Lækre toscanske kødboller i en sauce med soltørrede tomater og parmesan. Find opskrift på nemme italienske 'marry me' kødboller på 20 minutter herunder.
Gå til opskrift
Toscanske kødboller
Toscanske kødbollerIngredienser
Kødboller
- 400 g hakket kylling
- 4 spsk rasp
- 30 g revet parmesanost
- 1 æg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- ¼ tsk chiliflager
- Salt/peber
Sauce
- 1 glas 1 glas soltørrede tomater (200 g), skåret i strimler
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde 8% eller 15%
- 1 hønseboullionterning
- 2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk oregano
- 100 g parmesan, revet
- 100 g frisk baby spinat
Topping
- 200 g små tomater, halveret
- Frisk basilikum
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen og rør farsen godt sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere rasp, hvis den føles meget våd. Form farsen til små kødboller - ca. 12-16 stk.
- Kom 2 spsk af olien fra de soltørrede tomater på en panden og varm op. Kom kødbollerne på og brun dem godt på alle sider - ca. 4-5 minutter. Tag kødbollerne op af panden og over på en tallerken, men gem fedtstoffet i panden.
Sauce
- Tilsæt løg og hvidløg til panden og svits i 1 minut ved medium varme. De skal ikke tage farve, blot blive klare. Tilsæt de strimlede soltørrede tomater og svits med i 30 sekunder.
- Tilsæt vand, madlavningsfløde, bouillonterning, basilikum, oregano og chiliflager Kog det hele op og skru herefter ned til svag varme. Tilsæt kødbollerne og lad det hele simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt parmesanost spinat og lad spinaten falde lidt sammen. Bland det hele og smag til med salt og peber.
- Top med frisk basilikum, halverede tomater og ekstra parmesanost. Server med pasta eller ris.
Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
Den klassiske spaghetti og kødboller er genial og fast på hitlisten her. Om det bare er til hverdag eller det er til sultne gæster. Den klarer det hele og kan nemt spiffes ekstra op med frisk pasta, den gode parmesan og basilikum.
Og det er præcis der, hvor vi også er i dag!
Yup.
Igen i Italien. Igen på kødboller. Igen med fuld smæk på smagen
Lige med en grydefuld frisk pasta, så er aftensmaden klaret. Turen til Italien med, for jeg siger dig, de er lidt farlige, de her toscanske kødboller. 2 klik, så er der lokkende billeder af Toscana. Det er pænt. For pænt! Og med med en kødbolle i den ene mundvige, pasta i den anden og tilsat duften af basilikum, så er uge 29 booket inden panden er tømt.
Så er du advaret.
Vi ses dernede ;-)
Tilbehør til kødboller
Den er lige til højrebenet; selvfølgelig er vi ude i en pasta, og både den friske pasta og tørret pasta passer perfekt. Men trænger du til lidt afveksling, så er ris faktisk også ret lækkert til at suge saucen og det samme med bare et godt flutes og en grøn salat på sidelinjen. Du ved, lige til samvittigheden.
BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu
Inden du kaster det italiense gilde på madplanen, så lad os lige hurtig suse over spørgsmålene, du kunne brænde inde med.
FAQ Toscanske kødboller
Du kan lave den på mælk og jævne den, men den får ikke helt samme cremede smag.
Sagtens! Og det samme med hakket svinekød.
Jep, men brug helst den helbladet spinat, så du får lidt konsistens i saucen.
Ja, det er testet herfra og fungerer perfekt.
Flere nemme opskrifter på kødboller
Lin lun på flere kødboller? Tjek de her opskrifter ud, hvor vi både er ude i kødboller i ovn, den klassiske spaghetti kødboller og en anderledes udgave med krydrede kyllinge kødboller.
Skriv en kommentar