Hjemmelavet pasta er super nemt at lave og kræver næsten kun mel og æg. Se den nemme og hurtige opskrift på lækker hjemmelavet pasta med eller pastamaskine her.
Jump to:
Den hjemmelavede pasta smager bare fantastisk og giver lige det ekstra, som den friske købe pasta ikke har, selvom der nu er ret gode slags på markedet.
Men det er fedt at lave pasta selv og du kan sagtens gøre det uden en pastamaskine, så her får du en nem og hurtig grundopskrift, som kan bruges til alle slags pasta.
Om du er ude i fettuccine til Cremet pasta med svampe, bacon og parmesan, lasagneplader, fyldt pasta eller en klassisk spaghetti.
Hjemmelavet pasta uden maskine
Jeps, du behøver ikke stikke hovedet i skabet og finde pastamaskinen frem - bare du har en kagerulle, så kan du sagtens lave sådan en omgang frisk pasta.
Jeg har skrevet fremgangsmåden i opskriften, så se med der, hvordan du laver pasta uden pastamaskine.
Så lad os få set på opskriften og hvad skal du egentlig bruge til hjemmelavet pasta:
Ingredienser til frisk pasta:
Jeps, den er god nok! Du har kun brug for 4 ingredienser til at lave en omgang frisk pasta, som smager fantastisk i så mange pastaretter fx. Carbonara med krydderbagte tomater.
Mel: Du kan både bruge en klassisk hvedemel, tipo 00 (pizzamel) mel eller durummel til at lave hjemmelavet pasta og de giver allesammen et perfekt resultat.
Æg: Æg giver den der lækre, cremede konsistens og smag i din pasta.
Salt: Jeps, der skal både salt i pastadejen og kogevandet for, du får den allerbedste smag frem i din pasta.
Olivenolie: Sammen med æg, så giver olivenolie din dej væske, men gør den også lækker smidig. Vælg en olivenolie, som ikke smager af for meget.
Hjemmelavet pasta med smag
Den klassiske friske pasta passer til de fleste pastaretter, men du kan også tilsætte smag til din pastadej. Prøv at tilsætte dejen krydderurter eller citronskal, der giver ekstra smag og farve.
Et andet hit er tomat eller spinat, som også giver super fine farver til pasta.
Frisk pasta med spinat:
Brug frossen hakket spinat eller frisk spinat, som er blancheret og finthakket i en blender eller med en stavblender. Tilsæt spinaten til pastadejen og ælt den godt ind i dejen. Så har du nemt en lækker spintpasta med fin grøn farve.
Ofte stillede spørgsmål til hjemmelavet pasta
Jeps, det kan du godt - du kan også lave 50% af hver - det giver også super lækker pasta.
Jeps, det giver en endnu mere rig smag til din pasta og en virkelig gul farve. Dog skal du bruge virkelig mange æggeblommer, så jeg vil anbefale du bruger æggeblommer på flaske, hvis du vil lave din pasta udelukkende med æggeblommer.
Nej, i den her opskrift skal du bruge æg.
Kogetid på hjemmelavet pasta
Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 1-3 min. Kogetiden kan variere alt efter tykkelse på din pasta, men et tip er at bide din pasta over og hvis den har en lille hvid midte, så er den klar.
Opbevaring og holdbarhed
Frisk pasta kan opbevares i køleskabet, pakket ind i plastikpose eller madfilm, i op til 2 dage. Ellers fryses den også faktisk kommes direkte fra frost i det kogende vand.
Lækre opskrifter med frisk pasta
Arhmen, det er næsten ikke noget bedre en frisk pasta - og den hjemmelavede pasta er bare ekstra god.
Pasta med pesto:
Skal det være helt simpelt, så vend den med grøn pesto eller rød pesto, lidt frisk basilikum og drys med parmesanost, så har du en fantastisk pastaret.
Pastaretter:
Andre gode pastaretter, som du kan bruge din hjemmelavede pasta til er de her opskrifter:
Hjemmelavet pasta
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kagerulle eller pastamaskine
Ingredienser
- 250 g hvedemel , gerne pizzamel (tipo 00)
- 3 æg
- ½ tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 spsk koldt vand
Sådan gør du
- Kom mel i en bunke på bordet og lav en fordybning.
- Tilsæt æg, salt og olivenolie til fordybningen.
- Saml/bland dejen med en gaffel eller hænder.
- Ælt dejen med hænderne til den begynder at samle sig - det tager lige lidt tid, hvor den smuldrer meget, men blev ved, så samler dejen sig. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis du oplever din dej er meget tør.
- Bliv ved at ælte dejen godt sammen i ca. 3-4 minutter til den er glat og smidig.
- Del dejen i 4 dele og form til kugler. Dæk kuglerne til med madfilm og lad dem hvilke i 30 minutter på køkkenbordet. Er dit køkken meget varmt, så kom dem på køl.
- Tag en af dejkuglerne og placer på et meldrysset bird (lad de andre dejkugler blive under plastic, da de hurtigt tørrer ud).
- Rul pastadejen ud med en kagerulle (eller pastamaskine) til en lang pastaplade på ca. 1-2 mm i tykkelse.
- Drys pladen godt med mel, inden den anden halvdel af pladenfoldes ovenpå. Drys mere mel på toppen af anden halvdel. Hver side skal være melet, så dine pastastrimler ikke klistrer sammen.
- Skær pastapladen i strimler i den tykkelse som du ønsker. Vend pastastrimlerne med mel og kom dem på en bakke eller fad, men du laver de øvrige pastakugler.
- Kog pastaen i en gryde med rigeligt vand og salt i ca. 2-3 min.
Isabella
Hvor længe tænker du at dejen kan holde sig i køleskabet før at den bliver rullet ud?
Louiogbearnaisen
Hej Isabella,
Den kan godt holde sig nogle dage i køleskabet.
Prøv det ad og lad os høre, hvordan det går :-)
Hav en skøn dag!
gritt
så gik jeg igang med at eksperimentere med hjemmelavet pasta - og jeg må sige det ikke er sidste gang. Hold op det var en lækker pasta.
Det var let og hurtigt. Tak for opskriften
Louiogbearnaisen
Hej Gritt,
Så fedt at høre :-)
Og ja, der er stor forskel på hjemmelavet og købe pasta - hjemmelavet smager bare så meget bedre 😋
Hav en dejlig dag!
Klaus
0,5 mm ?
Du mener nok enten 5 mm eller 0,5 cm
Eller tager jeg helt fejl?
Louiogbearnaisen
Hej Klaus,
Tak for din kommentar og fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.
Du har selvfølgelig fuldstændig ret :-)
Jeg retter det med det samme.
Hav en fortsat skøn dag.
Louise
Du nævner ikke at ægget skal i???
Loui&bearnaisen
Det har du ret i, det er rette :)