• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Toscanske kødboller

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lækre toscanske kødboller i en sauce med soltørrede tomater og parmesan. Find opskrift på nemme italienske 'marry me' kødboller på 20 minutter herunder.

    Gå til opskrift
    Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce

    Toscanske kødboller

    Toscanske kødboller
    Lækre toscanske kødboller i parmesansauce med soltørrede tomater og spinat. Lige sammen med en grydefuld pasta, så er aftensmaden nemt klaret.
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Samlet tid35 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Kødboller

    • 400 g hakket kylling
    • 4 spsk rasp
    • 30 g revet parmesanost
    • 1 æg
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 tsk tørret oregano
    • ¼ tsk chiliflager
    • Salt/peber

    Sauce

    • 1 glas 1 glas soltørrede tomater (200 g), skåret i strimler
    • 1 lille løg, finthakket
    • 2 fed hvidløg, finthakket
    • 2,5 dl vand
    • 2,5 dl madlavningsfløde 8% eller 15%
    • 1 hønseboullionterning
    • 2 tsk tørret basilikum
    • 1 tsk oregano
    • 100 g parmesan, revet
    • 100 g frisk baby spinat

    Topping

    • 200 g små tomater, halveret
    • Frisk basilikum
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Kødboller

    • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen og rør farsen godt sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere rasp, hvis den føles meget våd. Form farsen til små kødboller - ca. 12-16 stk.
    • Kom 2 spsk af olien fra de soltørrede tomater på en panden og varm op. Kom kødbollerne på og brun dem godt på alle sider - ca. 4-5 minutter. Tag kødbollerne op af panden og over på en tallerken, men gem fedtstoffet i panden.

    Sauce

    • Tilsæt løg og hvidløg til panden og svits i 1 minut ved medium varme. De skal ikke tage farve, blot blive klare. Tilsæt de strimlede soltørrede tomater og svits med i 30 sekunder.
    • Tilsæt vand, madlavningsfløde, bouillonterning, basilikum, oregano og chiliflager Kog det hele op og skru herefter ned til svag varme. Tilsæt kødbollerne og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
    • Tilsæt parmesanost spinat og lad spinaten falde lidt sammen. Bland det hele og smag til med salt og peber.
    • Top med frisk basilikum, halverede tomater og ekstra parmesanost. Server med pasta eller ris.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce

    Den klassiske spaghetti og kødboller er genial og fast på hitlisten her. Om det bare er til hverdag eller det er til sultne gæster. Den klarer det hele og kan nemt spiffes ekstra op med frisk pasta, den gode parmesan og basilikum.

    Og det er præcis der, hvor vi også er i dag!

    Yup.

    Igen i Italien. Igen på kødboller. Igen med fuld smæk på smagen

    Lige med en grydefuld frisk pasta, så er aftensmaden klaret. Turen til Italien med, for jeg siger dig, de er lidt farlige, de her toscanske kødboller. 2 klik, så er der lokkende billeder af Toscana. Det er pænt. For pænt! Og med med en kødbolle i den ene mundvige, pasta i den anden og tilsat duften af basilikum, så er uge 29 booket inden panden er tømt.

    Så er du advaret.

    Vi ses dernede ;-)

    Tilbehør til kødboller

    Den er lige til højrebenet; selvfølgelig er vi ude i en pasta, og både den friske pasta og tørret pasta passer perfekt. Men trænger du til lidt afveksling, så er ris faktisk også ret lækkert til at suge saucen og det samme med bare et godt flutes og en grøn salat på sidelinjen. Du ved, lige til samvittigheden.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Inden du kaster det italiense gilde på madplanen, så lad os lige hurtig suse over spørgsmålene, du kunne brænde inde med.

    FAQ Toscanske kødboller

    Kan parmesansaucen laves fedtfattig?

    Du kan lave den på mælk og jævne den, men den får ikke helt samme cremede smag.

    Vil hakket oksekød kunne gå an i kødboller?

    Sagtens! Og det samme med hakket svinekød.

    Hvad med frossen spinat, dur det?

    Jep, men brug helst den helbladet spinat, så du får lidt konsistens i saucen.

    Kan kødboller i sauce fryses?

    Ja, det er testet herfra og fungerer perfekt.

    Flere nemme opskrifter på kødboller

    Lin lun på flere kødboller? Tjek de her opskrifter ud, hvor vi både er ude i kødboller i ovn, den klassiske spaghetti kødboller og en anderledes udgave med krydrede kyllinge kødboller.

    • Blomkål i karry og spicy kødboller
    • Bagte krydrede kødboller i tomatsauce
    • Chorizo Meatballs - bagt i ovnen
    • Spaghetti meatballs - Kødboller i tomatsauce

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen