Taco muffins er perfekte som appetizer eller på madpakke - og så er de nemme at lave med kun tortilla pandekager, som taco skaller og hakket kylling eller oksekød, som fyld. Få den lækre opskrift og video på taco muffins her.
Taco muffins, tortilla muffins, taco cups, taco skaller? Jeg var ude i en hel del overvejelser omkring navnet på de her fine, små mexicanske snacks.
Jeg tænker, vi går med taco muffins.
De helt nemme af slagsen - især, hvis du har en rest fyld fra et mexicansk aftensmadsgilde, som har været på madplanen en dag. Så er det bare at fylde op, bage og så er der geniale taco cups som appetizer, snacks til festen eller tacos på madpakken, som giver leverpostejmaden baghjul.
Taco muffins
3 ingredienser og så er der muffins i mexicansk stil. Okay, du skal lige lave fyldet, men har du en rest, så bruger du blot den i dine tacomuffins.
Tortillapandekager: Hvede, majs eller den grove udgave af tortillas kan fint bruges. Og finder du helt små tortillapandekager, så behøver du faktisk ikke dele dem inden, du kommer dem i muffinhullerne - der passer de fint, som en lille skål.
Fyld: Jeg har brugt hakket kylling, grøntsager og masser af krydderier til mit mexicanske fyld. Men er du mere til hakket oksekød og knap så mange grøntsager, så kan du sagtens fylde det i de her taco muffins.
Det samme med en vegetarisk udgave med enten plantefars eller bare ren grøntsager - det er også ret lækkert, som fyld.
Ost: Vælg din favorit! Jeg blandede en omgang revet mozzarella med cheddar, men en klassisk tex-mex ost er også genial på toppen.
Tip til tortillas
Har du fået fingre i nogle lidt tykke eller stive tortillas, som brækker når du kommer dem i muffinhullerne?
Giv dem 10 sek. i mikroovnen, så bliver de bløde og "foldbare", så du nemt kan komme dem i muffinshullerne til dine taco muffins.
Fyld i taco cups
Spis dem, som de er eller top dine taco muffins med ekstra fyld, hvis dine appetizers lige skal nå næste niveau. Der er masser af muligheder, men allerhelst skal det være noget frisk, sprød eller cremet, som skaber kontrast til de krydrede muffins.
#1: 1 spsk creme fraiche, frisk koriander og limesaft er super lækkert.
#2: 1 spsk creme fraiche og 1 spsk Pico de Gallo smager skønt
#3: Mangosalsa og måske finthakket grøntsalat for ultimativ friskhed. En ananassalsa er også ret god.
#3: 1 spsk creme fraiche og avocado i små tern vendt med frisk koriander og limesaft.
Flere lækre mexicanske opskrifter
Taco muffins
DET SKAL DU BRUGE
- 1 metal muffinplade (12 stk)
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 300 g hakket kylling, eller oksekød
- ½ mellemstort løg, i små tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 peberfrugter, rød og gul, i tern
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- ⅛ tsk stødt chili
- Salt/peber
- 250 g tacosauce, ca. 1 glas
- 200 g tomatsauce
- 3 store majstortillas
- 100 g revet cheddarost
Sådan gør du
Krydret kød til tacos
- Varm olien op i panden og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugt og svits det i 1 minut.
- Tilsæt hakket kylling (eller oksekød) og brun det hele godt af i ca. 5 minutter.
- Tilsæt spidskommen, paprika, oregano, chili, salt og peber og svits det med i ca. 1 minut.
- Kom tacosauce og tomatsauce panden. Lad det koge op under omrøring og skru herefter ned til svag varme. Lad det simre i ca. 10 minutter og smag til.
Taco Cups
- Skær tortillapandekagerne i trekanter i 4, så du får 4 trekanter af hver pandekage.
- Fold tortillatrekanterne ned i muffinhullerne en metal muffinplade, så de skaber en kop.
- Fordel ca. 2-3 spsk kød ned i hver tortilla og top med revet ost.
- Kom pladen i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) og bag i ca. 10-15 minutter til tortillapandekagerne er sprøde og osten er smeltet.
- Tag dem og lad dem afkøle 5 minutter i muffinspladen. Vip dem herefter forsigtigt ud af formen.
Skriv en kommentar