• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Skagenshorn

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Skagenshorn er bløde horn fyldt med marcipan-remonce ogtoppet med kakaopglasur og nødder. Se den nemme og lækre opskrift på marcipanhorn uden kærnemælk her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

    Fredag, klokken 13.47.

    Næsen mod den allerede godt fedtede glasmontre.

    Nope. Næ. Niks. Nej.

    Hmm.

    Uhh.

    134 kroner! What!

    Tjoo. Tjaa. Naah.

    Har den lagt der i 3 dage?

    Arrh.

    Bum bum.

    Numrene suser opad, køen skrumper. Disken tømmes hurtigere end, du kan nå at gnide fedtede næser væk for at kunne se.

    Hvad skal du nappe som fredagskage?

    Kæmpe pres, der i fredagskøen! Der skal bare vælges helt rigtig. Okay, en backup-kage er must. Du ved, lige en romkugle eller ..et gåsebryst, for at være på den sikre side.

    Jeg kører med dem her: 

    Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte.

    Kanelsnegle med gærdej

    Og horn.

    De 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ude.

    Hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges.

    Sådan ræ'tig lunt.

    Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn.

    Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder!

    skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

    Et slag på tasken, så er vi ude i 23 fredage ud af 41 i år, hvor skagenshorn er blevet smidt i den knitrende bagerpose.

    Ind i Peugeot'en, swussh og ..Rysssh (bagerposens lyd, du ved).

    Fredagskagen har været helt perfekt.

    Eller det er faktisk lyv. Der er ret stor forskel på de der skagenshorn. Marcipanhorn. Horn med remonce.

    You name it.

    Hele Aarhus rundt og selvom, der findes gode slags indimellem, så var de nødt til at få et skud herfra.

    4 skud senere og her er

    Hjemmebagte skagenshorn

    Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås - ingen tørre horn her.

    Eller på 2. dagen med en smørdej, så kræver det lige en ekstra halv kop kaf'.

    Men på 1. dag!

    Arhmen, jeg siger dig; haps, haps og så en ekstra til den hule tand. Væk er skagenshorn, så du behøver egentlig slet ikke bekymre dig om den 2. dag og hvordan du får plads til dem i fryseren.

    Det er bekymringsfri-horn, det her ;-)

    skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

    Endnu bedre, så er skagenshorn nemme og hurtige. Baks sammen, hæv, rul ud, rul ind og bag ;-)

    Ofte stillede spørgsmål til skagenshorn

    Hvilken mælk skal jeg bruge?

    Jeg har bagt dem med sødmælk, letmælk og skummet - de dur allesammen.

    Skal det være usaltet smør?

    Niks, du hiver bare den saltede udgave i.

    Den mængde mel, er du nu heeeelt sikker på det?

    100% - skagenshornene her er testet 4 gange med den mængde, hvor den varierede 25-50 g afhængig af melbrand og temperatur.

    Mit fyld løber ud?

    Så trykker du enderne lidt mere sammen inden bagning.

    Kan fyldet varieres?

    Tjoo, nougat, æble, chokolade og rom-rosiner er da altid lækkert, men i et klassisk skagenshorn er der altså kun marcipanremonce - keep it simple!

    Kan dejen laves på forhånd og så koldhæves?

    Well, jeg har ikke testet det, men smørdeje er bare bedst ved almindelig bord-hævning. Dine horn vil blive lidt seje og udvikle mere brødsmag ved en lang koldhævning.

    Kan jeg lave skagenshorn med lys glasur?

    Okay, du er den fjollede type, som napper snegle med lys glasur. Kæmpe hævet øjenbryn bag dig i bagerkøen herfra ;-) Well, du kan køre en lys glasur, men den mørke giver nu lige et touch af bitterhed fra kakaoen til de søde horn.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Holdbarhed og frysning

    Hvor længe holder marcipanhorn sig bløde? Én dag! Jep, det er smørdej, så de skal helst spises samme dag, som de er bagt.

    Okay, du kan være på forkant; fryse dem ned og så give dem en hurtig tur i ovnen, der smager de også fantastisk


    Flere lækre horn med fyld

    • Æblehorn med kanelsukker
    • Klassiske kærnemælkshorn
    • Remoncehorn med marcipan & æblehorn med marcipan
    skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

    Skagenshorn

    Skagenshorn
    Skagenshorn er bløde horn fyldt med marcipan-remonce og toppet med kakaopglasur og nødder. De søde horn med marcipan smager fantastisk hjemmebagte.
    Print Email Pin
    Forb. tid25 minutter minutter
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Hævetid1 time time
    Samlet tid1 time time 37 minutter minutter
    Antal: 12 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Dej

    • 20 g gær
    • 2 dl mælk
    • 80 g smør
    • 1 æg
    • 30 g sukker
    • ½ tsk salt
    • 450 g hvedemel, cirka
    • Tilsæt evt. ½ tsk kardemomme til dejen.

    Fyld

    • 80 g smør, blødt
    • 80 g sukker
    • 100 g marcipan

    Top

    • 1 æg
    • 100 g flormelis
    • 20 g kakao
    • 3 spsk kogende vand
    • ½ dl hakkede nødder, mandler, hasselnødder eller pistacienødder
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Dej

    • Smuldr gær i en skål.
    • Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mælk og varm til væsken er lun.
    • Hæld den lune væsken over gæren og rør den ud.
    • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel.
    • Ælt dejen til den er glat og smidig - den må ikke blive for tør.
    • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

    Fyld

    • Kom smør, sukker og marcipan i en skål.
    • Pisk det sammen til en jævn masse med en elmixer.

    Skagenshorn

    • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 90 x 15 cm.
    • Skær dejen i 12 trekanter med flad spids.
    • Fordel 1 spsk remonce på den brede ende af trekanten. Rul den brede ende omkring remonce og mod den smalle ende, så du får et horn.
    • Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pres enderne på hornene lidt sammen, så de får formen og fyldet ikke flyder ud.
    • Pensl med sammenpisket æg.
    • Bag skagenshornene ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Top

    • Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyk glasur.
    • Fordel glasur og hakkede nødder på toppen af skagenshornene.
    • Spis løs mens de er nybagte!

    Noter

    Skagenshornene kan fryses. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

     

    Madfotografering og foodstyling

    Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    BILLEDE 1: Skagenshorn med glasur

    Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/5.6

    Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.30. Motiv ca. 1,5 meter fra vindue.

    Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Winni

      oktober 08, 2019 at 10:27 pm

      Uhmmm...... hvor ser de gode ud - bliver helt kagesulten😜

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 09, 2019 at 10:53 am

        Ohhh yeah - den her lækkerbidsken går du ikke galt i byen med 😋 😜

        Prøv dem ad og lad os høre, hvad du synes om dem!

        Hav en dejlig dag!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen