Hjemmelavede pitabrød, som er bløde og luftige. Fyld de hjemmelavede pitabrød uden, at de går i stykker. Få opskrift på de lækre pita brød og masser af ideer til fyld her.
Jump to:
Vi spiser pitabrød min. 1 gang om ugen herhjemme. Det er nemt, alt kan smides i og der er til frokost dagen efter, så det er bare altid en sikker vinder på madplanen.
Og fyldet?
Fyld til pitabrød
Der er så mange muligheder, så det er faktisk altid der, hvor den største udfordring er når der er pitabrød på madplanen. Jeg er mest til tun eller oksekødsstrimler, hvor kæresten helst napper en omgang hakket, krydret oksekød, som tilbehør.
Favoritter til fyld i pitabrød:
- Krydrede oksekødsstrimler på pande + coleslaw.
- Tun og en grøn salat.
- Marineret oksekød (kebab) og tzatziki
- Krydret kylling, salat, soltørrede tomater og en grøn pesto
- Falafel og hummus
- Hakket, krydret oksekød (med hjemmelavet taco-mix) og masser af grøntsager.
Dressing til pita brød:
Både en cremefraiche-dressing, hvidløgsdressing eller den klassiske thousand Island dressing er lækker at bruge i pitabrød. Men du kan også bruge en anderledes dressing eller dip, som de her:
Grove pitabrød
Jeg har tilsat fuldkornshvedemel til mine pitabrød, da jeg synes det giver en dejlig mæthed. Har du ikke lige fuldkornshvedemel på lager, så kan du fint bruge en anden grov mel som grahamsmel, rugmel eller prøv med hvid hvede, som er ret genialt til at bage med.
Pitabrød med durummel
Vil du have endnu sprødere pitabrød med den der klassiske smag fra arabiske pitabrød, så udskift det grove mel med durummel. Det gør dine pita mere sprøde, samtidig med de stadig er bløde og gode at fylde.
Bag i pizzaovn
Er du et heldigt asen, som har en pizzaovn, så krudt op for den og bag dine pitabrød i pizzaovn. Der bliver de bare ekstra gode og får ekstra god smag og sprødhed.
Bager du dem i pizzaovn, så hold øje - for ligesom med pizza, så skal pita brød ikke have ret lang tid i ovnen. Det er næsten bare; ind og vende og så ud igen.
Opbevaring og frysning
Spis dine pitabrød friskbagte, hvor de er helt bløde og lækre.
Ellers kan de også nemt fryses, så du altid har pitabrød på lager, når aftensmaden skal være nem. De holder sig fint 4-5 måneder i fryseren, da fedtindholdet er lavt. Frys dem gerne ned i mindre portioner, så de er nemme at tage op, fremfor at fryse dem alle i en stor pose.
Pitabrød
Ingredienser
- 30 g gær
- 2 dl lunken vand
- 1 dl yoghurt
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 125 g fuldkornshvedemel, eller anden grov mel. Kan også udelades.
- 280 g hvedemel
- 25 g smør, i små tern
Sådan gør du
- Opløs gær i vandet og tilsæt yoghurt.
- Bland salt, sukker, fuldkornsmel og hvedemel i en anden skål.
- Kom det i gær-blandingen lidt af gangen. Bland det ved lav hastighed på en røremaskine.
- Tilsæt smør og ælt det i dejen.
- Rør dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 10 minutter til dejen er smidig og slipper skålens kanter.
- (Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, da der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.)
- Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk skålen til med film eller en plastikpose. Lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
- Del dejen i 8 stykker og form den let til kugler. Lad dem hvile 20 minutter under et viskestykke.
- Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade i.
- Rul/form hver dejkugle ud til et fladbrød lige inden, du bager dem.
- Kom dem over på den (meget) varme bageplade og bag dem ved 225 grader (alm. ovn) til de "puffer" op - giv dem cirka 10-15 mere herefter. Tag dem ud og kom dem straks på en bagerist.
- Spis dem nybagte og lune med masser af fyld.
Hanna
Hej Louise.
Jeg har prøvet din opskrift på pitabrød et par gange, men jeg kan simpelthen ikke få dem til at puffe op og blive hule inden i.... Hvad mon jeg gør galt? Kan det være, fordi jeg ruller dem for tyndt ud, inden de skal i ovnen? I går prøvede jeg at bage dem på et bagestål (har hørt, at det skulle være godt, når man bager pitabrød), men det gjorde intet godt. De blev stadig flade og fik en bund, der minder mere om en pizza-bund.... Kan det være, fordi der er for meget grov mel i opskriften, og det derfor er for tungt? Eller hvorfor tror du, at det ikke virker for mig?
Håber, du kan hjælpe mig.
Hanna Lessmann Hansen
Hej!
Kan man bruge ymer i stedet for yoghurt, eller er den for tyk i konsistensen? Og fungerer opskriften også, hvis man laver dobbelt portion?
Mvh. Hanna
Louiogbearnaisen
Hej Hanna,
Ja, det vil du godt kunne - tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du synes det bliver for tykt med kun youghurt.
Dobbelt portion er fint - det laver jeg også selv, så der er til fryseren 🙂
God bagelyst!
Christina
Med risiko for, at opslaget er så nyt, at du endnu ikke har nået at teste “fryseegnetheden” på pitabrødene, så er jeg lidt nysgerrig efter, hvad status er på den? ;-)
NB - ved ikke, om det er fordi jeg ser din side på mobilen, men jeg har svært ved at finde datering på dine indlæg ? Er det pga mobil-version eller er de der ikke ?
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Tak for din kommentar og spørgsmål.
Pitabrøddene kan sagtens fryses - det er blevet testet nu :-)
Jeg har ikke datering på mine blogindlæg, så det er derfor, at du ikke se, hvornår en opskrift er blevet udgivet.
Hav en fortsat skøn dag!
Jane
Skal vist ha afprøvet din opskrift. Får 18 børnehavebørn på besøg til min datters fødselsdag på torsdag.
Men....
1. Bager du uden bagepapir?
2. Kan de fryses ned og varmes inden servering?
Tak for en SUPER GOD BLOG!!!!
Loui&bearnaisen
Hej Jane
Pitabrød lyder som en genial ide til børnefødselsdag :)
1. Jep, jeg bager med bagepapir på mine bageplade. Opvarmer dog pladen uden papir på. Hvis jeg bruger en bagesten, så bruger jeg bare godt med mel.
2. Det kan du tro. Jeg har altid en bunke liggende i fryseren til travle dage. Bare vær opmærksom på, at de ikke får for meget ved opvarmningen så de bliver sprøde.
Tusinde tak - hvor er jeg glad for at du kan bruge bloggen :)
Mange hilsner
Louise
Pia
Hej
Hvor ser de lækre ud de pitabrød, dem vil jeg prøve at bage.
Men har lige et spørgsmål:
Du skriver at du varmer ovnen op til 275 grader med en bageplade i. Når dejen er formet til pitabrød kommes de over på den varme bageplade og bag dem ved 225 grader til de "puffer" op - giv dem cirka 10-15 mere herefter.
Mit spørgsmål er hvor lang tid skal de have med 275 grader "der er måske kun imens ovnen varmer op at den skal stå på 275 grader og så skruer man ned til 225 grader, når man putter pitabrødene ind:????
På forhånd tak.
Pia
Loui&bearnaisen
Hej Pia
Ja, ovnen skal varmes op til 275 grader, herved vil den kunne holde varmen når pitabrødene kommer ind, og når de så er sat ind skruer du ned på 225 grader og bager dem ved den temperatur.
Håber det var lidt hjælp - du havde forstået det helt rigtigt :)
Sarah
Uhhhh jeg er også til den krydrede oksekød, eller falafel, og så en virkelig god hvidløgsdressing :) Ungerne (4 stk. omend den mindste kun er 11 mdr) elsker dem med æggesalat.
Jeg har prøvet og prøvet og prøvet at bage pitabrød, jeg ved ikke hvor mange gange og min familie griner snart af mig :) Det er ofte endt med nogle virkelig gode boler, men pitabrød har det ikke været :) Har aldrig prøvet med røremaskine, så nu er din opskrift røget på min liste og må prøves i den kommede uges tid. Dog ikke på en bjørn, den er endnu kun på ønskesedlen :) , men mon ikke en anden går an.....
Anna Dietz
Super lækre og super nemme - tak for fantastisk opskrift. Ikke købe-pitabrød mere nogensind!!! Kandidat til farvorit som blev afprøvet i dag: grillet krondyrfillet (kold rest), tzatziki og grønt :)
Loui&bearnaisen
Hej Anna
Velbekom - lækkert du kunne bruge opskriften :) Og hvor godt lyder det ikke lige med dit fyld! Grillet krondyr, ja tak :)
Henriette
De skal prøves. Jeg plejer nu også at have held med at lave dejen aftenen i forvejen. Så er der også hurtigt mad efter en lang arbejdsdag. Og de plejet også at puffe fint op, når de bages på en forvarmet pizzasten/bageplade, så der er plads til masser af salat, tomat, majs og marineret kylling eller en kyllingerest. Og selvfølgelig cremefraiche dressing :) Tak for en god blog og god inspiration!
Loui&bearnaisen
Hej Henriette
Snedigt :) Jeg er SÅ dårlig til at planlægge næste dags mad, så når aldrig dejen dagen før, men kunne godt forestille mig, den vil blive god med langtidshævning og få den der smidighed, som røremaskinen lige klarer.
Orrrk, ja, Cremefraiche dressing er et must! ;) Og tusinde tak, det er jeg rigtig glad for du syntes og den kan bruges :)
Charlotte
Mit favorit fyld er: Hakket røget laks rørt med philiadelphia naturel(10%) og fint hakkede forårsløg. Og selvfølgelig lidt salat gerne blandet med snittede sugarsnaps og grønneasparges.
Jeg syntes Hatting bager et hæderligt pitabrød som nok kan spises hvis det skal gå helt hurtigt :o)
/Charlotte
Loui&bearnaisen
Hej Charlotte
JA DA! Det er da det jeg skal have i mine pitabrød næste gang :D Tak for reminder om lækkert fyld.
Yea, det er faktisk de eneste som jeg også har fundet frem til er gode og plejer at købe et lager med hjem, når jeg endelig er i en butik hvor de har dem. Desværre forsvinder de hurtigt ;)