kradset bag øret og så aftaler vi, at du får en omgang salsa i det nye år.
Lad os se på sagen.
Fajitas med kylling og peberfrugt i ovn
- Ovn, pande, grill - du vælger! Fajitas kan laves på det hele. Grillen giver en ret lækker smag.
- Farven på peberfrugt kommer ikke så nøje - orange, gul smager nogenlunde ens. Den røde er lidt sødere og den grønne er skarp. Vælg dem, som du kan lide.
- Kyllingestrimlerne kan sagtens marinere natten over. De bliver kun bedre.
- Og hey, gider du ikke kylling, så dur oksekødsstrimler, mørbrad og kalkun også perfekt.
Lav vegetarisk Fajita
Ofte så lander det her spørgsmål til opskrifterne:
"Kan den laves vegetarisk?"
Så nu indfører vi noget nyt. Okay, egentlig går al æren til min assistent June, for jeg har bare sagt pænt tak og nappet ideen. Ideen med at hver opskrift, som kan laves vegetarisk, får en hurtig note til hvordan.
Og vi starter i dag, samtidig med at vi får fikset en vegetarisk-kategori inde i opskriftsarkivet. Der er efterhånden en del af de vegetar-opskrifter herinde, og der kommer kun flere til. De skal nemt kunne findes :)
Vegetarisk fajitas
- Udover du selvfølgelig beholder peberfrugter og løg, så tilsæt aubergine, squash eller svampe.
- Det skal helst være grøntsager, som du kan skærer i strimler og som ikke er alt for overskyggende i smag, for at du får den helt rigtige fajita-følelse. Blomkål ville jeg svinge udenom.
- Er du på mejeriprodukter, så vil ca. 250 g halloumi ost være et hit.
- Bland olie, lime og taco mix med grøntsagerne - ingen marinering her, det får grøntsagerne til at smide væsken og miste deres "bid"
Fajitas med kylling, peberfrugt og krydderier
Ingredienser
Ovn
- 400 g kyllingeinderfilet, eller kyllingebryst
- 3 spsk olie
- 1 spsk hjemmelavet taco spice mix
- 1 lime
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 rødløg
Servering
- 2 lime
- 2 dl Frisk koriander , eller persille
- 8 tortillas
- Avocado, salsa, creme fraiche, guacamole..
Sådan gør du
Ovn
- Skær kyllingen i mindre strimler.
- Kom kylling, olie, limesaft og taco krydderi i en pose eller i en stor skål. Vend det hele godt sammen og lad det trække i køleskabet i min. 45 minutter - gerne længere.
- Fordel den marinerede kylling med overskydende saft på en bageplade eller i en lille bradepande.
- Skær peberfrugter og løg i strimler. Kom dem på pladen med kyllingen.
- Krydr med peber og salt (taco krydderiet er ret salt, så vurder mængden).
- Kom pladen i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter afhængig af tykkelse på kyllingestykkerne.
- Skru ovnen over på grill og grill i ca. 2 minutter.
Servering
- Skær lime i både og fordel dem på pladen med kylling og grøntsager. Top med friskhakket koriander eller persille.
- Server med lune tortillas, salsa, avocado, creme fraiche, guacamole og evt. en mexicansk salat.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE:
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/6.7
Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 14.00. Motiv ca. 1 meter fra vindue.
Lær mere: 7 tips til bedre madbilleder
Skriv en kommentar